Zakažite termin
dermatologija

Prevencija je pola zdravlja, uklonite kožne promjene na vrijeme!

Liječenje dekubitusa

Bojite se zahvata uklanjanja madeža? U Poliklinici Kvaternik nestat će vam svaki strah, a gotovi ste u istom danu.

Gotovo svaki čovjek na svijetu ima obilježja u obliku madeža ili nekog sličnog znamenja. Oni mogu postojati od rođenja. No, mogu se pojaviti i u određenim periodima života zbog utjecaja određenih genetskih faktora ili pak načina života.

Madeži, izrasline, kao i ostale kožne promjene mogu imati i negativne karakteristike. Mogu  pokazivati znakove promjena, mogu se nalaziti na mjestima iritacije ili pak na mjestima koja su direktno izložena suncu. Mogu biti različitih veličina i oblika te različitih karakteristika. Sve češće se radi o premalignim i malignim promjenama. 

Pacijenti se najčešće odlučuju na odstranjivanje madeža i drugih kožnih izraslina tek kada primijete određene promjene ili ako ih slučajno ozlijede. Madež može početi mijenjati boju, rubove, rasti, razvijati neravnine, bijele ili crvenkaste rubove, može početi krvariti, peckati, svrbjeti i slično. To su sve znakovi za uzbunu te je potrebno otići kod dermatologa i u većini slučajeva odstraniti madež. 

Kožne promjene i izrasline mogu se pojaviti u mnogo različitih oblika, a neki od najčešćih, i koji uglavnom zahtijevaju odstranjivanje, jesu: madeži, bradavice, fibromi, ateromi, hemangiomi, lipomi i kožni tumori.

Svakom zahvatu uklanjanja madeža i ostalih kožnih promjena u našoj poliklinici prethodi detaljan  pregled madeža. U Poliklinici Kvaternik tim za dijagnostiku i liječenje madeža i ostalih kožnih promjena sastoji se od dermatologa koji obavlja dermatološki pregled s dermatoskopijom i kirurga koji dermatoskopski izdvojene promjene odstranjuje u istom danu.

Radimo vrlo preciznu analizu svih kožnih izraslina i pigmentiranih promjena. U isto vrijeme možemo te promjene fotografirati i pohraniti za daljnju analizu i usporedbu.

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH