ESTETSKI TRETMANI

CoolSculpting® tretman (zamrzavanje sala)

Suvremene metode liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

CoolSculpting® tretman (zamrzavanje sala)

sto-je

smrzavanje-proces

kandidati

tijek

priprema-pacijenta

oporavak-pacijenta

nuspojave

Nakupine masnih stanica na tijelu vrlo su čest uzrok nezadovoljstva, osobito kada ih se neuspješno pokušavamo riješiti. Najčešće se nakupljaju na trbuhu, bedrima, bokovima i stražnjici – područjima s kojih se teško uklanjaju unatoč zdravoj prehrani i tjelovježbi. Upravo takve uporne masne naslage mogu se „zamrznuti“ i eliminirati CoolSculpting® metodom kriolipolize.

priprema-za-pregled i zahvat

Što je CoolSculpting® ili kriolipoliza?

CoolSculpting®, poznat još i kao kriolipoliza, zamrzavanje sala ili zaleđivanje sala jest inovativna metoda uklanjanja masnoća na ciljanim dijelovima tijela. Osmišljena je kao nekirurška alternativa liposukciji, a cilj joj je eliminirati tvrdokorne masne naslage koje se drugim metodama, vježbom ili dijetom ne mogu ukloniti.

CoolSculpting® metodom masne naslage se doslovno zamrzavaju, a potom se kroz jedan do tri mjeseca eliminiraju putem prirodnih procesa u tijelu. Metoda je učinkovita jer masne stanice u tijelu nisu otporne na hladnoću te pod utjecajem niskih temperatura odumiru.

Zamrzavanje sala na stomaku jedna je od najčešćih primjena kriolipolize, no tretman se koristi i na drugim dijelovima tijela, uključujući trbuh, bedra, bokove, stražnjicu, leđa, koljena, nadlakticu te područje ispod brade (podbradak).

krioterapija

Smrzavanje masnih stanica tijekom CoolSculpting® tretmana

kada-postajete-kandidat-za-tretman-pomladjivanja-lica

Kandidati

Tretman CoolSculpting® nije metoda za mršavljenje, već za postizanje bolje tjelesne siluete. Preporučuje se osobama koje su blizu svoje idealne tjelesne težine te njeguju zdrave prehrambene navike i aktivan životni stil.

CoolSculpting® se primjenjuje na devet tjelesnih područja:

  • Područje ispod brade i linije čeljusti
  • Područje oko grudnjaka
  • Trbuh
  • Bokove
  • Područje ispod stražnjice
  • Unutarnju i vanjsku stranu bedara
  • Leđa
  • Koljena
  • Nadlaktice

Tretman se ne preporučuje osobama koje pate od bolesti hladnog aglutinina, krioglobulinemije ili paroksizmalne hladne hemoglobinurije, kao ni osobama koje su nedavno bile podvrgnute operaciji.

Osim toga, ne preporučuje se osobama koje imaju ili su imale bruh te osobama s dijastazom rektusa (ravnog trbušnog mišića).

tijek-zahvata-rinoplastike

Tijek tretmana

Prije početka tretmana na područje koje će se tretirati nanosi se gel koji služi kao barijera između kože i aplikatora CoolSculpting® aparata.

CoolSculpting® aparat za smrzavanje sala ima nekoliko različitih aplikatora koji se koriste ovisno o području koje se tretira i količini masnih stanica. Odgovarajući aplikator postavlja se na ciljano područje na tijelu te prianja uz kožu. Pacijent pritom osjeća blago usisavanje i hlađenje, a uz to se ponekad javljaju blaži trnci, peckanje, štipanje, bol ili grčevi. Takve neugodnosti nestaju već kroz 5-10 minuta jer koža utrne pa je ostatak tretmana posve ugodan i bezbolan.

Tretman traje od 35 do 75 minuta, ovisno o tretiranom području i vrsti korištenog aplikatora. Ako se tretira više područja, može trajati i duže.

Po završetku tretmana liječnik će izmasirati tretirano područje kako bi se masne stanice još učinkovitije razbile.

Prvi rezultati vidljivi su kroz 1 do 3 mjeseca, a konačni kroz 6 mjeseci kada se odumrle masne stanice u potpunosti eliminiraju iz tijela. Jednim tretmanom količina masnog tkiva može se smanjiti za 20-25%, a za dodatno smanjenje moguće je tretirati isto područje više puta, prema dogovoru s liječnikom.

priprema-za-pregled i zahvat

Priprema za tretman CoolSculpting®

Pacijent prvo dolazi na inicijalne konzultacije na kojima liječnik obavlja svu potrebnu dijagnostiku, provjerava kako vaše tijelo reagira na hladnoću i patite li od alergija, te utvrđuje jeste li idealan kandidat za zamrzavanje sala.

S obzirom na područja koja će se tretirati i željene rezultate, liječnik određuje idealan broj tretmana i njihovo trajanje.

Prije samog dolaska na tretman nije potrebno obavljati nikakve posebne pripreme.

Irena Pirkl Lončar, dr. med.

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstrukcijske kirurgije glave i vrata

CoolSculpting® ili kriolipoliza je vrlo učinkovita i sigurna nekirurška metoda kod koje se masne naslage uklanjaju zamrzavanjem. Njome možemo smanjiti volumen masnoće na čak 9 područja na tijelu, i to za 20-25% u samo jednom tretmanu.
oporavak

Oporavak

Kriolipoliza ili smrzavanje sala siguran je i neinvazivan postupak nakon kojeg se pacijenti odmah mogu vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

Nuspojave nakon tretmana vrlo su rijetke i obično nestaju kroz nekoliko dana ili tjedana. Mogu uključivati privremenu utrnulost, crvenilo, oticanje, trnce, modrice, zatezanje, svrbež, grčeve i bol. Ako se tretira područje ispod brade, može se pojaviti i osjećaj punoće u stražnjem dijelu grla.

U 0,01% do 0,1% tretmana moguća je i pojava tzv. paradoksalne hiperplazije, odnosno vidljivog povećanja volumena tkiva na tretiranom području koje se može razviti kroz 5 mjeseci nakon tretmana. U takvim rijetkim slučajevima proizvođač uređaja o svom trošku organizira liposukciju kako bi se uklonile hiperplazije.

galerija-fotografija

Galerija fotografija

CoolSculpting – cijena

Cijenu CoolSculptinga®, kao i ostalih naših usluga, možete pronaći u cjeniku usluga.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Kontaktirajte nas

Ako se želite riješiti tvrdokornih masnih naslaga ovom učinkovitom i neinvazivnom metodom, obratite nam se s povjerenjem putem emaila, telefona ili online obrasca.

Povezane usluge

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

info@poliklinika-kvaternik.hr

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora