Zakažite termin

Medicinski tretmani lica – Mezoterapija, kemijski piling i microneedling

ESTETSKI TRETMANI

MEDICINSKA KOZMETOLOGIJA

suvremene metode dijagnostike i liječenja

stručno i iskusno osoblje poliklinike

visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Uz minimalno invazivne estetske tretmane i provjerene metode, medicinskom kozmetologijom u Poliklinici Kvaternik možete postići ljepši, mlađi i zdraviji izgled kože.

 

Riješite se bora, umanjite crvenilo ili hiperpigmentaciju kože, te osvježite svoje lice i podarite mu zdrav i prirodan izgled. Uz stručne preporuke naših liječnika, odaberite tretman koji vam najviše odgovara – mezoterapiju, „microneedling“ ili kemijski piling.   

 

 

  Mezoterapija

 

Mezoterapija je izraz koji opisuje tehniku injektiranja različitih farmaceutskih i homeopatskih pripravaka u kožu i potkožno tkivo. Kada govorimo o mezoterapiji kao metodi medicinske kozmetologije, tada govorimo o revitalizaciji kože apliciranjem prirodnih sastojaka koji će potaknuti obnovu kožnih stanica te kožu ponovno učiniti elastičnom, sjajnom i mladom.

 

Radi se o sterilnim, resorptivnim pripravcima izrađenima od hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidansa, koji su stabilizirani za apliciranje u kožu radi korekcije izgleda kože, hidrataciju, uklanjanje hiperpigmentacija te poticanja rasta kose.

 

 

Kandidati za mezoterapiju

 

Mezoterapija se preporučuje svima koji žele pomladiti svoju kožu, potaknuti revitalizaciju stanica kože, kao i onima koji žele pojačati rast kose. S tretmanima se može započeti već u dvadesetim godinama s ciljem sprječavanja starenja kože.

 

Kontraindikacije za ovaj tretman uključuju trudnoću, autoimune bolesti, te prisutnost herpesa ili druge zarazne kožne bolesti.

 

Kako izgleda tretman mezoterapije?

 

Injekcije se apliciraju vrlo tankim iglicama koristeći nekoliko različitih tehnika, ovisno o kandidatu i koži. Kroz nekoliko površinskih uboda tankom iglicom, cilj nam je ravnomjerno raspršiti sastojke injekcije po površini, odnosno ispod površine kože.

 

Sam tretman je bezbolan te se preporučuju 3-4 tretmana u razmaku od 2 tjedna za potpuni učinak terapije.

 

Priprema za mezoterapiju

 

Nisu potrebne posebne pripreme kandidata za tretman. Po dolasku u Polikliniku, naši liječnici će obaviti pregled kože i dezinficirati je, nakon čega tretman može započeti.

 

Mjere opreza

 

Nakon tretmana moguća je pojava lokalne reakcije u smislu oticanja i crvenila, boli i svrbeži kože, te pojačana osjetljivost oko mjesta aplikacije, koja najčešće nestaje kroz 12-48 sati.

 

24 sata nakon tretmana obvezno je izbjegavati direktno izlaganje suncu, saune i masaže, te nanošenje šminke i sličnih proizvoda.

 

  Microneedling (Tretman mikroiglicama)

 

Microneedling ili tretman mikroiglicama jest nekirurška metoda za pomlađivanje i osvježavanje kože lica i vrata. Pored toga, koristi se i za tretiranje manjih bora i ožiljaka, te pomaže u obnovi kože i vraćanju elastičnosti.

 

Ovaj inovativni tretman pokazao se vrlo učinkovitim i sigurnim, a zbog vertikalnog uboda mikroiglica mogu se dosegnuti i teže dostupna mjesta kao što je područje oko očiju, usana i nosa.

 

 

Kandidati za tretman mikroiglicama

 

Microneedling tretman preporučujemo svima onima koji žele ublažiti i smanjiti bore, ublažiti manje ožiljke (od opekotina, akni, operacija i sl.), zategnuti i pomladiti kožu, te revitalizirati kožu hranjivim sastojcima i vitaminima.

 

Kako izgleda tretman mikroiglicama?

 

Microneedling ili tretman mikroiglicama obavlja se posebnim aparatom koji na vrhu ima jednokratne nastavke s iglicama, a kojim se potom rade mali ubodi na koži.

 

U Poliklinici Kvaternik koristimo proizvode za tretman mikroiglicama vrhunske kvalitete, kao što su Mesoestetic i RRS, a koji nam dopuštaju kontroliraniji i učinkovitiji krajnji rezultat.

 

Prije i tijekom tretmana na kožu se apliciraju odgovarajući serumi i kokteli koji sadrže razne hranjive sastojke poput vitamina i/ili hijaluronske kiseline. Ubodi mikroiglica te njihova vibracija pomažu koži da apsorbira te sastojke te potiču prirodnu sintezu kolagena i aktivaciju stanica u koži.

 

Tretmani nisu bolni, a moguća je i aplikacija lokalnog anestetika prije tretmana.

 

Tretmani se rade u razmaku od 2-4 tjedna, a broj samih tretmana odredit će se individualno tijekom tretmana te ovisno o njegovoj učinkovitosti. Najčešće je potrebno 4-6 tretmana.

 

Priprema za tretman

 

Pacijenti dolaze na tretman čiste kože i bez šminke, a prije samog tretmana liječnik će dezinficirati kožu.

 

Mjere opreza

 

Nakon tretmana najčešće se pojavljuje crvenilo na koži koje se normalizira kroz jedan do dva dana.

 

Obvezna je upotreba zaštitne kreme od sunca.

Dr. Jane Basarovski

Specijalist za kožne i spolno prenosive bolesti

Uz naše minimalno invazivne estetske tretmane medicinskom kozmetologijom u Poliklinici Kvaternik možete postići ljepši, mlađi i zdraviji izgled kože. Mezoterapija, „microneedling“ i kemijski piling provjerene su metode koje našim pacijentima redovito donose odlične rezultate u vidu mlađe i revitalizirane kože te smanjenja bora, a idealan tretman određujemo prema tipu kože i potrebama pacijenta.*

  Kemijski piling

 

Piling ili eksfolijacija je metoda kojom se postiže odstranjivanje površinskih slojeva kože, a s ciljem poboljšanja izgleda i funkcije putem regeneracije.

 

Postoje različite metode pilinga, a u Poliklinici Kvaternik najčešće radimo s organskim kiselinama. Osim toga, kemijski piling može biti površinski, srednje duboki i duboki, ovisno o tipu kože, broju aplikacija, koncentraciji te vremenu djelovanja kiseline.

 

 

Kandidati za kemijski piling

 

Kemijskim se pilingom uspješno tretiraju akne, manji ožiljci od akni, manje bore, hiperpigmentacije, keratoze te rozacea. Vrlo površinskim pilingom postiže se osvježavanje kože lica te koža poprima mladenački izgled.

 

Gotovo svi koji žele postići navede rezultate mogu se podvrgnuti kemijskom pilingu, a liječnik će pregledom kože utvrditi vrstu i jačinu pilinga za pojedinog pacijenta.

 

Kako izgleda tretman kemijskog pilinga?

 

Odabrana vrsta pilinga nanosi se na prethodno pripremljenu i očišćenu kožu te se neutralizira nakon nekoliko minuta prema procjeni liječnika i ovisno o reakciji kože.

 

Očekivana reakcija tijekom djelovanja kiseline je crvenilo kože te osjećaj peckanja, pečenja i žarenja, koji nestaje nakon neutralizacije kiseline.

 

Rezultati pilinga su uočljivi već nakon prvog tretmana, no za maksimalni učinak terapije preporučaju se 3 do 4 tretmana.

 

Priprema za tretman

 

Prema preporuci liječnika, potrebno je primijeniti specifičnu njegu kože, odnosno promijeniti ili prestati koristiti određene proizvode prije početka tretmana.

 

Na tretman se dolazi čiste kože bez šminke.

 

Mjere opreza

 

Oporavak nakon tretmana ovisi o vrsti kiseline i njezine koncentracije te traje od nekoliko sati do tjedan dana.

 

Očekivana reakcija nakon aplikacije kiseline je prolazno crvenilo, otok te ljuštenje kože koje se kroz nekoliko dana povlači.

 

Kod tamnoputih osoba povećani je rizik od nastanka smećkastih fleka na tretiranim područjima, zbog čega je od velike važnosti izbjegavati izlaganje suncu te nanositi pripravke i kreme sa zaštitnim faktorom 50+.

 

Kontaktirajte nas


Ako se želite dodatno informirati o krioterapiji ili se naručiti na pregled kod naših vrhunskih dermatologa, ispunite naš online obrazac, nazovite nas ili nam pošaljite email.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz od liječnika
Pročitao/la sam uvjete poslovanja i suglasan/na sam za davanje osobnih podataka koje Poliklinika Kvaternik kao Voditelj obrade prikuplja za poboljšanje mog korisničkog iskustva.
Nužno je prihvatiti ove Opće uvjete.
Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijenite ovdje.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH