ESTETSKI TRETMANI

Pomlađivanje matičnim stanicama iz masnog tkiva

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Pomlađivanje matičnim stanicama iz masnog tkiva

sto-su-dermalni-fileri

kako-djeluju

kada-se-odluciti

kako-izgleda-zahvat

priprema-pacijenata

oporavak

mjere-opreza

Matične stanice u našem organizmu imaju jedinstvenu sposobnost regeneracije drugih stanica te liječenja i zacjeljivanja raznih oštećenja kože. Zahvaljujući tome, tretmanom matičnim stanicama iz masnog tkiva možemo pomladiti lice, regenerirati kožu i ostvariti još niz blagotvornih učinaka.

sto-su-dermalni-fileri-hijaluronske-kis

Što je terapija matičnim stanicama?

Terapija vlastitim matičnim stanicama, poznata i kao nanofat grafting, primjenjuje se za pomlađivanje lica, poboljšanje kvalitete kože, tretiranje ćelavosti, stimuliranje regeneracije i remodeliranja tkiva (terapija postradijacijskih ulkusa i ožiljaka), te povećanje elastičnosti kože oštećene ožiljcima.

Regeneracija i pomlađivanje kože matičnim stanicama podrazumijeva odvajanje aktivnih matičnih stanica iz masnog tkiva vašeg tijela procesom mehaničke filtracije te potom njihovo injektiranje tankim iglicama u željeno područje. Injektirane matične stanice povoljno djeluju na proizvodnju i sintezu kolagena i elastina u koži, čime poboljšavaju elastičnost kože i potiču njezinu regeneraciju.

Multipotentne matične stanice dobivene iz masnog tkiva prvi su put otkrivene 2001. godine i od tada su provedena mnoga istraživanja o njima. Trenutno se primjena terapije matičnim stanicama dobivenim iz masnog tkiva proteže daleko izvan područja plastične kirurgije, pa je tako iznimno učinkovita u tretiranju ćelavosti, pomlađivanju kože lica i nizu drugih terapija. Studije su pokazale da tretman ožiljaka matičnim stanicama značajno povećava elastičnost kože. Točan mehanizam djelovanja još nije potpuno jasan, ali smatra se da je poboljšanje elastičnosti rezultat pojačane proizvodnje kolagena i elastina te da je taj proces potaknut matičnim stanicama.

Kada se koristi za pomlađivanje lica, najznačajnija prednost ove terapije jest njezin dugoročni učinak u odnosu na filere i druge tretmane kože (npr. kemijski piling) koje uglavnom treba ponavljati u više navrata.

Terapija pomlađivanja matičnim stanicama iz masnog tkiva je slična ACP terapiji (plazma obogaćena proteinima ili tzv. vampirski tretman), ali se radi o različitim tretmanima.  Oba tretmana se baziraju na regenerativnom pristupu, no za razliku od ACP-a, gdje se aktivna tvar dobiva iz krvi, matične stanice se dobivaju iz vlastitog masnog tkiva.  

U usporedbi s navedenim tretmanom, terapija matičnim stanicama može biti vrlo djelotvorna u liječenju mnogih degenerativnih stanja gdje on nije prikladan. Iako se njihova priprema, mehanizam djelovanja i djelotvornost razlikuju, studije su pokazale da se krvna plazma i matične stanice mogu nadopunjavati i da mogu imati dodatnu prednost kada se koriste u kombinaciji.

U Poliklinici Kvaternik, ovaj iznimno učinkovit i inovativan tretman pomlađivanja vlastitim matičnim stanicama obavljamo pažljivo i profesionalno. Naš pristup pacijentima je potpuno individualan, a glavni cilj nam je tretman matičnim stanicama provesti u potpunosti uspješno te u skladu s vašim željama i realnim mogućnostima. S nama ste uvijek u dobrim i iskusnim rukama!

sto-su-dermalni-fileri-hijaluronske-kis

Lipofiling

Lipofiling je metoda slična presađivanju masnih stanica (nanofat grafting), no postoje i razlike. Sličnost nanofat graftinga i lipofilinga je da se kod obje metode kao sirovina koristi vlastito masno tkivo, a razlika je da se lipofiling uglavnom koristi za nadoknađivanje volumena i presađuju se veće količine adipocita (masnih stanica), dok se kod nanofata se procesom filtracije izdvoje adipociti te ne postoji mogućnost značajnog povećanja volumena već je cilj obnova kože. Samim time, primjene nanofata su različite u usporedbi s lipofilingom.

Još jedna razlika između nanofatgraftinga i lipofilinga je period nakon kojeg se vide rezultati tretmana. Kod lipofilinga, rezultati se vide nekoliko dana nakon tretmana (iako je rezultat konačan tek nakon nekoliko tjedana kada otekline splasnu i dio masnog tkiva se resorbira), dok se kod lipofilinga rezultati tek vide s odgodom od 4 tjedna do 3 mjeseca.

Ove dvije metode su komplementarne i moguće ih je koristiti istovremeno kad je željeni rezultat i nadoknađivanje volumena i obnova kože.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Kandidati

Glavne indikacije za pomlađivanje matičnim stanicama su:

 • Pomlađivanje lica
  - Korekcija bora oko usta (perioralne bore)
  - Korekcija diskoloracije na koži lica - diskoloracije se povlače i poprimaju boju okolne zdrave kože
  - Zatezanje kože vraćanjem elastičnosti
 • Pomlađivanje dekoltea
  - Regeneriranje i korekcija kože dekoltea oštećene suncem

 • Korekcija ožiljaka (npr. ožiljaka od akni ili opekotina)

 • Korekcija podočnjaka

 • Tretiranje diskoloracije oko očiju
 • Tretiranje alopecije (ćelavosti) – regeneracijska terapija
 • Tretiranje oštećenja drugih dijelova tijela (mišića, tetiva, ligamenata, zglobova, itd.
botox

Tijek tretmana

Prvi korak tretmana jest uzimanje djelića masnog tkiva s pacijentova tijela. Uobičajena mjesta za uzimanje masnog tkiva su trbušna stijenka, unutarnja strana bedara te lumbalno područje trbušne stijenke (u donjem dijelu leđa). Ovaj postupak za pacijenta nije bolan niti neugodan jer se izvodi u lokalnoj anesteziji. 

Nakon toga, mehaničkim procesuiranjem odvajaju se i izoliraju matične stanice koje se potom mikro iglama ubrizgavaju u problematično područje.

Cijeli postupak je niskog rizika, siguran i jednostavan, a ubodi iglicama vrlo su mali i nježni pa je i neugodnost zanemariva.

Jedan tretman matičnim stanicama uglavnom je dostatan, iako je u nekim slučajevima djelotvornije napraviti više tretmana. Idealnu terapiju i broj tretmana odredit ćemo nakon detaljnog pregleda, analize i razgovora s pacijentom.

Klinički rezultati tretmana poboljšavaju se postupno te su najvidljiviji su nakon 3 – 6 mjeseci.

priprema-za-pregled i zahvat

Priprema za tretman

Za tretman matičnim stanicama nije potrebna posebna priprema pacijenta.

Irena Pirkl Lončar, dr. med.

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstrukcijske kirurgije glave i vrata

U Poliklinici Kvaternik koristimo najkvalitetnije, vrhunske dermalne filere koji svojim sastojcima omogućuju da vaše lice ponovno dobije te zadrži svoj prirodan izgled i konture. S obzirom na to da nisu životinjskog podrijetla kao što su to bili prijašnji silikonski dermalni fileri, nije ih potrebno testirati na alergije, tj. sve nuspojave i alergijske reakcije vrlo su rijetke.
oporavak

Oporavak

Pacijent se odmah po završetku tretmana vraća uobičajenim aktivnostima, te nije potreban nikakav poseban dodatni tretman.

Irena Pirkl Lončar, dr. med.

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstrukcijske kirurgije glave i vrata

Glavna klinička aplikacija matičnih stanica jest stimuliranje regeneracije i remodeliranja tkiva, poboljšanje kvalitete kože te povećanje elastičnosti. Koža postaje mekša i fleksibilnija, diskoloracije se povlače i poprimaju boju okolne zdrave kože. Cijeli postupak je niskog rizika, siguran i jednostavan, a najznačajnija prednost terapije jest njezin dugoročni učinak.
kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

Nakon aplikacije nanofata, odnosno matičnih stanica, nastaje žućkasta diskoloracija kože koja obično nestane nekoliko sati nakon aplikacije.

Privremeno crvenilo kože (eritem) na tretiranom području traje 1,5 – 2 dana.

U slučajevima tretiranja tamnih dijelova kože, pozitivnom učinku prethodi duža faza crvenila na koži koja nastaje zbog preraspodjele mekog tkiva.

Cjenik usluga

Pogledajte cjenik usluga, akcije, popuste i posebne ponude.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Kontaktirajte nas

Ako i vi želite pomladiti svoje lice, regenerirati svoju kožu na potpuno prirodan način ili pak tretirati ćelavost ili ožiljke, kontaktirajte nas i dogovorite svoj termin pregleda ili konzultacija već danas!

Terapija matičnim stanicama - cijena

Cijenu terapije matičnim stanicama, kao i cijene ostalih usluga u Poliklinici Kvaternik možete pronaći u našem Cjeniku usluga.

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Adresa:

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt i telefon:

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

E-mail:

info@poliklinika-kvaternik.hr

Društvene mreže:

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora