ESTETSKA KIRURGIJA

Dermalni fileri za lice i usne (hijaluronski fileri)

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Dermalni fileri za lice i usne (hijaluronski fileri)

sto-su-dermalni-fileri

kako-djeluju

kada-se-odluciti

kako-izgleda-zahvat

priprema-pacijenata

oporavak

mjere-opreza

Podarite svom licu mlađi i odmorniji izgled te te istaknite ljepotu svojih usana uz prirodni tretman hijaluronskim dermalnim filerima. U Poliklinici Kvaternik koristimo samo vrhunske dermalne filere Restylane, Juvederm i Perfectha koji svojim sastojcima omogućuju da vaše lice i usne zasjaje u trenu. Tretman je potpuno bezbolan te toliko brz da ga možete obaviti i tijekom pauze na poslu!

sto-su-dermalni-fileri-hijaluronske-kis

Što su dermalni fileri hijaluronske kiseline?

Hijaluronski ili dermalni fileri prirodan su i izrazito učinkovit tretman za pomlađivanje kože i popunjavanje usana, a baziraju se na hijaluronskoj kiselini koja se prirodno nalazi u našem organizmu.

Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja ima vrlo značajnu ulogu u stvaranju izvanstaničnog prostora kože, održavanju potrebne količine vode u koži, te u procesu cijeljenja kože. Uslijed procesa starenja, količina hijaluronske kiseline u koži se smanjuje, a gube se i prirodni kolagen te potkožna masnoća. Tako dolazi do smanjenja volumena i elastičnosti kože, te stvaranja bora na određenim dijelovima lica. Hijaluron fileri nadomještaju upravo tu izgubljenu prirodnu hijaluronsku kiselinu te trenutačno vraćaju elastičnost, sjaj i mladolikost koži lica.

Hijaluronski dermalni fileri su biokompatibilni s našim organizmom pa se jednostavno biološki razgrađuju na posve siguran i prirodan način. Za razliku od silikonskih dermalnih filera koji su se prije upotrebljavali, hijaluronski fileri ne zadržavaju se u tijelu i nisu trajni, već u potpunosti nestaju iz tijela kada se apsorbiraju. Njihov učinak, s druge strane, puno je dugotrajniji.

Proizvode se u laboratorijskim uvjetima biotehnološkim procesom, a dolaze u obliku prozirnog, sterilnog gela. S obzirom na to da nisu životinjskog podrijetla kao što su to bili prijašnji silikonski fileri, nije ih potrebno testirati na alergije, tj. sve nuspojave i alergijske reakcije vrlo su rijetke.

kako izgleda zahvat hijaluronskim filerima

Fileri za lice

Hijaluron fileri za lice koriste se za tretiranje svih zona lica, a omogućuju mlađi, hidratizirani izgled kože, vraćaju koži elastičnost te generalno revitaliziraju izgled lica. Njihovom aplikacijom vraća se izgubljeni volumen lica i omekšavaju grube linije, popunjavaju se bore,  podižu se i oblikuju upali obrazi i kutovi usana, naglašavaju se izgubljene linije brade i eliminiraju podočnjaci.

Neke od glavnih primjena kojima se postižu ovi rezultati su:

 • fileri za nazolabijalne bore (bore od nosa prema usnama)

 • fileri za bore oko usana (perioralne bore, pušačke bore)

 • fileri za bore na vanjskoj strani očiju (periorbitalne bore)

 • hijaluron za bore na čelu (bore mrštilice između obrva)

 • hijaluronski fileri za podočnjake

 • korekcija nosa filerima

 • fileri za obraze

 • popunjavanje jagodica hijaluronom

 • korekcija vilice filerima

 • fileri za bradu

 • konturiranje lica filerima

U Poliklinici Kvaternik koristimo samo vrhunske Restylane i Juvederm filere s najdužom tradicijom na tržištu, čiju sigurnost i učinkovitost podupiru kliničke studije.

povećanje usana

Fileri za usne – povećanje usana hijaluronom

Hijaluronski fileri mogu se koristiti i za oblikovanje i povećanje usana, dodavanje volumena i postizanje simetrije. Njima se naglašava prirodni oblik i boja usana te postiže balans između gornje i donje usnice. Povećanje usana hijaluronom također može postići efekt olovke i ruža za usne.

Fileri u usnama zadržavaju se od nekoliko mjeseci do dvije godine, ovisno o tipu i gustoći filera koji se koristi te o brzini metaboličke razgradnje. Naši stručnjaci preporučit će vam najbolje vrste filera za usne, poput Restylane i Juvederm filera, te ih aplicirati iznimno pažljivo i detaljno za najbolje rezultate i minimalnu natečenost usana. Hijaluron za usne pokazat će konačni rezultat nekoliko dana nakon tretmana, odnosno kada se otok povuče.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Kandidati

Fileri za lice

Tretmanu hijaluronskim filerima mogu pristupiti sve zdrave osobe koje žele poboljšati izgled lica te one osobe kod kojih su se počele pojavljivati prve izraženije bore na licu, kao npr. bore oko usta (pušačke bore), oko očiju ili nazolabijalne bore. Prema tome, nema određene dobne granice.

Kod nekih osoba bore se mogu pojaviti u puno ranijoj dobi, već u kasnim dvadesetim godinama, a kod nekih pak puno kasnije. Mnogo faktora utječe na pojavu bora, a neki od glavnih su genetika i način života. Nekvalitetan san, nedovoljno sna, pušenje, izloženost stresu i umor utječu na prijevremeno stvaranje bora i čestih podočnjaka.

 

Fileri za usne

Tretmanu povećanja usana mogu pristupiti sve zdrave osobe koje žele poboljšati simetriju usana ili nadoknaditi gubitak njihova volumena. Ipak, treba voditi računa o godinama u smislu postizanja prirodnog izgleda usana. 

Ako imate  genetski tanke usne, tada dermalne filere možemo koristiti rano u dvadesetima, dok izražene i voluminozne usne zrele žene u četrdesetim i pedesetim godinama života mogu djelovati neprirodno.

botox

Tijek tretmana

Tretman dermalnim filerima vrlo je jednostavan, brz i bezbolan. Ovisno o veličini područja koje se tretira, kao i o količini dermalnih filera koji se ubrizgavaju, traje uglavnom između 30 i 60 minuta, a rezultati mogu trajati od 6 mjeseci do 2 godine. No, kako se tretmani mogu ponavljati u međuvremenu, učinak može biti i duži.

 

Fileri za lice

Liječnik će nakon dezinfekcije kože lica najprije staviti kremu s anestetikom na lice kako bi se maksimalno ublažila ili uklonila bol od uboda injekcije. Injekcije su same po sebi vrlo tanke tako da se ubod skoro ne osjeti niti stvara neugodan osjećaj.

Krema s anestetikom drži se na licu oko 15 minuta, nakon čega se uklanja, lice se očisti i aplikacija hijaluronskih filera može započeti. Pri zahvatu, liječnik ubrizgava filere kroz vrlo tanku iglicu na željeno područje lica. Nakon toga može uslijediti lagana masaža tog područja kako bi se osigurala glatka površina.

Hijaluronska kiselina iz dermalnih filera trenutačno se veže za molekule vode u licu i spaja s okolnim kolagenom te je rezultat vidljiv odmah.

 

Fileri za usne

Nakon nanošenja anestetske kreme na usnice, fileri se ubrizgavaju na način kojim se postiže željeni efekt. Ovisno o željenom rezultatu, apliciraju se uz unutarnji rub usana za isticanje njihovih linija. Također se mogu aplicirati u samo jednu usnu ako postoji razlika u volumenu između usana. Tretman je kratkotrajan i bezbolan, ali će se neposredno nakon tretmana pojaviti otečenost usnica.

priprema-za-pregled i zahvat

Priprema za tretman

Svakom zahvatu hijaluronskim filerima prethodi pregled kod naših vrhunskih liječnika, konzultacije i razgovor. Liječnik upoznaje pacijenta sa samim zahvatom, objašnjava njegov tijek i moguće nuspojave. Pacijent će izraziti svoje želje i očekivanja, koje područje lica ili usana želi tretirati filerima, je li neki dio već bio tretiran filerima te obavijestiti liječnika o eventualnim zdravstvenim problemima.

Osim toga, tijekom konzultacija naši će liječnici napraviti detaljan pregled lica ili usana te preporučiti najprikladniju vrstu filera kako bi se postigao najbolji efekt.

Prije samog tretmana potrebno je skinuti šminku s lica i usana te ih dobro očistiti i dezinficirati.

Irena Pirkl Lončar, dr. med.

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstrukcijske kirurgije glave i vrata

U Poliklinici Kvaternik koristimo najkvalitetnije, vrhunske dermalne filere koji svojim sastojcima omogućuju da vaše lice ponovno dobije te zadrži svoj prirodan izgled i konture. S obzirom na to da nisu životinjskog podrijetla kao što su to bili prijašnji silikonski dermalni fileri, nije ih potrebno testirati na alergije, tj. sve nuspojave i alergijske reakcije vrlo su rijetke.
oporavak

Oporavak

Budući da je tretman hijaluronskim filerima za lice neinvazivan, oporavak je trenutačan pa se pacijenti odmah nakon tretmana mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima i obavezama.

Kod primjene filera za usne, usnice će biti natečene dva-tri dana, a najviše prvu noć nakon tretmana. Mogu se pojaviti i bijele točkice na naboru sluznice. Nepravilnosti će se korigirati, a konačni rezultat ostvariti kroz dva tjedna.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

Nuspojave nakon tretmana dermalnim filerima vrlo rijetko se bilježe, no kod nekih osoba moguće je kratkotrajno crvenilo na područjima uboda igle, podljev i otok. Crvenilo uglavnom nestaje kroz nekoliko sati, a podljev i otok nakon nekoliko dana.

Pacijentima se preporučuje izbjegavanje izravnog izlaganja suncu, saune i odlaska u solarij netom nakon zahvata, te pritiskanja područja lica koje je tretirano.

Sve nuspojave izrazito su rijetke, no ako se crvenilo, otok ili osjetljivost nastave, preporučuje se kontrolni pregled kod naših liječnika nakon 2 tjedna.

Najvažnija nuspojava tretmana dermalnim filerima je neskladno i neprirodno lice. Prvo i osnovno pravilo u tretiranju bora lica dermalnim filerima je umjerenost. Kako hijaluronski fileri sami po sebi nadoknađuju volumen, previše filera dovodi do podbuhlog lica, odnosno prenaglašenosti određenog  područja, a obično su to usne ili jagodice. Prenaglašene jagodice ili usne skreću pažnju s najvećeg ukrasa našeg lica, a to su oči.

U našoj Poliklinici ne povlađujemo trendovima, već se trudimo kroz individualan pristup i prije svega umjerenošću ostvariti prirodan i njegovan izgled.

Hijaluronski fileri – cijena

Cijenu hijaluronskih filera, kao i ostalih naših usluga, možete pronaći u cjeniku usluga.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Kontaktirajte nas

Želite li i vi izgledati mlađe, odmornije i riješiti se bora uzrokovanih stresnim načinom života? Obratite nam se s povjerenjem i kontaktirajte nas putem našeg online obrasca, telefonskim pozivom ili emailom.

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Adresa:

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt i telefon:

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

E-mail:

info@poliklinika-kvaternik.hr

Društvene mreže:

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora