ESTETSKA KIRURGIJA

Smanjenje grudi (redukcijska mamoplastika)

Suvremene metode liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Smanjenje grudi (redukcijska mamoplastika)

sto-je

kandidati

tijek

priprema-pacijenta

oporavak-pacijenta

nuspojave

Ako zbog hipertrofije, odnosno prevelikih grudi patite od čestih bolova u vratu ili kralježnici, teže obavljate svakodnevne aktivnosti ili smatrate da vam figura nije skladna, tada je smanjenje grudi idealna opcija za vas. Obratite se liječnicima Poliklinike Kvaternik s povjerenjem i pomoći ćemo vam riješiti se svih poteškoća uzrokovanih prevelikim grudima.

priprema-za-pregled i zahvat

Što je hipertrofija dojke?

Hipertrofija dojke ili mamarna hipertrofija jest stanje pretjerano velikih grudi koje može uzrokovati funkcionalne, zdravstvene, a često i emocionalne probleme. Može biti nasljedna, pojaviti se tijekom puberteta ili pak kao posljedica značajnog povećanja tjelesne težine

Kod pacijentica često uzrokuje osjećaje poput srama ili manjka samopouzdanja, te uzrokuje niz funkcionalnih poteškoća poput bolova u leđima zbog nepravilnog položaja kralježnice, problema s kožom ispod grudi te nelagode tijekom vježbanja ili nošenja određene odjeće.

Problem pretjerano velikih grudi može se riješiti operativnim zahvatom koji u Poliklinici Kvaternik izvodimo iznimno stručno, pažljivo i uspješno.

priprema-za-pregled i zahvat

Što je redukcijska mamoplastika ili redukcija grudi?

Redukcijska mamoplastika ili operacija smanjenja grudi je kirurški zahvat kojim se iz grudi uklanja žljezdano tkivo i masnoća, a bradavice se podižu na višu razinu. Cilj zahvata je smanjiti volumen grudi kako bi se kod pacijentice uklonilo fizičko opterećenje te postići estetski privlačan oblik koji je u skladu s cjelokupnom tjelesnom konstitucijom.

kada-postajete-kandidat-za-tretman-pomladjivanja-lica

Kandidatkinje

Redukcija grudi preporučuje se zdravim ženama s izrazito velikim grudima koje zbog veličine i težine svojih grudi nisu zadovoljne svojim izgledom, ograničene su u obavljanju tjelesnih aktivnosti, osjećaju bol u vratu, ramenima i leđima te često imaju nadraženu kožu ispod grudi.

Ako planirate trudnoću, operaciju smanjenja grudi preporučljivo je obaviti nakon posljednje planirane trudnoće jer će dojke uslijed trudnoće i dojenja promijeniti svoj oblik i time poništiti rezultate operativnog zahvata.

tijek-zahvata-rinoplastike

Tijek zahvata

Postoje različite metode smanjenja grudi, a koja će biti korištena, ovisi o procjeni estetskog kirurga, dobi pacijentice te stanju i obliku grudi. Neke od najčešće korištenih metoda su metoda vertikalne stapke, metoda inferiorne stapke i metoda središnjeg izbočenja. Svaka od njih podrazumijeva rezanje kože.

Redukcija dojki izvodi se u općoj anesteziji i traje oko 2,5 do 3,5 sata. Plastični kirurg učini rezove, odstrani žljezdano tkivo i masnoću, ukloni višak kože te po potrebi korigira veličinu areole. Rezove potom zatvara šavovima koji se nalaze unutar kože i s vremenom se samostalno razgrade.

Budući da je potrebno ukloniti određenu količinu kože s dna dojke, nastat će ožiljak koji se proteže od areole do donje strane dojke. Ovisno o količini kože koja se uklanja, postojat će i horizontalni ožiljak na pregibu ispod dojke koji se može prekriti grudnjakom, kao i mali ožiljak oko areole zbog repozicioniranja bradavice. 

Šavovi se uvijek postavljaju tako da ožiljci budu minimalno vidljivi, a s vremenom ožiljkasto tkivo izblijedi te poprimi istu boju kao i okolna koža.

Doc. prim. dr. sc. Dubravko Huljev, dr. med.

Specijalist opće kirurgije

Subspecijalist traumatologije

Subspecijalist plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije

Prevelike grudi mogu uzrokovati tjelesne probleme, poput bolova uslijed nepravilnog položaja kralježnice, ali i probleme sa samopouzdanjem. Operacija smanjenja grudi učinkovito je rješenje za postizanje idealne veličine i oblika grudi, a u Poliklinici Kvaternik koristimo niz naprednih metoda kojima postižemo izvrsne rezultate.
priprema-za-pregled i zahvat

Priprema za zahvat

Prije operacije podizanja grudi potrebno je razgovarati s liječnikom o povijesti bolesti i trenutačnom zdravstvenom stanju. Također je potrebno obaviti laboratorijske testove i anesteziološku evaluaciju budući da se operacija smanjivanja grudi obavlja u općoj anesteziji. U nekim slučajevima pacijentica će biti upućena i na ultrazvuk dojki kako bi se otkrile moguće promjene tkiva dojki.

Nekoliko tjedana prije zahvata redukcije grudi potrebno je prestati pušiti te u dogovoru s anesteziologom prekinuti uzimanje antikoagulantnih lijekova i aspirina. Dan prije zahvata potrebno je tuširanje i pranje antibakterijskim sapunom, a osam sati prije operacije smanjenja grudi ne smije se konzumirati hrana i piće.

oporavak

Smanjenje grudi – oporavak

Hospitalizacija nakon zahvata obično traje jedan dan, odnosno potrebno je prespavati u Poliklinici radi promatranja. Otpusti slijedi drugi dan po odstranjivanju drenova, a pacijentica dobiva kompresivni medicinski grudnjak koji je potrebno nositi narednih šest tjedana.

Nekoliko tjedana nakon zahvata očekivana je bolnost i otečenost grudi. Također, privremeno se smanjuje osjetljivost bradavica budući da uslijed njihovog repozicioniranja često dolazi do prekida brojnih malih živaca. U većini slučajeva, osjetljivost bradavica i areola vraća se u normalu nakon 4 do 6 mjeseci.

Prvih nekoliko tjedana nakon operacije smanjenja grudi potrebno je što više odmarati i izbjegavati podizanje teških predmeta.

Kontrolni pregledi slijede nakon 4 te 14 dana, a potom nakon 6 tjedana i 6 mjeseci od operacije smanjenja grudi.

Grudi svoj konačni oblik poprimaju nakon 6 do 12 mjeseci, a u tom periodu i ožiljno tkivo obično izblijedi te poprimi boju okolne kože.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

Svaki kirurški zahvat, posebice ako uključuje opću anesteziju, sa sobom nosi određene rizike.

Uobičajena je bolnost i otečenost grudi, a moguće je i postoperativno krvarenje, nastanak infekcije ili hematoma te guljenje kože.

Tim Poliklinike Kvaternik poduzima sve moguće mjere kako bi se navedeni rizici zahvata sveli na minimum.

Smanjenje grudi – cijena

Cijenu smanjenja grudi, kao i ostalih naših usluga, možete pronaći u cjeniku usluga.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Kontaktirajte nas

Stručni tim Poliklinike Kvaternik stoji vam na raspolaganju za sva pitanja o zahvatu redukcije dojki. Kontaktirajte nas emailom, telefonom ili online obrascem već danas te se naručite za pregled i konzultacije!

 

Povezane usluge

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

info@poliklinika-kvaternik.hr

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora