ESTETSKA KIRURGIJA

Pomlađivanje lica i tretman protiv znojenja

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Pomlađivanje lica i tretman protiv znojenja

sto-je-tretman-pomladjivanja-lica

kada-postajete-kandidat

kako-izgleda-tretman

kako-se-pripremiti

oporavak

mjere-opreza

Podarite svom licu nov i mladenački izgled najpoznatijim i najučinkovitijim anti-age tretmanom. Ovaj tretman se sastoji od prirodnog proteina koji će izravnati sve linije vašeg lica i usporiti znakove starenja.

kako izgleda zahvat hijaluronskim filerima

Što je tretman pomlađivanja lica?

Kada se na internetu govori o ovom proteinu, opisuje ga se kao neurotoksin ili nervni otrov, što među čitateljima može izazivati strah i nepovjerenje, no istina je zapravo potpuno drugačija. Američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) odobrila je primjenu ovog proteina u kozmetičke svrhe još 2002. godine i od tada se primjenjuje diljem svijeta.

Ova supstanca je prirodni pročišćeni protein koji se koristi u estetskoj medicini, te u estetske svrhe za uklanjanje horizontalnih i vertikalnih bora, kao i protiv znojenja. Ovaj tretman djeluje na rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica, a aplicira se ispod kože.

Ovaj protein blokira vezu između živca i mišića (neuromuskularni spoj) i tako smanjuje aktivnost mimične muskulature te izravnava bore između obrva, bore mrštenja, bore smijalice, bore na čelu, bore na vratu i bore oko očiju. Osobito je djelotvoran kod mlađih osoba kod kojih su bore rezultat pojačane aktivnosti mišića lica, tj. koje imaju jaku mimiku lica. Kod starijih osoba dovodi do ublažavanja bora na čelu i bora oko očiju, ali one ne nestaju jer su rezultat djelovanja mimične muskulature i starenja kože lica.

Koliko često primjenjivati tretman pomlađivanja lica?

Primjena je bezbolna i nije štetna za zdravlje, a broj aplikacija je neograničen. Poželjno je da razmak između tretmana bude najmanje četiri mjeseca, no to ovisi o količini apliciranog proteina. Ako želite njegovan izgled primjeren vašim godinama uz čuvanje mimike čela, ali bez bora, naši doktori u Poliklinici Kvaternik preporučuju aplikaciju Vistabela 2 puta godišnje, odnosno svakih 6 mjeseci.

Iskusan tim Poliklinike Kvaternik iza sebe ima brojne uspješne tretmane i pacijenti nam se uvijek rado vraćaju. Kod nas vas očekuju vrhunska usluga i tretmani na razini svjetskih standarda nakon kojih ćete izgledati mlađe odmornije, te se osjećati zadovoljnije.

kada-postajete-kandidat-za-tretman-pomladjivanja-lica

Kada postajete kandidat za tretman pomlađivanja lica?

Svi pacijenti dobrog općeg zdravlja koji su na licu primijetili neželjene bore i linije uslijed procesa starenja, kao što su bore na čelu između obrva, bore na vratu i bore oko očiju, te oni koji žele izgledati svježije, kandidati su za liječenje ovim tretmanom. Osim toga, oni koji imaju problema s prekomjernim znojenjem ispod pazuha, rješenje mogu pronaći u ovom tretmanu.  Treća vrlo  popularna  aplikacija  ovog proteina koristi se u liječenju bruksizma, odnosno škripanja i stiskanja zubi tijekom sna i/ili u budnom stanju.

U Poliklinici Kvaternik koristimo ovaj protein za:

  1. tretiranje i uklanjanje bora gornje trećine lica (čela), periokularne regije i bora oko očiju
  2. liječenje prekomjernog znojenja – hiperhidroze
  3. remodeliranje lica (linije donje čeljusti) i liječenje  bruksizma  aplikacijom  u mišiće žvakače
tijek-zahvata-rinoplastike

Kako izgleda tijek tretmana?

Tretiranje bora čela i periokularne regije 

Da bi djelovanje tretmana bilo optimalno, iznimno je važno aplicirati ga u same mišiće, intramuskularnom injekcijom. Aplikaciju tretmana smije izvoditi samo kvalificirani liječnik koji dobro poznaje anatomiju mišića lica.

Prije samog zahvata, koža čela i perikularna regija dezinficiraju se Octeniseptom. Kroz 10-15 minuta aplicira se krema s anestetikom (EMLA) i za to vrijeme se priprema. Naime, ovaj protein dolazi u bočici kao atenuirani prah, te ga je neposredno prije upotrebe potrebno razrijediti sa sterilnom fiziološkom otopinom. Za tretiranje bora na čelu razrjeđujemo jednu bočicu Vistabela (50 IU) s 1 ml fiziološke otopine kako bismo dobili potreban volumen i koncentraciju.

Kada je razrijeđeni protein spreman u injekciji, odstranjuje se krema s kože čela i tretman može početi. Prije same aplikacije dodatno anesteziramo kožu ledom. Prvo se tretira područje između obrva, tzv. glabelarne bore (bore mrštenja), aplikacijom u pet točaka pogađajući dva mišića, m. procerus i m. corrugator supercilii.

Nakon što je zahvat na ovim vertikalnim borama mrštenja gotov, prelazimo na horizontalne bore aplicirajući protein u m. frontalis. Na završetku se aplicira u periokularno područje, odnosno u 3-4 točke udaljene centimetar od koštanog orbitalnog ruba. Time smanjujemo periorbitalne bore ili bore smijalice. Ponekad, ako je potrebno, nekoliko jedinica se aplicira i u m. nasalis u području korijena nosa.

Za cijeli ovaj postupak koristimo jednu bočicu Vistabela (odnosno 50 IU proteina). Ta količina dovoljna je za navedeno područje, a za pacijenta najekonomičnija. Za razliku od dermalnih filera kod kojih se učinak vidi odmah, ovaj tretman počinje djelovati za 48 sati, a maksimalni učinak se vidi tek za 8 dana.

Postupak se može ponoviti već nakon 4 mjeseca jer je maksimalna količina ovog proteina koju ljudski organizam može uzeti oko 150 jedinica.

Tretiranje prekomjernog znojenja ovim tretmanom 

Hiperhidroza je nekontrolirano i pojačano znojenje. Prisutno je u 3 % populacije te predstavlja psihološki i socijalni problem. U 25-50 % slučajeva je nasljedna te se javlja i kod drugih članova obitelji. Može biti primarna (nepoznat uzrok) i sekundarna (uzrok može biti dijabetes, psihijatrijske i endokrinološke bolesti, lijekovi). Ovdje govorimo prvenstveno o primarnoj hiperhidrozi.

Primarna hiperhidroza javlja se u ranoj mladosti. Osobe s ovim problemom često se izoliraju od društva zbog vrlo ružnih mrlja na odjeći, znojnih dlanova i tabana. Osim dijete i antiperspiranata, danas nam je na raspolaganju vrlo učinkovita terapija liječenja prekomjernog znojenja ovim proteinom.

Tretman pomlađivanja lica je jednostavan, bezbolan i vrlo djelotvoran. Nakon ovog tretmana zaboravite na tamnu odjeću za vrijeme sunčanih dana i često pranje ruku ili stopala; vaš društveni život teći će neometeno. Treba istaknuti da se ovim tretmanom ne liječi hiperhidroza, nego se znojenje vašeg tijela smanjuje na socijalno prihvatljivu razinu. Obično su potrebna dva tretmana godišnje.

Za tretman oba pazuha potrebno je 100 IU proteina. Traje oko pola sata i ne zahtijeva pripremu  pa ga možete obaviti i u pauzi između posla. Prije zahvata, na pazuhe nemojte nanositi nikakva sredstva ili antiperspirante. Koža oba pazuha se dezinficira s Octeniseptom prije samog zahvata. Kroz 10 do 15 minuta, aplicira se krema s anestetikom (EMLA) i za to vrijeme priprema se protein.

Naime, ovaj protein dolazi u bočici kao atenuirani prah te ga je, neposredno prije upotrebe, potrebno razrijediti sa sterilnom fiziološkom otopinom. Za tretiranje oba pazuha razrjeđujemo 100 IU proteina s 2 ml fiziološke otopine u dvije injekcije, odnosno 50 IU po pazuhu. Nakon toga slijedi aplikacija koja uključuje 10 do 15 uboda u svaki pazuh.

Aplikacija je gotovo bezbolna, uz minimalnu nelagodu. Tretman počinje djelovati za 48 sati, a maksimalni učinak vidi se za 8 dana kada se znojenje smanjuje do 80%. Ako ste zadovoljni učinkom, postupak se može ponoviti za 6 mjeseci.

Tretiranje bruksizma i remodeliranje linije donje čeljusti

Bruksizam je psihogeno uvjetovano škripanje i stiskanje zubi u snu i/ili budnom stanju. Novija istraživanja pokazuju da je bruksizam psihogeno uvjetovan i uzrokuju ga stres, napetost i anksiozno ubrzan tempo života.

Škripanje zubima može biti glasno, stoga vas ukućani često mogu upozoravati da noću škrgućete zubima, a druge strane može biti i tiho odnosno nečujno. Bruksizam uzrokuje prekomjerno trošenje i pucanje zubiju, preosjetljivost zubiju na podražaje (toplo-hladno, kiselo-slatko), bolove u čeljusti i temporomandibularnim zglobovima, jutarnju  bolnost, te napetost žvačnih mišića.

U  liječenju  bruksizma, osim  udlaga, vrlo je djelotvorno i liječenje ovim tretmanom. Mišić maseter  kao najveći i najjači mišić žvakač ima najveću ulogu u škripanju zubima. S obzirom na to da ovaj protein djeluje tako da blokira vezu između živca i mišića, aplikacijom njega direktno u ovaj mišić znatno smanjujemo njegovu snagu. Tako automatski dolazi do smanjenja jakosti mišića i prestanka destruktivnog djelovanja na zube i zubno meso, te bolova u mišićima lica i temporomandibularnim zglobovima.

Postupak aplikacije vrlo je jednostavan i bezbolan. Količina proteina potrebna za ovaj tretman ovisi o veličini mišića i spolu pacijenta. Obično se aplicira po 25 jedinica u svaki mišić, odnosno u svaku stranu lica.

Lice se najprije dezinficira Octeniseptom, nanosi se krema s anestetikom kroz 15 minuta i zatim se aplicira pripremljena bočica Vistabela. Postupak je bezbolan i traje svega 15 minuta.

Broj tretmana nakon kojih dolazi do djelomične atrofije mišića ovisi o snazi i volumenu  mišića, te je individualno, odnosno ovisi od osobe do osobe.

Osim ovog medicinskog efekta tretmana, jedna od posljedica djelovanja ovog tretmana jest također smanjenje mase i volumena mišića. Djelomičnom atrofijom ovog mišića mijenja se i oblik  lica kod osoba s jako izraženim lukom donje čeljusti, a oblik lica nakon tretmana prelazi iz snažnog, maskuliniziranog u nježnosrcoliko i postaje nježnije  i  privlačnije. Remodeliranje lica ovim tretmanom vrlo  je popularno u Americi i zemljama Azije.

priprema-za-pregled i zahvat

Kako se pripremiti za zahvat?

Ako bolujete od neuromuskularnih bolesti, trudni ste ili dojite, niste kandidat za terapiju ovim tretmanom i obavezno obavijestite liječnika o navedenim stanjima. Zahvat se također ne smije izvoditi ako postoji infekcija na mjestima gdje se protein treba aplicirati, npr. akne ili herpes.

Tretman je  vrlo jednostavan, ne zahtijeva pripremu i može se izvesti u pauzi radnog vremena, nakon čega se možete vratiti u ured.

U Poliklinici Kvaternik koristimo protein Vistabel, američke firme Allergan. To je trenutno najbolji i najsigurniji protein na tržištu, a svaka bočica dolazi u originalnom pakiranju s tvorničkim serijskim brojem.

Irena Pirkl Lončar, dr. med.

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstrukcijske kirurgije glave i vrata

Ovaj protein je prirodni pročišćeni protein koji se koristi u estetskoj medicini, te u estetske svrhe za uklanjanje horizontalnih i vertikalnih bora, kao i protiv znojenja. Primjena je bezbolna i nije štetna za zdravlje, broj aplikacija je neograničen, a pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, što je uistinu odlično!
oporavak

Oporavak nakon zahvata

Pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Vrlo  rijetko se nakon aplikacije pojavljuju manje modrice koje se mogu prekriti puderom pa se savjetuje stavljanje hladnih obloga nakon tretmana, te izbjegavanje alkohola ili lijekova s acetilsalicilnom kiselinom.

Pacijentima se preporučuje ostanak u uspravnom položaju sat vremena nakon aplikacije i izbjegavanje fizičkih aktivnosti u sljedeća 24 sata.

Potpuno djelovanje razvije se kroz 2 do 7 dana, a njegov estetski učinak traje 4 do 8 mjeseci.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

Nuspojave su vrlo rijetke, a ako se pojave ne traju više od nekoliko tjedana

Neke od najčešćih su glavobolja, vrtoglavica i privremenog spuštanja očnih kapaka. Rjeđe dolazi do pojave boli u licu, oslabljenosti mišića i eritema (crvenih čvorića) na mjestu aplikacije. Sve nuspojave su privremene i prolaze same od sebe.

Cjenik usluga

Pogledajte cjenik usluga, akcije, popuste i posebne ponude.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate madeže i izrasline na tijelu koje vam smetaju ili koje se mijenjaju, naručite se za njihovo uklanjanje ili za dermatološki pregled već danas u našoj Poliklinici! Ispunite naš online obrazac, pošaljite email ili nas nazovite. Obratite nam se s povjerenjem!

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

info@poliklinika-kvaternik.hr

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora