Zakažite termin

Estetska kirurgija

Estetski zahvati i tretmani uljepšavanja koji su nekada bili dostupni samo bogatim Rimljankama u Starom Rimu sada su dostupni gotovo svim dobnim i društvenim skupinama.

Od svojih početaka, estetska kirurgija značajno se širila i razvijala te je posljednjih godina doživjela svoj vrhunac ekspanzije. Ova grana kirurgije postala je jedna od najdinamičnijih i najzahtjevnijih, kao i jedna od najtraženijih.

U 2014. godini u Sjedinjenim Američkim Državama izvedeno je čak 16 milijuna kozmetičkih procedura.

Estetska kirurgija u Poliklinici Kvaternik – Naš je moto prirodan i njegovan izgled

U Poliklinici Kvaternik provode se najmoderniji i najkvalitetniji estetski zahvati i tretmani te se možemo pohvaliti vrhunskim timom stručnjaka i specijalista estetske kirurgije. No, osim što su vrhunski i stručni, svaki specijalist i estetski kirurg u našem timu izrazito je susretljiv i otvoren, te uz individualan pristup i potpunu pozornost može ponuditi najbolje rješenje za vaš problem i odgovore na sva vaša česta pitanja.

Naša filozofija ljepote i starenja bazira se na prirodnom izgledu, samopouzdanju i razvijanju pozitivne slike o sebi. Mi želimo da izgledate odlično za svoje godine. Nemojte se uspoređivati sa znatno mlađima od sebe nego prigrlite svoju dob – uživajte u eleganciji i zrelosti. Mi ćemo vam pomoći da kroz godine zadržite prirodan i njegovan izgled.

Naše estetske usluge

Poliklinika Kvaternik nudi niz estetskih zahvata, tretmana i usluga rekonstrukcijske i estetske kirurgije, koji se obavljaju najsuvremenijim svjetskim standardima kvalitete.

Glavne usluge i korektivni zahvati u našoj ponudi su:

KOREKCIJA VANJSKOG NOSA

(rinoplastika)

KOREKCIJA ODSTOJEĆIH UŠKI

(otokliza)

PODIZANJE OBRVA

(browlift)

ZATEZANJE KOŽE LICA

(minilift)

UKLANJANJE BORA ČELA, IZMEĐU OBRVA TE OKOLOOČNIH BORA BOTOXOM

TERAPIJA PREKOMJERNOG ZNOJENJA

(hiperhidroze) BOTOXOM

DERMOABRAZIJA

KOREKCIJA NOSA I SEPTUMA

(septorinoplastika)

Operacija nosa koja, osim estetskog, ima i svoj funkcionalni aspekt. Cilj septorinoplastike jest ispravljanje kako vanjskih tako i unutarnjih poteškoća s nosom, uglavnom onih koji uzrokuju otežano disanje.

KOREKCIJA OČNIH KAPAKA - GORNJA I DONJA BLEFAROPLASTIKA

ZATEZANJE KOŽE LICA

(face lifting) - SMAS METODA

ZATEZANJE KOŽE VRATA

(neck lift)

HIJALURONSKI DERMALNI FILERI - HIJALURONSKA KISELINA - Juvederm, Restylane

“U Poliklinici Kvaternik plastične rekonstrukcije i estetske zahvate obavljaju liječnici koji su uz specijalizaciju u kirurgiji završili i subspecijalizaciju u plastičnoj kirurgiji, uz obuku u elitnim svjestskim institucijama.”

Zašto odabrati Polikliniku Kvaternik?

Specijalizirani estetski kirurzi

Kako je za plastičnu kirurgiju potrebna subspecijalizacija, obavljanje takvih zahvata estetske kirurgije bez potrebne obuke i iskustva može imati upitne rezultate.  Stoga, u Poliklinici Kvaternik plastične rekonstrukcijske i estetske zahvate obavljaju samo liječnici koji su uz specijalizaciju u kirurgiji završili i subspecijalizaciju u plastičnoj kirurgiji, uz obuku u elitnim svjetskim institucijama.

Za optimalne rezultate također je potrebno iskustvo i rutina u obavljanju estetskih zahvata. Naši kirurzi pored višegodišnjeg iskustva rutinu mogu zahvaliti i činjenici da zahvate u ponudi obavljaju redovito i često.

Vrhunski materijali i oprema

Kako bismo pružili najbolju uslugu, što detaljniji specijalistički pregled i priuštili što ugodnije i bezbolnije iskustvo svojim pacijentima, u Poliklinici koristimo samo najnovije i najsuvremenije aparate i materijale koje jedan centar za estetsku kirurgiju može imati.

Vrhunsko, educirano i ljubazno osoblje

U Poliklinici Kvaternik iznimno se ponosimo našim vrhunskim stručnim timom educiranog osoblja koje je ljubazno i uvijek na raspolaganju. Riješit ćemo vaš svaki estetski problem, odgovoriti na sva vaša česta pitanja, te pružiti maksimalnu potporu prije, tijekom i nakon zahvata rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Visoka učinkovitost i uspješnost zahvata

Svi naši estetski zahvati iznimno su uspješni i učinkoviti, zahvaljujući upravo visoko obrazovanom, specijalističkom timu estetskih kirurga i najmodernijoj opremi. Naši rezultati govore za nas, a iza nas su mnogobrojni uspješni kirurški zahvati, obavljeni prema najsuvremenijim svjetskim standardima.

Nakon operativnog zahvata u našoj poliklinici, naši kirurzi stoje Vam na raspolaganju za sva Vaša pitanja tijekom postoperativnog oporavka kroz 24 sata jer Vaša sigurnost i zadovoljstvo, naš je prioritet.

Iznimno zadovoljstvo pacijenata

Zadovoljni i sretni pacijenti naša su najbolja preporuka, a stotine njih koji se iznova vraćaju odraz su naše kvalitete.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz od liječnika
Pročitao/la sam uvjete poslovanja i suglasan/na sam za davanje osobnih podataka koje Poliklinika Kvaternik kao Voditelj obrade prikuplja za poboljšanje mog korisničkog iskustva.
Nužno je prihvatiti ove Opće uvjete.
Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijenite ovdje.

VIŠE O ESTETSKOJ KIRURGIJI

Što je estetska kirurgija?

Estetska odnosno plastična kirurgija je uža grana medicine, odnosno podspecijalizacija kirurgije koja se bavi rekonstrukcijom i promjenom fizičkog tijela putem raznih, manjih i većih, estetskih zahvata.

Plastična kirurgija može se podijeliti na dvije glavne kategorije, rekonstruktivnu kirurgiju i kozmetičku, odnosno estetsku kirurgiju.

Cilj rekonstruktivne kirurgije jest ispravljanje određenih fizičkih funkcija, minimiziranje ili otklanjanje deformacija koje su uzrokovane bolešću, nesrećama ili koje su urođene.

Estetska kirurgija, s druge strane, uglavnom nije neophodna za fizičko zdravlje, te je njezin cilj poboljšanje fizičkog izgleda tijela. I estetska i rekonstruktivna kirurgija se u jednakoj mjeri prakticiraju u svijetu.

Neki od najučestalijih tretmana i zahvata estetske kirurgije jesu korektivni zahvati kao npr. korekcija brade, korekcija nosa, korekcija očnih kapaka blefaroplastika, korekcija ušiju (odstojećih uški), podizanje obrva, transplantacija kose, face lifting, hijaluronski dermalni fileri (hijaluronska kiselina) za vrećice ispod očiju i bore na čelu.

Grane estetske kirurgije

Kozmetička/estetska kirurgija

Kozmetička, odnosno estetska kirurgija je grana plastične kirurgije koja obuhvaća korektivne zahvate lica i tijela, a glavni joj je cilj poboljšanje fizičkog izgleda.

Ova grana kirurgije obuhvaća zahvate koji nisu obavezni odnosno neophodni za zdravlje – to su elektivni kirurški zahvati i operacije, kao npr. abdominoplastika, mamoplastika (povećanje ili smanjenje dojki), korekcija očnih kapaka blefaroplastika, ritidektomija (face lifting), itd.

Rekonstruktivna kirurgija

Rekonstruktivna kirurgija obuhvaća zahvate kojima se ispravljaju urođene mane i deformacije kao što su rascjep usne i nepca, funkcionalna oštećenja tijela uslijed opeklina, teških ozljeda, lomova kostiju lica, infekcija i bolesti, kao i rak i tumori.

Rekonstruktivna kirurgija uključuje kraniofacijalnu kirurgiju, kirurgiju šake, mikrokirurgiju i liječenje opeklina, a korektivni zahvati koji se obavljaju uglavnom su plastično-rekonstruktivni zahvati.

Kraniofacijalna kirurgija

U kraniofacijalnoj grani kirurgije kirurški zahvati podijeljeni su na zahvate za djecu i odrasle, te obuhvaća zahvate na glavi, lubanji, licu, vratu i čeljusti.

Dječja kraniofacijalna rekonstruktivna kirurgija obuhvaća liječenje urođenih anomalija kraniofacijalnih kostiju i mekih tkiva kao što su rascjep usne i nepca, kraniosinostoza, te dječji prijelomi.

Kraniofacijalna kirurgija za odrasle uglavnom se bavi prijelomima i sekundarnim operacijama kao što je orbitalna rekonstrukcija, te korektivnim operacijama čeljusti.

Kirurgija šake

Kirurgija šake bavi se akutnim ozljedama i kroničnim oboljenjima šake i zgloba, korekcijom urođenih malformacija gornjih ekstremiteta, problemima perifernih živaca (ozljede brahijalnog pleksusa ili sindrom karpalnog tunela), te oboljenjima kao što su reumatoidni artritis i Dupuytrenova kontraktura.

Kirurgija šake važan je dio plastične kirurgije i mikrokirurgije, a mogu je prakticirati i ortopedski i opći kirurzi.

Mikrokirurgija

Ova podspecijalizacija kraniofacijalne kirurgije najvećim dijelom se bavi rekonstrukcijom tkiva koje nedostaje tako da se dio tkiva prenese na dio tijela koje se rekonstruira, te poveže s krvnim žilama.

Ovakvi zahvati su najbolje rješenje i uglavnom se koriste pri presađivanju amputiranih ekstremiteta kao i pri rekonstrukciji dojke, rekonstrukciji glave i vrata, operaciji šake, te operaciji brahijalnog pleksusa.

Liječenje i operacija opeklina

Tretiranje opeklina uglavnom se provodi u dvije glavne faze. U prvoj fazi provodi se operacija akutnih opeklina odmah po zadobivenim ozljedama. Poslije toga, nakon što opekline zacijele, slijedi rekonstruktivna operacija opeklina te plastično-rekonstruktivni zahvati.

Ovisno o težini ozljede, odnosno opekline, može biti potrebno više rekonstruktivnih operacija.

Dječja plastična kirurgija

Djeca su uglavnom suočena sa zdravstvenim problemima koji su znatno drugačiji od iskustava odraslih pacijenata. Njihove potrebe su vrlo specifične, drugačije od potreba odraslih i zahtijevaju posebnu zdravstvenu skrb i njegu, individualan pristup, te posebne specijaliste i kirurge.

U sklopu dječje plastične kirurgije liječi se niz urođenih anomalija, mana i sindroma. Mnoge od tih zdravstvenih problema je najbolje i najučinkovitije liječiti u djetinjstvu i upravo zato postoje specijalisti dječje plastične kirurgije.

Najčešći zdravstveni problemi kojima se oni bave su kraniofacijalne anomalije, sindaktilija (spojeni prsti), polidaktilija (veći broj prstiju od normalnog), rascjep usne i nepca, te urođene deformacije šake.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH