Zakažite termin

Izjava o kolačićima

IZJAVA O KOLAČIĆIMA

 

1. Što su kolačići?

Kolačić (cookie – u daljnjem tekstu: „kolačić/i“) predstavlja informaciju koja se pohranjuje na računalo Korisnika od strane Internet stranice koju Korisnik posjećuje.

Kolačići obično spremaju postavke Korisnika te postavke za Internet stranicu, a kao što su preferirani jezik ili adresa. Nakon što Korisnik naknadno opet posjeti istu Internet stranicu, Internet preglednik povratno odašilje kolačiće koji pripadaju toj Internet stranici. Time se omogućava Internet stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama Korisnika.

Kolačići nisu zlonamjerni ni usmjereni na špijuniranje Korisnika. Ne mogu pristupiti datotekama na Korisnikovom računalu niti ukrasti osobne podatke.

2. Koja je svrha kolačića?

Kako bi se osigurao pravilan rad Internet stranice poliklinika-kvaternik.hr, daljnja unaprjeđenja te poboljšanja iskustva Korisnika u pregledavanju, Internet stranica poliklinika-kvaternik.hr na računalo Korisnika pohranjuje malenu količinu informacija (kolačiće).

3. Kako poliklinika-kvaternik.hr koristi kolačiće?

Web stranica poliklinika-kvaternik.hr može koristiti kolačiće i pohranjivati ih na uređaj Korisnika.

Kolačiće koristimo kako bismo znali kada i kako Korisnik koristi web stranicu poliklinika-kvaternik.hr, a u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, personalizacije sadržaja i pružanja oglasa relevantnijih Korisniku.

Kolačiće koristimo zbog nekoliko svrha.

Kako bi omogućili normalno funkcioniranje web stranice poliklinika-kvaternik.hr, pregled cjelokupnog sadržaja te zadovoljili sve tehničke preduvjete za normalan rad web stranice koristimo kolačiće koje nazivamo “Neophodni kolačići”.

Kolačiće koji nisu neophodni, ali uvelike utječu na korisničko iskustvo na poliklinika-kvaternik.hr nazivamo “Statistički kolačići”. Oni nam omogućuju praćenje i analizu prometa na web stranici, kako bismo saznali na koji način se web stranica koristi ili koliko su naše marketinške aktivnosti efikasne.

Naposlijetku, za personalizaciju sadržaja i pružanja relevantnijih oglasa u skladu s interesima Korisnika, koristimo i “Marketinške kolačiće”, koji prate na koji način Korisnik koristi web stranicu.

4. Neophodni kolačići

Neophodni kolačići su nužni za normalan prikaz i rad web stranice poliklinika-kvaternik.hr. Oni omogućuju da se web stranica, njen sadržaj i sve funkcionalnosti u cijelosti prikažu Korisniku.

Obzirom da su ovi Kolačići nužni za funkcioniranje web stranice, oni se ne mogu isključiti na samoj web stranici, ali ih Korisnik može obrisati ili blokirati u postavkama svog web preglednika.

5. Statistički kolačići

Web stranica poliklinika-kvaternik.hr koristi Statističke kolačiće kako bi pratila cjelokupan promet te analizirala kako Korisnici koriste web stranicu.

Primjerice, prikupljamo i analiziramo informacije o posjetama web stranici, ispunjenim obrascima, vremenu provedenom na pojedinim podstranicama poliklinika-kvaternik.hr, korištenim uređajima i internetskim preglednicima, geografskim lokacijama, načinu korištenja i ponašanju Korisnika na web stranici.

Također, Statistički kolačići koriste se i za analizu efikasnosti marketinških aktivnosti. Informacije prikupljene na temelju ovih kolačića pomažu nam u optimizaciji web stranice s ciljem poboljšanju iskustva Korisnika.

6. Marketinški kolačići

Ovi kolačići prikupljaju se na temelju individualnog korištenja web stranice poliklinika-kvaternik.hr te informacija dobivenih interakcijom Korisnika s web stranicom.

Marketinške kolačiće prikupljamo kako bi Korisniku pružili relevantne oglase u skladu s njegovim interesima te za povratno, tzv. remarketing oglašavanje.

Web stranica poliklinika-kvaternik.hr surađuje i s trećim stranama, Ugovornim izvršiteljima obrade podataka, koji mogu koristiti kolačiće za praćenje aktivnosti i interakcije Korisnika s poliklinika-kvaternik.hr, a u svrhu praćenja efikasnosti oglašavanja i ostalih digitalnih marketinških akitvnosti. Informacije i podaci prikupljeni od strane trećih strana ne uključuju osobne podatke putem kojih se Korisnik može identificirati (npr. Ime i prezime, broj telefona, email adresa).

Ako se nalazite u Europskoj uniji, više informacija o ovoj vrsti kolačića možete saznati na sljedećoj poveznici: http://www.youronlinechoices.eu/.

7. Pristanak na pohranjivanje kolačića

Korištenjem Internet stranica poliklinika-kvaternik.hr bez promjene postavki kojima bi se uskratila suglasnost na pohranu kolačića na računalo Korisnika, Korisnik prihvaća korištenje i pohranu kolačića na svoje računalo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivom.

Ako Korisnik ne pristane na pohranu kolačića pohranjivanje istih na računalu Korisnika bit će onemogućeno, a Korisnik će i nadalje biti u mogućnosti pregledavati Internet stranicu poliklinika-kvaternik.hr, s time da mu pojedine mogućnosti Internet stranice neće biti dostupne.

8. Kako isključiti kolačiće?

Upravljanje ili isključivanje kolačića moguće je u Postavkama kolačića, a odnosi se na Statističke i Marketinške kolačiće, dok se Neophodnim kolačićima upravlja kroz postavke internetskog preglednika kojeg Korisnik koristi.

Isključivanjem ili blokiranjem spremanja kolačića Korisnik i dalje može pregledavati i koristiti web stranicu poliklinika-kvaternik.hr, no postoji vjerojatnost da određene mogućnosti ili funkcionalnosti web stranice neće biti dostupne.

Za detaljnije informacije o postavkama i brisanju potrebnih kolačića, odaberite internet preglednik koji koristite:

9. Koje podatke poliklinika-kvaternik.hr prikuplja kroz kolačiće?

U svrhu pohranjivanja i korištenja kolačića poliklinika-kvaternik.hr prikuplja i obrađuje sljedeće podatke Korisnika: podatak o IP adresi, podatke o korištenju web stranice te podatke o ponašanju i navikama Korisnika.

10. Gdje saznati više informacija o kolačićima?

Ako imate dodatnih pitanja o kolačićima ili kako kolačiće prikuplja i koristi web stranica poliklinika-kvaternik.hr, molimo obratite se na email info@poliklinika-kvaternik.hr.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH