Kirurgija šake u Poliklinici Kvaternik

U Poliklinici Kvaternik možete potražiti sljedeće medicinske usluge koje su povezane s kirurgijom šake:

  1. Operaciju karpalnog kanala te
  2. Operaciju Dupuytrenove kontrakture.

Operacija karpalnog kanala

Operacija karpalnog kanala jedna je od medicinskih usluga koju pruža Poliklinika Kvaternik za svoje mnogobrojne pacijente. Radi se o kirurškom zahvatu dekompresije karpalnog tunela uz pomoć kojeg se uspješno rješava bol i trnci u šakama i rukama.

Ovaj operativni zahvat oslobađa pritisak na medijalni živac kroz snižavanje tlaka u karpalnom tunelu, kao i njegovo povećanje kako bi medijalni živac imao više prostora. Radi se o veoma jednostavnom i učinkovitom operativnom zahvatu na području šake koji je to uspješniji ako se ranije prepoznaju njegovi simptomi, a ti su utrnulost u prstima šake kao i bolovi koji se šire prema podlaktici i laktu.

Neki od simptoma sindroma karpalnog tunela uključuju i ispadanje predmeta iz ruku kao i promjene u snazi mišića palca šake.

U Poliklinici Kvaternik dekompresija karpalnog tunela obavlja se rutinski i uz najsuvremeniju medicinsku opremu i operativne tehnike tako da se sindrom karpalnog tunela kod naših pacijenata ne vraća.

Operacija Dupuytrenove kontrakture

Operacija Dupuytrenove kontrakture još jedna je medicinska usluga koju Poliklinika Kvaternik pruža iz područja kirurgije šake.

Dupuytrenova kontraktura je stanje gdje dolazi do nenormalnog zadebljanja kože na dlanu u dnu prstiju. Ovo zadebljalo područje može se razviti u tvrdu nakupinu, a s vremenom može uzrokovati da se jedan ili više prstiju savije (skupi) te povuče bočno ili prema dlanu.

Postoji nekoliko operativnih zahvata Dupuytrenove kontrakture, a kao najčešći i najefikasniji smatra se djelomična fasciektomija. Radi se o zahvatu gdje se kroz rez na šaci vadi zadebljano tkivo te se tako poboljšava pokretljivost prstiju i brz povratak funkcije same šake. Metoda djelomična fasciektomija je izuzetno uspješna te donosi minimalne komplikacije. Također, moramo naglasiti da uz stručan i iskusan tim Poliklinike Kvaternik te pridržavanje svih postoperativnih uputa koje pacijent dobije od nas, komplikacije su svedene na minimum.

Zašto odabrati Polikliniku Kvaternik

Pristup kroničnoj rani

Pristup kroničnoj rani

Koristimo holistički pristup bolesniku - liječimo bolesnika, a ne samo ranu na bolesniku

Najviši standardi kvalitete

Najviši standardi kvalitete

Koristimo svjetski priznati koncept tretmana rana, najbolja suvremena pokrivala za vlažno cijeljenje i terapiju negativnim tlakom.

Detaljna dijagnostika

Detaljna dijagnostika

Temeljitim pregledima dolazimo do uzroka kronične rane i lijećimo je u korijenu.

Zadovoljstvo pacijenta

Zadovoljstvo pacijenta

Uspješno i učinkovito liječimo sve rane, a svi pacijenti od nas odlaze s iznimno pozitivnim iskustvom.

Zadovoljstvo pacijenta

Ljubaznost i profesionalnost

Naše osoblje je iznimno pristupačno i profesionalno, a pacijenti su nam uvijek na prvom mjestu.

Općenito o kirurgiji šake

Kirurgija šake je grana plastične kirurgije koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i rehabilitacijom stanja koja zahvaćaju šaku, ručni zglob i podlakticu. Ovaj operativni zahvat može se izvoditi u estetske i funkcionalne svrhe, u rasponu od popravljanja kongenitalnih deformacija do liječenja traumatskih ozljeda.

Nekoliko je medicinskih stanja koje zahtijevaju kirurški zahvat šake, a neka od njih su: artritis, tendinitis, sindrom karpalnog tunela, Dupuytrenova kontraktura, Trigger finger, De Quervainov tenosinovitis, kao i kod raznih prijeloma i iščašenja kostiju i zglobova šake, zapešća i podlaktice.

Što se pak tiče različitih vrsta kirurgije šake, medicina poznaje artroplastiku, prijenos tetiva, spajanje zglobova, popravak oštećenih živaca, kao i popravak mekog tkiva, tj. popravak tetiva, ligamenata i živaca u šaci.

Priprema za operaciju šake i oporavak

Priprema za operaciju šake sastoji se od temeljitog pregleda šake i dijagnoze kako bi se odredio najbolji način liječenja. Nakon uzimanja anamneze i uvidom u medicinsko stanje samog pacijenta, liječnik može zatražiti prestanak pijenja određenih lijekova, primjerice razrjeđivača krvi, a od pacijenta se može zahtijevati i prestanak pušenja cigareta kako bi se pospješilo zacjeljivanje nakon same operacije.

Nakon operacije slijedi oporavak i rehabilitacija. Netom nakon operativnog zahvata, ruka se može staviti u gips ili udlagu kako bi se zaštitio rez te pospješilo zacjeljenje. Pacijent može očekivati određenu bol i oteklinu na djelu šake na kojem je izvršena operacija koju mogu ublažiti određeni lijekovi protiv bolova koje mu prepiše liječnik, a treba reći i da je fizikalna terapija nakon operacije ključan dio procesa rehabilitacije budući da će ista pomoći u vraćanju snage u samoj šaci kao i pokretljivosti.

Možemo zaključiti da kirurški zahvati u operaciji šake mogu veoma uspješno izliječiti razna medicinska stanja povezana s kirurgijom šake te da uz pravilnu pripremu i predanost oporavku, pacijenti mogu postići značajno poboljšanje funkcije i izgleda šake.

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

info@poliklinika-kvaternik.hr

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora