ESTETSKA KIRURGIJA

Piezo rinoplastika ili piezo septorinoplastika

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Piezo rinoplastika ili piezo septorinoplastika

sto-je-rinoplastika

septorinoplastika

prednosti-piezo

jeste-li-kandidat

tijek-zahvata

priprema-za-operativni-zahvat

oporavak

mjere-opreza

galerija-fotografija

Ako niste zadovoljni izgledom svog nosa i smatrate da biste imali više samopouzdanja ako biste ga promijenili, no pri tome ne želite na nosu obavljati invazivne metode, pravi ste kandidat za piezo rinoplastiku ili piezo septorinoplastiku.

rinoplastika

Što je piezo rinoplastika?

Piezo rinoplastika je inovativna metoda rinoplastike poznata i kao ultrazvučna rinoplastika. Za razliku od klasične rinoplastike ili septorinoplastike gdje se za oblikovanje nosnih kostiju koristi čekić i dlijeto, kod piezo rinoplastike se za to koristi ultrazvučni uređaj piezotom. Ovaj uređaj omogućuje veću preciznost i smanjuje nenamjernu traumu i oštećenje mekog tkiva do kojih može doći u tradicionalnim tehnikama rinoplastike ili septorinoplastike tako da je piezo rinoplastika sigurnija i jednostavnija metoda korekcije nosa.

septorinoplastika

Kako se piezo rinoplastika razlikuje od klasičnih tehnika?

Piezo metoda rinoplastike izbjegava čekiće i dlijeta jer su relativno grubi instrumenti. Umjesto toga se za preoblikovanje i smanjenje nosnih kostiju koristi piezotom, uređajem koji prenosi ultrazvučnu energiju na kost bez oštećenja okolnog mekog tkiva. Budući da se energija prenosi isključivo na kost, nema kolateralne štete na mekom tkivu, što znači da su smanjene otekline mekog tkiva i modrice. Također, piezotom dolazi s različitim dodacima koji se koriste za preoblikovanje kosti, tako da je ovaj uređaj izuzetno precizan te omogućava veću uspješnost operacija nosa, kao i brži oporavak.

kada-postajete-kandidat-za-tretman-pomladjivanja-lica

Prednosti piezo rinoplastike

Piezo rinoplastika je nježnija tehnika koja kirurgu omogućuje veću preciznost. Manje je oteklina i modrica, a u nekim slučajevima gotovo da i nema modrica. Pored toga, Piezo metoda smanjuje rizik – klasična tehnika čekića i dlijeta može rezultirati napuknućem ili pucanjem kosti i nenamjernim prijelomima, što se kod piezotoma izbjegava. Piezo omogućuje i oblikovanje na način koji nije moguć ni s finim rašpama. U nekim slučajevima čak se može izbjeći lomljenje nosne kosti.

Piezo rinoplastika ili piezo septorinoplastika je u skladu s modernim trendom konzervacijske rinoplastike čiji je cilj preoblikovanje, a ne destruktivno uklanjanje tkiva tijekom rinoplastike, što je svojstveno u staromodnim tehnikama. Piezotom se može koristiti za preoblikovanje kosti bez lomljenja, ali se također može koristiti za očuvanje nosnog mosta.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Kandidati za piezo rinoplastiku

Budući da je Piezo uređaj namijenjen za oblikovanje nosne kosti, idealni kandidati za piezo rinoplastiku su oni kojima je potrebna redukcija ili prilagodba nosne kosti. To može uključivati ​​smanjenje koštane kvrge, podešavanje koštanih devijacija ili nepravilnosti kostiju i sužavanje koštanog srednjeg svoda.

Tehnika nije prikladna za namještanje vrška nosa i hrskavice koje se obično izvode tehnikama šavova i presađivanja. Piezotom ne možemo rezati ili preoblikovati hrskavicu već samo kost jer samo visoka gustoća kosti omogućuje prijenos ultrazvučne energije. Stoga piezotom nije prikladan za operacije vrška nosa.

Drugi važan čimbenik koji treba uzeti u obzir je da se piezo rinoplastika mora izvoditi otvorenim pristupom i ne može se koristiti zatvorenim ili intranazalnim pristupom. To je zato što instrumenti nisu dovoljno dugi i potrebna je izravna vizualizacija kostiju za piezo skulpturu kosti. Međutim, prednosti korištenja piezotoma za rinoplastiku nadmašuju postojanje minimalnog ožiljka koji je neprimjetan.

Primjere rezultata operacije nosa možete pogledati u GALERIJI, a za više informacija o zahvatu posjetite našu stranicu o operaciji nosa.
tijek-zahvata-rinoplastike

Zašto svi kirurzi ne prijeđu na tehnike piezo rinoplastike?

Piezo rinoplastika još nije široko rasprostranjena iz nekoliko razloga. Prvo, radi se o tehnici koja je još uvijek dosta nova - mnogi kirurzi nisu upoznati s ovim naprednim oblikom opreme i kako prilagoditi i modificirati svoju standardnu ​​tehniku ​​rinoplastike kako bi uključili korištenje piezo tehnologije.

Drugo, oprema za piezotom je znatno skuplja od instrumenata potrebnih za klasičnu rinoplastiku pa to nije isplativa investicija za klinike koje ne zakazuju dovoljan broj operacija kako bi isplatili uređaj.

Treće, piezo rinoplastika je sporija od klasične rinoplastike, budući da oblikovanje kostiju piezotomom traje duže nego klasičnim tehnikama. S jedne strane to kirurgu omogućava veću kontrolu, ali s druge strane produžuje vrijeme operacije, a time i trošak, što utječe na cijenu operacije.

priprema-za-pregled i zahvat

Postoje li znanstveni radovi na temu Piezo rinoplastike?

Do sada je napravljeno više istraživanja i obavljeno nekoliko znanstvenih radova koji su usporedili rezultate rinoplastike koristeći klasičnu metodu i metodu rinoplastike. Istraživanja se slažu u tome da je kod piezo instrumenata post-operativni oporavak lakši nego kod klasičnih metoda zbog manjeg kolateralnog oštećenja tkiva, što znači manji edem, modrice i krvarenje, manje bolova i uopće bolje iskustvo za pacijente.

Irena Pirkl Lončar, dr. med.

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstrukcijske kirurgije glave i vrata

Oblik i veličina nosa neke su od najizraženijih karakteristika našeg lica, te jedna od prvih stvari koje primijetimo na njemu. Rinoplastika je estetska operacija nosa kojom se postiže bolji izgled nosa i na koju se pacijenti odlučuju kako bi ispravili deformacije nosa koje im smetaju i narušavaju simetriju lica.
oporavak

Piezo rinoplastika u Poliklinici Kvaternik

Poliklinika Kvaternik nudi estetsku uslugu korekcije nosa putem piezo rinoplastike ili piezo septorinoplastike za mnogobrojne pacijente iz Hrvatske i inozemstva. Ovaj zahvat obavlja se s najnovijim piezo uređajem koji omogućava veću kontrolu kirurzima tijekom operacije nosa i manje oštećenja okolnog tkiva. Zahvaljujući ovoj metodi, naši pacijenti puno lakše podnose operaciju nosa i brže se oporavljaju, što im omogućava povratak svakodnevnim aktivnostima u kratkom roku.

Piezo rinoplastika je idealna za one koji žele ukloniti koštane izbočine na nosu ili izvršiti podešavanje koštanih devijacija i sužavanje koštanog srednjeg svoda.

Isto tako, sama rinoplastika, tj. korekcija nosa, se može kombinirati sa zahvatom septoplastike, tj. operacijom nosne pregrade – septuma, te se ovaj kombinirani zahvat naziva septorinoplastika.

Stoga, ako vaš nos posjeduje koštanu kvrgu koju želite ukloniti ili je vašem nosu potrebno podešavanje koštanih devijacija i sužavanje koštanog srednjeg svoda, idealan ste kandidat za piezo rinoplastiku te vas pozivamo da nas kontaktirate i dogovorite pregled kao prvi korak u procesu korekcije vašeg nosa i zadobivanja izgubljenog samopouzdanja.

Piezo rinoplastika ili piezo septorinoplastika – cijena

Cijenu Piezo rinoplastike ili Piezo septorinoplastike, kao i ostalih naših usluga, možete pronaći u cjeniku usluga.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije
kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Galerija Fotografija

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Adresa:

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt i telefon:

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

E-mail:

info@poliklinika-kvaternik.hr

Društvene mreže:

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora