Ortopedija

Ako imate problema s kralježnicom, posljedicama sportskih ozljeda, degenerativnim bolestima, tumorima ili bilo kojim drugim tipom ortopedske ozljede, Poliklinika Kvaternik je tu za vas!

Ortopedija se bavi dijagnosticiranjem i liječenjem ozljeda i bolesti sustava za kretanje koje mogu zahvatiti osobe svih dobnih skupina. Poliklinika Kvaternik u ortopediji glavni naglasak stavlja na prevenciju i ranu intervenciju, kako bi se pravovremeno spriječile i liječile sve deformacije i ozljede, stoga se s povjerenjem obratite našim dugogodišnjim stručnjacima i specijalistima.

Ortopedija u Poliklinici Kvaternik

U Poliklinici Kvaternik nudimo najbolja rješenja za sve Vaše ortopedske probleme, te uspješne i učinkovite metode dijagnostike, liječenja i rehabilitacije. Kod nas su pacijenti zbrinuti od početka do kraja procesa liječenja, a uz našu sveobuhvatnu uslugu, vrijeme oporavka se znatno smanjuje i pacijenti se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima vrlo brzo.

Naše ortopedske usluge

U Poliklinici Kvaternik rade vrhunski ortopedi s dugogodišnjim iskustvom koji sve usluge obavljaju prema najvišim medicinskim standardima.

Glavni pregledi i zahvati koje obavljamo u našoj poliklinici su:

Zašto odabrati Polikliniku Kvaternik

Pristup kroničnoj rani

Pristup kroničnoj rani

Koristimo holistički pristup bolesniku - liječimo bolesnika, a ne samo ranu na bolesniku

Najviši standardi kvalitete

Najviši standardi kvalitete

Koristimo svjetski priznati koncept tretmana rana, najbolja suvremena pokrivala za vlažno cijeljenje i terapiju negativnim tlakom.

Detaljna dijagnostika

Detaljna dijagnostika

Temeljitim pregledima dolazimo do uzroka kronične rane i lijećimo je u korijenu.

Zadovoljstvo pacijenta

Zadovoljstvo pacijenta

Uspješno i učinkovito liječimo sve rane, a svi pacijenti od nas odlaze s iznimno pozitivnim iskustvom.

Zadovoljstvo pacijenta

Ljubaznost i profesionalnost

Naše osoblje je iznimno pristupačno i profesionalno, a pacijenti su nam uvijek na prvom mjestu.

VIŠE O ORTOPEDIJI

Što je ortopedija?

Ortopedija, odnosno ortopedska kirurgija je grana medicine koja se bavi bolestima i ozljedama sustava za kretanje, odnosno mišićno-koštanim sustavom, i obuhvaća pacijente svih dobnih skupina. Glavna područja djelovanja ortopeda uključuju mišićno-koštane traume, bolesti kralježnice, sportske ozljede, degenerativne bolesti, infekcije, tumore i urođene bolesti.

Razvojni poremećaji i bolesti sustava za kretanje najčešće nastaju tijekom djetinjstva kada su prirodni rast i razvoj najintenzivniji. Ortopedija se razvila iz potrebe da se ti poremećaji preveniraju ranom intervencijom i da se upravo intenzivan potencijal rasta i razvoja iskoristi kao alat uz minimalnu intervenciju za pravovremeno sprječavanje, korekciju i liječenje deformacija.

Grane ortopedije

Kirurgija zgloba

Kirurgija zgloba obuhvaća liječenje, operaciju, rekonstruktivnu kirurgiju te zamjenu kuka, koljena, ramena i lakta. Najveći zglob u tijelu, a ujedno i jedan od najopterećenijih, te jedan od glavnih razloga posjeta ortopedu jest koljeno.

Ono je stalno opterećeno pri hodu, uzrok je brojnih tegoba i šepanja. Složenost građe, ranjivost zbog velikog stupnja slobode rotacijskih kretnji, padovi tijekom života, a naročito sportske povrede i ozljede velike energije, trošenja hrskavice uslijed opterećenja, dobi i različitih metaboličkih i endokrinoloških promjena, čine koljeno najčešći predmet interesa svakog ortopeda.

Brojne su mogućnosti dijagnostike i uspješnog liječenja tegoba, kako konzervativnim načinima liječenja (npr. liječenje lijekovima, vježbama, minimalno invazivnim procedurama tipa punkcija i blokada, viskosuplementacije i ACP-om te ortotikom), tako i operativnim zahvatima u općoj i regionalnoj anesteziji.

Kralježnica

Kralješnica je kraljica sustava za kretanje. U sebi čuva i štiti dio centralnog živčanog sustava – kralješničku moždinu.  Finim sustavom perifernih živaca omogućuje pokrete, ali i nosi lubanju u kojoj mozak određuje i modulira sve pokrete našeg tijela. Shvaćamo važnost zdrave, uspravne ali i savitljive kralješnice onog trenutka kad neki dio tog nevjerojatnog mehanizma zbog boli počne privlačiti našu pozornost. Bolovi u vratu ili rukama, tegobe kod disanja, poremećaji probave, tegobe kod prenošenja tereta ili pri stajanju, križobolja, ishijalgična bol koja se širi u jednu ili obje noge, utrnulost pojedinih dijelova tijela upućuju na promjene u statici ili dinamici kralješnice.

Svakodnevna statička i dinamička opterećenja uz neravnotežu fizičke aktivnosti i odmora, neiscrpan su izvor tegoba koje svakodnevno opterećuju velik broj ljudi.  Uzroci variraju od prirođenih anomalija, različitih funkcionalnih i razvojnih poremećaja do fiksiranih deformacija, ozljeda i degenerativnih promjena uslijed neravnoteže statodinamičkih opterećenja i prirodnog procesa starenja, gubitka koštane mase, kolagena i hrskavičnog matriksa. Složenost anatomije kralješnice, segmentalna građa, regionalna raspodjela, različite osovine kretanja u različitim dijelovima tijela, te prijelazni segmentni koji su zbog navedenih specifičnosti često zahvaćeni, znače da se problemi s kralješnicom mogu manifestirati dugim nizom simptoma.

Stopalo i gležanj

Jedan od najčešćih problema s kojima se ortoped susreće jesu spuštena stopala. To je kolokvijalni naziv za sve oblike statičkih i dinamičkih promjena stopala svih dobnih skupina:

  • beba – od faze prohodavanja i uspostavljanja ravnoteže pri dvonožnom hodu u djece
  • vrtićaraca koji malo gaze unutra ili van ili izvrću pete
  • školaraca čija stopala intenzivno rastu i mijenjaju se te ih bole pete, prsti ili svodovi
  • malih i velikih sportaša čiji su sportski zahtjevi kod skokova i sportskih opterećenja ukomponirani s bolovima rasta i naprezanjima
  • odraslih, pogotovo starijih ili težih ljudi gdje opterećenja uslijed promijenjene i sve lošije statike dovode do bolova, razvoja natisaka i degenerativnih promjena brojnih zglobova na stopalu

Evolucijski nekada organ hvatanja, penjanja i periferni senzorni organ, prilagodljiv i podatan za različite zahtjeve i namjene, uredno obuven i zaključan u cipelu, stopalo podnosi sve naše prohtjeve i nosi nas kroz život. Bol nas upozorava da smo pretjerali i da moramo posvetiti više brige, njege i potpore svojim svodovima, mišićima i tetivama stopala, da zaslužuju odmor i pomoć prije nego popuste pod teretom koji smo im nametnuli.

Kirurgija šake

Ova podspecijalizacija obuhvaća liječenje raznih problema i ozljeda šake, ručnog zgloba i gornjih ekstremiteta. Bavi se sportskim ozljedama, urođenim anomalijama, ozljedama ligamenata i tetiva, te raznim operativnim zahvatima kao što je presađivanje amputiranih prstiju. Šaka ima izrazito kompleksnu i jedinstvenu građu, najsavršeniji je organ sustava za kretanje, ima vrlo značajnu ulogu u našoj svakodnevici, te je stoga njeno pravovremeno liječenje izrazito važno.

Dječja ortopedija

Dječja ortopedija kao uža specijalizacija ortopedije djeluje u velikom broju slučaja preventivno, koristeći rast i razvoj djeteta, uz najčešće minimalne, ali pravovremene intervencije u sprječavanju i liječenju poremećaja u razvoju i kasnijem nastajanju deformacija i poremećaja sustava za kretanje, naročito hoda, a u našoj populaciji najčešće kuka i kralježnice.

Razvojni poremećaj zgloba kuka, (DDH, LCC, iščašenje dječjih kukova) relativno je čest u našoj populaciji. Detektira se sustavnim ranim probirom svih beba, otkrivanjem i praćenjem rizičnih kategorija malih pacijenata u ranoj novorođenačkoj i dojenačkoj dobi. Upotpunjen ultrazvučnim pregledom te eventualnim liječenjem, najčešće do dobi prohodavanja bude saniran i dijete spremno za prohodavanje kada za to neurorazvojno bude zrelo.

Ortopedska onkologija

Ortopedska onkologija je uža grana ortopedije koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i odstranjivanjem dobroćudnih i zloćudnih tumora kostiju te mekog tkiva udova i ponekad kralježnice. Kako se tumori mogu pojaviti na mnogo različitih anatomskih područja, ova grana zahtijeva kreativnost u liječenju i operativnim zahvatima, te multidisciplinaran pristup, obuhvaćajući radiologiju, patologiju, te medicinsku, dječju i radijacijsku onkologiju.

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Adresa:

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt i telefon:

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

E-mail:

info@poliklinika-kvaternik.hr

Društvene mreže:

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Pitajte doktora