Estetska kirurgija Zagreb

Estetska kirurgija je uža grana medicine, odnosno subspecijalizacija kirurgije koja se bavi rekonstrukcijom i promjenom fizičkog tijela putem raznih, manjih i većih, estetskih zahvata.

Estetska kirurgija jedna je od dvije glavne kategorije plastične kirurgije (druga je rekonstruktivna kirurgija koja ispravlja, minimizira ili otklanja deformacije koje su nastale po rođenju ili su uzrokovane bolešću i nesrećama), a cilj estetske kirurgije je poboljšanje fizičkog izgleda tijela.

Estetska kirurgija u zagrebačkoj Poliklinici Kvaternik

U Poliklinici Kvaternik u Zagrebu provode se najmoderniji i najkvalitetniji estetski zahvati i tretmani koje izvode vrhunski specijalisti estetske kirurgije, a koje dijelimo na dvije glavne kategorije: kirurški estetski tretmani i nekirurški estetski tretmani.

Pod kirurške estetske tretmane ubrajamo kozmetičke / estetske zahvate koje izvodimo na području lica kao i samog tijela.

Estetski zahvati na području lica uključuju blefaroplastiku, tj. korekciju očnih kapaka kroz podizanje gornjeg ili donjeg kapka, operaciju ušiju (otoplastiku ili otoklizu), rinoplastiku (korektivni zahvati na području nosa), lip lift (podizanje usana, tj. operacija podizanja i oblikovanja gornje usne u cilju vraćanja volumena) te zatezanje lica (facelift).

Estetski zahvati na području tijela podrazumijevaju kirurške zahvate povećanja, odnosno smanjenja grudi (mastopeksiju i redukcijsku mamoplastiku), uklanjanje viška masnih naslaga kroz liposukciju te zatezanje kože trbuha (abdominoplastika).

Pod nekirurške estetske tretmane ubrajamo estetske tretmane lica uz pomoć kojih usporavamo znakove starenja, izravnavamo bore ili vas pak rješavamo nepravilnosti i diskoloracije kože lica. U ove tretmane spadaju terapije matičnim stanicama, tretmani krvnom plazmom, skinbooster tretmani, razni hijaluronski fileri, tj. dermalni fileri za lice i usne te medicinski tretmani lica (mezoterapija, kemijski piling i microneedling).

Također, u nekirurške estetske tretmane ubrajamo i estetske tretmane tijela u vidu CoolSculpting® metode, poznatu još i kao kriolipoliza, tijekom koje se zamrzavanjem sala ili zaleđivanjem sala uklanjaju masnoće na ciljanim dijelovima tijela. Ovaj tretman je nekirurška alternativa liposukciji, a cilj mu je eliminirati tvrdokorne masne naslage koje se ne mogu ukloniti vježbama ili dijetom.

Estetske usluge za prirodan i njegovan izgled

Svi naši estetski zahvati iznimno su uspješni i učinkoviti, zahvaljujući upravo visoko obrazovanom, specijalističkom timu estetskih kirurga i najmodernijoj opremi.

Osim što su vrhunski stručnjaci na polju estetske kirurgije, svaki specijalist i estetski kirurg u našem timu izrazito je susretljiv i otvoren, te uz individualan pristup i potpunu pozornost može ponuditi najbolje rješenje za vaš problem i odgovore na sva vaša česta pitanja.

Naša filozofija ljepote i starenja bazira se na prirodnom izgledu, samopouzdanju i razvijanju pozitivne slike o sebi. Nemojte se uspoređivati sa znatno mlađima od sebe nego prigrlite svoju dob, uživajte u eleganciji i zrelosti.

Mi ćemo vam pomoći da kroz godine zadržite prirodan i njegovan izgled.

Plastični kirurg i estetski kirurg u Zagrebu

Naš zagrebački tim sastoji se od iskusnih kirurga specijaliziranih za estetsku / plastičnu krirugiju koji iza sebe imaju na stotine uspješno izvedenih operacija, od onih najjednostavnijih do složenih operacija iz područja estetske kirurgije. Estetski kirurzi iz Poliklinike Kvaternik uvijek pružaju najveću moguću razinu skrbi našim pacijentima te im pomažu da uspješno prevladaju problem koji imaju i da se što prije vrate svojim svakodnevnim aktivnostima.

uske

KOREKCIJA ODSTOJEĆIH UŠKI


(otokliza)

obrve

PODIZANJE OBRVA


(browlift)

gornji-kapak

KOREKCIJA OČNIH KAPAKA - GORNJA I DONJA BLEFAROPLASTIKA


zatezanje

ZATEZANJE KOŽE LICA


(minilift)


zatezanje

ZATEZANJE KOŽE LICA


(face lifting) - SMAS METODA

botox

UKLANJANJE BORA ČELA, IZMEĐU OBRVA TE OKOLOOČNIH BORA BOTOXOM


necklift

ZATEZANJE KOŽE VRATA


(neck lift)

prekomjernoznojenje

TERAPIJA PREKOMJERNOG ZNOJENJA


(hiperhidroze) BOTOXOM


prekomjernoznojenje

HIJALURONSKI DERMALNI FILERI - HIJALURONSKA KISELINA - Juvederm, Restylane


derma

DERMOABRAZIJA


ZAHVATI-NA-GORNJOJ-I-DONJOJ-USNI-U-LOKALNOJ-ANESTEZIJI_white_img

LIP LIFT - PODIZANJE USANA


Zašto odabrati Polikliniku Kvaternik

Pristup kroničnoj rani

Pristup kroničnoj rani

Koristimo holistički pristup bolesniku - liječimo bolesnika, a ne samo ranu na bolesniku

Najviši standardi kvalitete

Najviši standardi kvalitete

Koristimo svjetski priznati koncept tretmana rana, najbolja suvremena pokrivala za vlažno cijeljenje i terapiju negativnim tlakom.

Detaljna dijagnostika

Detaljna dijagnostika

Temeljitim pregledima dolazimo do uzroka kronične rane i lijećimo je u korijenu.

Zadovoljstvo pacijenta

Zadovoljstvo pacijenta

Uspješno i učinkovito liječimo sve rane, a svi pacijenti od nas odlaze s iznimno pozitivnim iskustvom.

Zadovoljstvo pacijenta

Ljubaznost i profesionalnost

Naše osoblje je iznimno pristupačno i profesionalno, a pacijenti su nam uvijek na prvom mjestu.

VIŠE O ESTETSKOJ KIRURGIJI

Grane estetske kirurgije

Kozmetička/estetska kirurgija

Kozmetička, odnosno estetska kirurgija je grana plastične kirurgije koja obuhvaća korektivne zahvate lica i tijela, a glavni joj je cilj poboljšanje fizičkog izgleda.

Ova grana kirurgije obuhvaća zahvate koji nisu obavezni odnosno neophodni za zdravlje – to su elektivni kirurški zahvati i operacije, kao npr. abdominoplastika, mamoplastika (povećanje ili smanjenje dojki), korekcija očnih kapaka blefaroplastika, ritidektomija (face lifting), itd.

Rekonstruktivna kirurgija

Rekonstruktivna kirurgija obuhvaća zahvate kojima se ispravljaju urođene mane i deformacije kao što su rascjep usne i nepca, funkcionalna oštećenja tijela uslijed opeklina, teških ozljeda, lomova kostiju lica, infekcija i bolesti, kao i rak i tumori.

Rekonstruktivna kirurgija uključuje kraniofacijalnu kirurgiju, kirurgiju šake, mikrokirurgiju i liječenje opeklina, a korektivni zahvati koji se obavljaju uglavnom su plastično-rekonstruktivni zahvati.

Kraniofacijalna kirurgija

U kraniofacijalnoj grani kirurgije kirurški zahvati podijeljeni su na zahvate za djecu i odrasle, te obuhvaća zahvate na glavi, lubanji, licu, vratu i čeljusti.

Dječja kraniofacijalna rekonstruktivna kirurgija obuhvaća liječenje urođenih anomalija kraniofacijalnih kostiju i mekih tkiva kao što su rascjep usne i nepca, kraniosinostoza, te dječji prijelomi.

Kraniofacijalna kirurgija za odrasle uglavnom se bavi prijelomima i sekundarnim operacijama kao što je orbitalna rekonstrukcija, te korektivnim operacijama čeljusti.

Kirurgija šake

Kirurgija šake bavi se akutnim ozljedama i kroničnim oboljenjima šake i zgloba, korekcijom urođenih malformacija gornjih ekstremiteta, problemima perifernih živaca (ozljede brahijalnog pleksusa ili sindrom karpalnog tunela), te oboljenjima kao što su reumatoidni artritis i Dupuytrenova kontraktura.

Kirurgija šake važan je dio plastične kirurgije i mikrokirurgije, a mogu je prakticirati i ortopedski i opći kirurzi.

Mikrokirurgija

Ova podspecijalizacija kraniofacijalne kirurgije najvećim dijelom se bavi rekonstrukcijom tkiva koje nedostaje tako da se dio tkiva prenese na dio tijela koje se rekonstruira, te poveže s krvnim žilama.

Ovakvi zahvati su najbolje rješenje i uglavnom se koriste pri presađivanju amputiranih ekstremiteta kao i pri rekonstrukciji dojke, rekonstrukciji glave i vrata, operaciji šake, te operaciji brahijalnog pleksusa.

Liječenje i operacija opeklina

Tretiranje opeklina uglavnom se provodi u dvije glavne faze. U prvoj fazi provodi se operacija akutnih opeklina odmah po zadobivenim ozljedama. Poslije toga, nakon što opekline zacijele, slijedi rekonstruktivna operacija opeklina te plastično-rekonstruktivni zahvati.

Ovisno o težini ozljede, odnosno opekline, može biti potrebno više rekonstruktivnih operacija.

Dječja plastična kirurgija

Djeca su uglavnom suočena sa zdravstvenim problemima koji su znatno drugačiji od iskustava odraslih pacijenata. Njihove potrebe su vrlo specifične, drugačije od potreba odraslih i zahtijevaju posebnu zdravstvenu skrb i njegu, individualan pristup, te posebne specijaliste i kirurge.

U sklopu dječje plastične kirurgije liječi se niz urođenih anomalija, mana i sindroma. Mnoge od tih zdravstvenih problema je najbolje i najučinkovitije liječiti u djetinjstvu i upravo zato postoje specijalisti dječje plastične kirurgije.

Najčešći zdravstveni problemi kojima se oni bave su kraniofacijalne anomalije, sindaktilija (spojeni prsti), polidaktilija (veći broj prstiju od normalnog), rascjep usne i nepca, te urođene deformacije šake.

Izjave naših klijenata

U Poliklinici Kvaternik plastične rekonstrukcije i estetske zahvate obavljaju liječnici koji su uz specijalizaciju u kirurgiji završili i subspecijalizaciju u plastičnoj kirurgiji, uz obuku u elitnim svjestskim institucijama.

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

info@poliklinika-kvaternik.hr

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora