Opća kirurgija Zagreb

Opća kirurgija je specijalizirana kirurška disciplina pod koju spadaju manji i veći kirurški zahvati iz područja abdominalne, vaskularne i plastične kirurgije.

Abdominalna kirurgija se bavi bolestima trbušne šupljine i trbušne stijenke, a obavljaju je opći kirurzi i subspecijalisti abdominalne kirurgije. Dijeli se na nekoliko područja, kao recimo, kirurgija trbušne stijenke, zatim hepatobilijarna kirurgija (kirurški zahvati jetre, žučnih vodova i gušterače) te kirurgija debelog crijeva i proktologija.

Vaskularna kirurgija je kirurška subspecijalnost u kojoj se bolesti krvožilnog sustava, odnosno arterija, vena i limfne cirkulacije, zbrinjavaju medicinskom terapijom, minimalno invazivnim kateterskim zahvatima i kirurškom rekonstrukcijom.

Plastična kirurgija se dijeli na estetsku kirurgiju, čiji je cilj poboljšanje fizičkog izgleda tijela te na rekonstruktivnu kirurgiju koja ispravlja, minimizira ili otklanja deformacije koje su nastale po rođenju ili su uzrokovane bolešću i nesrećama.

Opća kirurgija u zagrebačkoj Poliklinici Kvaternik

U Poliklinici Kvaternik u Zagrebu nudimo razne operativne zahvate iz područja opće kirurgije koje dijelimo na glavne operativne zahvat i na male operativne zahvate.

Glavni operativni zahvati koje obavljamo u našoj Poliklinici su: operacija hernije (konkretno, ingvinalne hernije koju operiramo u lokalnoj ili općoj anesteziji kao i umbilikalne hernije), operacija pilonidalnog sinusa (tj. pilonidalne ciste koja se pojavljuje na području trtične kosti), kirurške zahvate povezane s uraslim noktom i operacijske zahvate uklanjanja uraslog nokta (u lokalnoj anesteziji), operacijske zahvate povezane s fibromatozom dlana (Dupuytrenova kontraktura) kao i kirurške zahvate operacije karpalnog kanala i stenozirajućeg tendovaginitisa (škljocavog prsta, trigger finger).

Od gore nabrojanih glavnih operativnih zahvata istaknuli bismo kao specijalnost operaciju ingvinalne hernije u lokalnoj ili općoj anesteziji te operaciju umbilikalne hernije u općoj anesteziji. Hernija nastaje uslijed jačeg naprezanja trbušnih mišića uz povećanje unutarnjeg trbušnog tlaka te slabosti mišića i vezivnih struktura trbušne stijenke te se može dogoditi da pacijent oboli od obostrane ingvinalne hernije što pak udvostrčuje mogućnost uklještenja hernije, opasnog stanja koje zahtjeva hitan kirurški operativni zahvat. Zbog toga je veoma važno djelovati što prije i onemogućiti herniji da se raširi, što pak izaziva izraženije simptome, kao što su nelagoda prilikom hodanja i naprezanja, bol i pritisak u preponama prilikom kašljanja ili kihanja te spuštanje kile u skrotum.

Naš tim kirurga s dugogodišnjim iskustvom i vrhunskom stručnošću izvodi i razne male operativne zahvate uklanjanja kožnih i potkožnih promjena, kirurške ekscizije ateroma, lipoma, kožnih lezija, kapilarnog hemangioma, kožnog karcinoma, odstranjenje ili punkciju pseudotumora (raznih higroma i gangliona) operacije novotvorevina na glavi i vratu, inciziju i drenažu apscesa te ostale operativne zahvate iz područja opće kirurgije.

Svi zahvati u sklopu opće kirurgije u našoj Poliklinici obavljaju se prema najsuvremenijim svjetskim standardima kvalitete te inovativnim metodama uz individualan pristup.

Poliklinika Kvaternik – Vaše zdravlje uvijek nam je na prvom mjestu

U Poliklinici Kvaternik veliki naglasak stavljamo na individualan pristup svakom pacijentu. Bez obzira na veličinu i kompleksnost zahvata kojem pristupate, naš tim kirurga obavit će detaljan pregled i razgovarati s Vama o zahvatu. Kod nas dobijate kompletnu dijagnostiku i moderne metode liječenja koje jamče kvalitetno, brzo, sigurno i učinkovito rješavanje Vaših zdravstvenih problema.

Usredotočeni smo na Vas, Vaše potrebe i Vaše zdravlje te smo tu za sva Vaša pitanja i nedoumice.

Obratite nam se s povjerenjem!

Operativni zahvati u sklopu opće kirurgije su:

INCIZIJA I DRENAŽA APSCESA


citoloska-punkcija-pod-kontrolom-uzv

PUNKCIJA PSEUDOTUMORA (GANGLIOMA)


uzv tvorbi mekih cesti

ODSTRANJENJE PSEUDOTUMORA (HIGROMI, GANGLIOMI)


odstranjivanje-limfnog-cvora-vrata

OPERACIJA NOVOTVOREVINA NA GLAVI I VRATU


KIRURŠKO ŠIVANJE RANE


urasli-nokat

ODSTRANJIVANJE NOKTA U LOKALNOJ ANESTEZIJI


oporavak

INTRALEZIONALNA APLIKACIJA KENALOGA


lijecenje-alergijskih-bolesti-koze

INCIZIJA GNOJNIH PROCESA KOŽE I POTKOŽNOG TKIVA


citoloska-punkcija-pod-kontrolom-uzv

DUPUYTRENOVA KONTRAKTURA


spec-pregled-i-lijecenje-bolesti-noktiju

OPERACIJA STENOZIRAJUĆEG TENDOVAGINITISA (ŠKLJOCAVI PRST)


KIRURŠKA EKSCIZIJA


Zašto odabrati Polikliniku Kvaternik

Pristup kroničnoj rani

Pristup kroničnoj rani

Koristimo holistički pristup bolesniku - liječimo bolesnika, a ne samo ranu na bolesniku

Najviši standardi kvalitete

Najviši standardi kvalitete

Koristimo svjetski priznati koncept tretmana rana, najbolja suvremena pokrivala za vlažno cijeljenje i terapiju negativnim tlakom.

Detaljna dijagnostika

Detaljna dijagnostika

Temeljitim pregledima dolazimo do uzroka kronične rane i lijećimo je u korijenu.

Zadovoljstvo pacijenta

Zadovoljstvo pacijenta

Uspješno i učinkovito liječimo sve rane, a svi pacijenti od nas odlaze s iznimno pozitivnim iskustvom.

Zadovoljstvo pacijenta

Ljubaznost i profesionalnost

Naše osoblje je iznimno pristupačno i profesionalno, a pacijenti su nam uvijek na prvom mjestu.

Izjave naših klijenata

U Poliklinici Kvaternik plastične rekonstrukcije i estetske zahvate obavljaju liječnici koji su uz specijalizaciju u kirurgiji završili i subspecijalizaciju u plastičnoj kirurgiji, uz obuku u elitnim svjestskim institucijama.

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

info@poliklinika-kvaternik.hr

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Pitajte doktora