Zakažite termin
Otokliza

Tko su idealni kandidati za korekciju ušiju?

Otokliza

Otokliza ili korekcija ušiju je estetska operacija ušiju, tj. korekcija odstojećih uški, a jedan je od najčešćih zahvata u estetskoj, odnosno korektivnoj kirurgiji. Važno je napomenuti da su odstojeće uši isključivo estetski problem i kao takve ne predstavljaju smetnju za razvoj sluha. 

Kod tek rođenih beba, u prvim mjesecima života, odstojeće uške mogu se riješti na neinvazivan način pod uvjetom da je deformitet u blažem obliku. Rast i razvoj ušne školjke završavaju u 4. godini života, nakon čega je jedino rješenje estetska kirurgija.

Djeca su zbog tzv. klempavih ušiju često izložena izrugivanju i podsmjehu i zbog toga često gube samopouzdanje. Korekcija odstojećih uški najčešće se izvodi u dječjoj dobi, a na taj način djeca često zaboravljaju da su uopće imala problem.

Svi pacijenti s uškama kod kojih je kut između uha i glave veći od 30 stupnjeva kandidati su za kirurški zahvat otoklize, odnosno korekciju odstojećih uški.

Operacija ušiju, odnosno korekcija deformacije klempavih ušiju, izvodi se od navršene šeste godine života. Od šeste godine do 12. godine korekcija odstojećih uški izvodi se u općoj anesteziji, a nakon 12. godine života može se izvoditi u lokalnoj anesteziji, ovisno o suradnji djeteta. Kod odraslih osoba uvijek se izvodi u lokalnoj anesteziji. Djeca do 18. godine života moraju biti u pratnji roditelja ili skrbnika.

Naš stručni medicinski tim, kao i ostalo osoblje Poliklinike Kvaternik, pobrinut će se da svi naši pacijenti, i veliki i mali, imaju uši o kakvima su uvijek sanjali. Kroz konzultacije s liječnicima, temeljitim pregledima, informativnim razgovorima i uspješnoj suradnji s pacijentima, doći ćemo do najboljeg rješenja za vas, te se odlučiti za najbolji pristup operativnom zahvatu i idealnu kiruršku tehniku.

 Uvijek se trudimo olakšati cijeli proces, te ga učiniti što bezbolnijim i učinkovitijim u svim aspektima, pa smo vam stoga uvijek dostupni za sva vaša pitanja i nedoumice, osobito kada se radi o vašoj djeci, a našim najmlađim i najhrabrijim pacijentima.

Do kraja ovog mjeseca možete iskoristiti čak 500 kuna popusta za učenike i studente, a više o ponudi saznajte OVDJE.

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH