Zakažite termin

Botox – Pomlađivanje lica i tretman protiv znojenja

ESTETSKA KIRURGIJA

BOTOX – Pomlađivanje lica i tretman protiv znojenja

suvremene metode dijagnostike i liječenja

stručno i iskusno osoblje poliklinike

visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Podarite svom licu nov i mladenački izgled najpoznatijim i najučinkovitijim anti-age tretmanom. Botox se sastoji od prirodnog proteina koji će izravnati sve linije vašeg lica i usporiti znakove starenja.

 

 

 

Što je Botox?

 

Kada se na internetu govori o Botoxu, opisuje ga se kao neurotoksin ili nervni otrov, što među čitateljima može izazivati strah i nepovjerenje, no istina je zapravo potpuno drugačija. Američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) odobrila je primjenu Botoxa A u kozmetičke svrhe još 2002. godine i od tada se primjenjuje diljem svijeta.

 

Botox je prirodni pročišćeni protein koji se koristi u estetskoj medicini, te u estetske svrhe za uklanjanje horizontalnih i vertikalnih bora, kao i protiv znojenja. Botox djeluje na rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica, a aplicira se ispod kože.

 

Botox A blokira vezu između živca i mišića (neuromuskularni spoj) i tako smanjuje aktivnost mimične muskulature te izravnava bore između obrva, bore mrštenja, bore smijalice, bore na čelu, bore na vratu i bore oko očiju. Botox je osobito djelotvoran kod mlađih osoba kod kojih su bore rezultat pojačane aktivnosti mišića lica, tj. koje imaju jaku mimiku lica. Kod starijih osoba dovodi do ublažavanja bora na čelu i bora oko očiju, ali one ne nestaju jer su rezultat djelovanja mimične muskulature i starenja kože lica.

 

Primjena Botoxa je bezbolna i nije štetna za zdravlje, a broj aplikacija je neograničen. Poželjno je da razmak između tretmana bude najmanje četiri mjeseca, no to ovisi o količini apliciranog Botoxa. Ako želite njegovan izgled primjeren vašim godinama uz čuvanje mimike čela, ali bez bora, naši doktori u Poliklinici Kvaternik preporučuju aplikaciju Vistabela 2 puta godišnje, odnosno svakih 6 mjeseci.

 

Iskusan tim Poliklinike Kvaternik iza sebe ima brojne uspješne tretmane Botoxom i pacijenti nam se uvijek rado vraćaju. Kod nas vas očekuju vrhunska usluga i tretmani na razini svjetskih standarda nakon kojih ćete izgledati mlađe i odmornije, te se osjećati zadovoljnije.

 

 

 

Kada postajete kandidat za tretman Botoxa?

 

Svi pacijenti dobrog općeg zdravlja koji su na licu primijetili neželjene bore i linije uslijed procesa starenja, kao što su bore na čelu između obrva, bore na vratu i bore oko očiju, te oni koji žele izgledati svježije, kandidati su za liječenje Botoxom. Osim toga, oni koji imaju problema s prekomjernim znojenjem ispod pazuha, rješenje mogu pronaći u Botoxu.  Treća vrlo  popularna  aplikacija  Botoxa  koristi se u liječenju bruksizma, odnosno škripanja i stiskanja zubi tijekom sna i/ili u budnom stanju.

 

 

U Poliklinici Kvaternik koristimo Botox A za:

 

  1. tretiranje i uklanjanje bora gornje trećine lica (čela), periokularne regije i bora oko očiju
  2. liječenje prekomjernog znojenja – hiperhidroze
  3. remodeliranje lica (linije donje čeljusti) i liječenje  bruksizma  aplikacijom  Botoxa  u mišiće žvakače

Tko kaže da botox ne može izgledat prirodno taj sigurno nije bio u poliklinici Kvaternik.

 

Ovdje je prava ekipa i pravi stručnjaci! Nema više bora, samo osmijeh na licu. Probajte, oduševit ćete se! 😉 *

    Martina Oršolić

Nakon tretmana bora botoxom u poliklinici Kvaternik muž i djeca su mi rekli da izgledam odmorno i svježe, kao da sam se napokon naspavala, nisu ni pomislili da sam bila na botoxu. A ja sam prezadovoljna svojim novim licem. Preporučujem svima! *

    Jasmina Cegledi

Već sam nekoliko puta bila na tretmanu i svaki put me iznenadite svojim pristupom.

 

Ovakva pristupačnost i posvećenost pacijentu kakav god zahvat ili pregled bio, rijetko se doživi. Hvala vam!*

    Franka Baturina

Kako izgleda tijek tretmana?

 

Tretiranje bora čela i periokularne regije Botoxom A 

 

Da bi djelovanje Botoxa bilo optimalno, iznimno je važno aplicirati ga u same mišiće, intramuskularnom injekcijom. Aplikaciju Botoxa smije izvoditi samo kvalificirani liječnik koji dobro poznaje anatomiju mišića lica.

 

Prije samog zahvata, koža čela i perikularna regija dezinficiraju se Octeniseptom. Kroz 10-15 minuta aplicira se krema s anestetikom (EMLA) i za to vrijeme se priprema Botox. Naime, Botox A dolazi u bočici kao atenuirani prah, te ga je neposredno prije upotrebe potrebno razrijediti sa sterilnom fiziološkom otopinom. Za tretiranje bora na čelu razrjeđujemo jednu bočicu Vistabela (50 IU) s 1 ml fiziološke otopine kako bismo dobili potreban volumen i koncentraciju.

 

Kada je razrijeđeni Botox spreman u injekciji, odstranjuje se krema s kože čela i tretman Botoxom A može početi. Prije same aplikacije Botoxa dodatno anesteziramo kožu ledom. Prvo se tretira područje između obrva, tzv. glabelarne bore (bore mrštenja), aplikacijom Botoxa u pet točaka pogađajući dva mišića, m. procerus i m. corrugator supercilii.

 

Nakon što je zahvat na ovim vertikalnim borama mrštenja gotov, prelazimo na horizontalne bore aplicirajući Botox u m. frontalis. Na završetku se Botox aplicira u periokularno područje, odnosno u 3-4 točke udaljene centimetar od koštanog orbitalnog ruba. Time smanjujemo periorbitalne bore ili bore smijalice. Ponekad, ako je potrebno, nekoliko jedinica se aplicira i u m. nasalis u području korijena nosa.

 

Za cijeli ovaj postupak koristimo jednu bočicu Vistabela (odnosno 50 IU Botoxa). Ta količina dovoljna je za navedeno područje, a za pacijenta najekonomičnija. Za razliku od dermalnih filera kod kojih se učinak vidi odmah, Botox počinje djelovati za 48 sati, a maksimalni učinak Botoxa se vidi tek za 8 dana.

 

Postupak se može ponoviti već nakon 4 mjeseca jer je maksimalna količina Botoxa koju ljudski organizam može uzeti oko 150 jedinica.

 

 

 

Tretiranje prekomjernog znojenja Botoxom A 

 

Hiperhidroza je nekontrolirano i pojačano znojenje. Prisutno je u 3 % populacije te predstavlja psihološki i socijalni problem. U 25-50 % slučajeva je nasljedna te se javlja i kod drugih članova obitelji. Može biti primarna (nepoznat uzrok) i sekundarna (uzrok može biti dijabetes, psihijatrijske i endokrinološke bolesti, lijekovi). Ovdje govorimo prvenstveno o primarnoj hiperhidrozi.

 

Primarna hiperhidroza javlja se u ranoj mladosti. Osobe s ovim problemom često se izoliraju od društva zbog vrlo ružnih mrlja na odjeći, znojnih dlanova i tabana. Osim dijete i antiperspiranata, danas nam je na raspolaganju vrlo učinkovita terapija liječenja prekomjernog znojenja Botoxom.

 

Tretman Botoxom je jednostavan, bezbolan i vrlo djelotvoran. Nakon ovog tretmana zaboravite na tamnu odjeću za vrijeme sunčanih dana i često pranje ruku ili stopala; vaš društveni život teći će neometeno. Treba istaknuti da se ovim tretmanom ne liječi hiperhidroza, nego se znojenje vašeg tijela smanjuje na socijalno prihvatljivu razinu. Obično su potrebna dva tretmana godišnje.

 

Za tretman oba pazuha potrebno je 100 IU Botoxa. Traje oko pola sata i ne zahtijeva pripremu  pa ga možete obaviti i u pauzi između posla. Prije zahvata, na pazuhe nemojte nanositi nikakva sredstva ili antiperspirante. Koža oba pazuha se dezinficira s Octeniseptom prije samog zahvata. Kroz 10 do 15 minuta, aplicira se krema s anestetikom (EMLA) i za to vrijeme priprema se Botox.

 

Naime, Botox A dolazi u bočici kao atenuirani prah te ga je, neposredno prije upotrebe, potrebno razrijediti sa sterilnom fiziološkom otopinom. Za tretiranje oba pazuha razrjeđujemo 100 IU Botoxa s 2 ml fiziološke otopine u dvije injekcije, odnosno 50 IU po pazuhu. Nakon toga slijedi aplikacija koja uključuje 10 do 15 uboda u svaki pazuh.

 

Aplikacija je gotovo bezbolna, uz minimalnu nelagodu. Botox počinje djelovati za 48 sati, a maksimalni učinak vidi se za 8 dana kada se znojenje smanjuje do 80%. Ako ste zadovoljni učinkom, postupak se može ponoviti za 6 mjeseci.

 

 

 

Tretiranje bruksizma i remodeliranje linije donje čeljusti Botoxom A

 

Bruksizam je psihogeno uvjetovano škripanje i stiskanje zubi u snu i/ili budnom stanju. Novija istraživanja pokazuju da je bruksizam psihogeno uvjetovan i uzrokuju ga stres, napetost i anksiozno ubrzan tempo života.

 

Škripanje zubima može biti glasno, stoga vas ukućani često mogu upozoravati da noću škrgućete zubima, a druge strane može biti i tiho odnosno nečujno. Bruksizam uzrokuje prekomjerno trošenje i pucanje zubiju, preosjetljivost zubiju na podražaje (toplo-hladno, kiselo-slatko), bolove u čeljusti i temporomandibularnim zglobovima, jutarnju  bolnost, te napetost žvačnih mišića.

 

U  liječenju  bruksizma, osim  udlaga, vrlo je djelotvorno i liječenje Botoxom. Mišić maseter  kao najveći i najjači mišić žvakač ima najveću ulogu u škripanju zubima. S obzirom na to da Botox djeluje tako da blokira vezu između živca i mišića, aplikacijom Botoxa direktno u ovaj mišić znatno smanjujemo njegovu snagu. Tako automatski dolazi do smanjenja jakosti mišića i prestanka destruktivnog djelovanja na zube i zubno meso, te bolova u mišićima lica i temporomandibularnim zglobovima.

 

Postupak aplikacije Botoxa vrlo je jednostavan i bezbolan. Količina Botoxa potrebna za ovaj tretman ovisi o veličini mišića i spolu pacijenta. Obično se aplicira po 25 jedinica u svaki mišić, odnosno u svaku stranu lica.

 

Lice se najprije dezinficira Octeniseptom, nanosi se krema s anestetikom kroz 15 minuta i zatim se aplicira pripremljena bočica Vistabela. Postupak je bezbolan i traje svega 15 minuta.

 

Broj tretmana nakon kojih dolazi do djelomične atrofije mišića ovisi o snazi i volumenu  mišića, te je individualno, odnosno ovisi od osobe do osobe.

 

Osim ovog medicinskog efekta tretmana, jedna od posljedica djelovanja Botoxa jest također smanjenje mase i volumena mišića. Djelomičnom atrofijom ovog mišića mijenja se i oblik  lica kod osoba s jako izraženim lukom donje čeljusti, a oblik lica nakon tretmana prelazi iz snažnog, maskuliniziranog u nježno, srcoliko i postaje nježnije  i  privlačnije. Remodeliranje lica Botoxom vrlo  je popularno u Americi i zemljama Azije.

 

 

 

Kako se pripremiti za zahvat?

 

Ako bolujete od neuromuskularnih bolesti, trudni ste ili dojite, niste kandidat za terapiju Botoxom i obavezno obavijestite liječnika o navedenim stanjima. Zahvat se također ne smije izvoditi ako postoji infekcija na mjestima gdje se Botox treba aplicirati, npr. akne ili herpes.

 

Tretman Botoxom vrlo je jednostavan, ne zahtijeva pripremu i može se izvesti u pauzi radnog vremena, nakon čega se možete vratiti u ured.

 

U Poliklinici Kvaternik koristimo Botox Vistabel, američke firme Allergan. To je trenutno najbolji i najsigurniji Botox na tržištu, a svaka bočica Botoxa dolazi u originalnom pakiranju s tvorničkim serijskim brojem.

Dr. Irena Pirkl

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i tijela

Botox je prirodni pročišćeni protein koji se koristi u estetskoj medicini, te u estetske svrhe za uklanjanje horizontalnih i vertikalnih bora, kao i protiv znojenja. Primjena Botoxa je bezbolna i nije štetna za zdravlje, broj aplikacija je neograničen, a pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, što je uistinu odlično!

Oporavak nakon Botox zahvata

 

Pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Vrlo  rijetko se nakon aplikacije Botoxa pojavljuju manje modrice koje se mogu prekriti puderom pa se savjetuje stavljanje hladnih obloga nakon tretmana, te izbjegavanje alkohola ili lijekova s acetilsalicilnom kiselinom.

 

Pacijentima se preporučuje ostanak u uspravnom položaju sat vremena nakon aplikacije Botoxa i izbjegavanje fizičkih aktivnosti u sljedeća 24 sata.

 

Potpuno djelovanje Botoxa razvije se kroz 2 do 7 dana, a njegov estetski učinak traje 4 do 8 mjeseci.

 

 

 

Mjere opreza

 

Nuspojave Botoxa vrlo su rijetke, a ako se pojave ne traju više od nekoliko tjedana

 

Neke od najčešćih su glavobolja, vrtoglavica i privremenog spuštanja očnih kapaka. Rjeđe dolazi do pojave boli u licu, oslabljenosti mišića i eritema (crvenih čvorića) na mjestu aplikacije. Sve nuspojave su privremene i prolaze same od sebe.

 

 

Kontaktirajte nas

Naručite se i vi za tretman Botoxom već danas putem našeg online obrasca, telefonskim pozivom ili emailom.

 

 

 

Botox – cijena

 

Cijenu pomlađivanja lica te cijene ostalih usluga možete pogledati u Cjeniku usluga

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz od liječnika
Pročitao/la sam uvjete poslovanja i suglasan/na sam za davanje osobnih podataka koje Poliklinika Kvaternik kao Voditelj obrade prikuplja za poboljšanje mog korisničkog iskustva.
Nužno je prihvatiti ove Opće uvjete.
Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijenite ovdje.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH