ESTETSKA KIRURGIJA

Operacija kapaka (blefaroplastika)

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Operacija kapaka (blefaroplastika)

zahvat

kada-se-odluciti

opis-zahvata-operacije-ocnih-kapaka

priprema-za-korektivni-zahvat

oporavak-nakon-operacije

mjere-opreza

galerija-fotografija

Oči su najljepši ukras našeg lica. Kada razgovaramo, gledamo ljude u oči i time stvaramo ugodnu atmosferu, bolju komunikaciju i stječemo povjerenje. Iako su u mladosti oči naš najveći adut, kako starimo, s godinama nas počinju izdavati. Pojavljuju se masni jastučići i bore oko očiju, što cijelom licu daje umoran i stariji izgled.

Blefaroplastika je jedna od najučinkovitijih metoda pomlađivanja uz koju će vaši očni kapci ponovno zablistati.

blefaroplastika

Što je blefaroplastika?

Blefaroplastika je estetski kirurški zahvat na očnim kapcima kojim se odstranjuje višak kože i masnog tkiva, a Vašem licu vraća odmoranmladenački izgled – nestaje višak kože na gornjim i donjim kapcima, vrećice ispod očiju, bore oko očiju, nema više jutarnje težine u očima, a same oči izgledaju veće.

Niti jedna druga metoda pomlađivanja kože lica nema takav učinak oko očiju kao estetska korekcija očnih kapaka blefaroplastika. Izvodi se u lokalnoj ili lokalno-potenciranoj anesteziji s minimalnim rizikom za pacijenta. Operacija očnih kapaka eliminira znakove starenja, te pridonosi regeneraciji revitalizaciji kože. Prvi učinak vidljiv je odmah nakon estetske operacije očnih kapaka.

Izbor metode za kirurški zahvat gornjeg i donjeg kapka najbolje je usuglasiti s liječnikom. Ako postoji samo suvišak kože na gornjim i donjim kapcima, potrebno je odstraniti samo višak kože. Takva korekcija očnih kapaka traje kraće, oporavak je kraći, a mogućnost komplikacija minimalna.

Ako postoje masni jastučići ispod kapaka, zbog slabosti orbitalnog septuma i protruzije periorbitalne masti, potrebno je, osim kože, otvoriti i orbitalni septum i odstraniti masno tkivo. U tom slučaju blefaroplastika traje duže, potrebna je postoperativna antibiotska zaštita, oporavak je duži (do dva tjedna), a konačan rezultat vidljiv je tek nekoliko mjeseci poslije estetske operacije gornjih i donjih kapaka.

U našoj Poliklinici cilj nam je doći do idealnog rješenja za svakog pojedinačnog pacijenta. Naše osoblje i stručni tim liječnika pruža najbolju njegu te kroz individualne konzultacije i predoperativne preglede s pacijentima dogovara zahvat gornjeg i donjeg kapka koji im najviše odgovara s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, ciljeve i mogućnosti.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Kandidati

Estetska korekcija očnih kapaka blefaroplastika je korektivan zahvat koji se izvodi na pacijentima s viškom kože na donjim i gornjim kapcima, te pacijentima s problemom masnih jastučića tj. koji imaju vrećice ispod očiju. Osim estetskih, to može uzrokovati i funkcionalne probleme jer zbog viška kože može doći do preklapanja kože preko gornje vjeđe što uzrokuje smetnje poput učestalog treptanja, zamora očiju, te smanjenog vidnog polja.

Blefaroplastika se obično izvodi kod pacijenata u četvrtom desetljeću života, no može se izvoditi i ranije, u ranim tridesetima, pa čak i dvadesetima, ako postoji nasljedna sklonost razvoju podočnjaka, s ciljem pomlađivanja kože.

savjetovanje-i-odredivanje-terapije

Tijek zahvata

Korekcija očnih kapaka može trajati 1-3 sata, ovisno o složenosti problema, odnosno o tome radi li se samo gornja ili gornja i donja operacija kapaka.

Što je blefaroplastika gornjih kapaka?

Kod gornje blefaroplastike u 90% slučajeva izrezujemo suvišak kože uz eventualno odstranjenje masnog tkiva u medijalnom očnom kutu. Rez se radi 8 mm iznad ruba trepavica u gornjem palpebralnom sulkusu, a postoperativni ožiljak potpuno je nevidljiv. Sam oblik i linija reza ovise o obliku oka i suvišku kože te se crtaju individualno.

Što je blefaroplastika donjih kapaka?

Blefaroplastika donjeg kapka traje znatno duže nego gornjih kapaka. Na donjem kapku znatno je manji problem suvišak kože, a veći i češći problem su masni jastučići pa je potrebno otvoriti orbitalni septum i odstraniti orbitalnu mast. Rez kože radi se 5 mm od ruba trepavica, postoperativni ožiljak je vidljiv nekoliko tjedana, a krajnji rezultat bit će vidljiv kroz nekoliko mjeseci. Blefaroplastika donje vjeđe obavezno se tijekom istog zahvata radi i lateralna kantopeksija, odnosno „sidreni šav“ kojim se donji očni kapci fiksiraju za rub orbite. Njime se sprječava ektropion u postoperativnom periodu, odnosno „spuštanje“ donjeg kapka i izvrtanje prema van.

priprema-za-pregled i zahvat

Blefaroplastika - priprema

Priprema za operativni zahvat ovisi o tipu operativnog zahvata i dobi pacijenta. Uglavnom se preporuča napraviti osnovne laboratorijske pretrage, kao što su krv i urin, a za pacijente preko 40 godina života svakako se preporuča izvaditi kompletnu krvnu sliku i koagulogram, odnosno analizu zgrušavanja krvi.

Dr. Irena Pirkl Lončar

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata

Niti jedna druga metoda pomlađivanja kože lica nema takav učinak oko očiju kao blefaroplastika. U našoj Poliklinici cilj nam je doći do idealnog rješenja za svakog pojedinačnog pacijenta.
oporavak

Blefaroplastika - oporavak

Nakon estetske operacije očnih kapaka pacijent se otpušta na kućnu njegu, a sve što je potrebno u postoperativnom periodu dobiva u našoj Poliklinici. Prva dva dana potrebno je stavljati hladne obloge na oči, mazati šavove s antibiotskom mašću i spavati na lagano povišenom položaju. Osim toga, potrebno je održavati rez suhim.

Oteklina i podljevi ovise o tipu zahvata i dobi, a najčešće prolaze za 7-10 dana. U tom periodu naše osoblje vam je na raspolaganju 24 sata dnevno za pomoć i informacije kako bi vam taj period prošao što bezbolnije i ugodnije.

Šavovi se vade 6-8 dana nakon estetske operacije kapaka, nakon čega je moguć povratak svakodnevnim aktivnostima. Nakon skidanja šavova preporučuju se 3-4 tretmana limfne drenaže lica radi bržeg smirivanja otoka oko očiju i bolje obnove kože.

Pacijentima preporučamo redovite kontrole prvih godinu dana nakon operacije očnih kapaka kako bi bili sigurni da će krajnji rezultat biti na obostrano zadovoljstvo, kako nas tako i naših pacijenata.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

Korekcija očnih kapaka blefaroplastika može donijeti potencijalne komplikacije, no one su uglavnom rezultat nestručnosti. Tijekom uklanjanja viška kože može se dogoditi da se ukloni prevelika količina te da se skrati gornji kapak. Oko se tada ne može zatvoriti do kraja što može dovesti do keratopatije.

Osim toga, postoji mogućnost da se tijekom operativnog zahvata ošteti mišić, što može uzrokovati spuštanje gornjih kapaka – tzv. ptoza. Ptoza može biti prisutna kod pacijenta i prije korekcije očnih kapaka, te promaknuti liječniku prilikom pregleda, a najbolje rješenje i za nju jest operacija očnih kapaka.

Ostale nuspojave i komplikacije mogu uključivati asimetriju kapaka, stvaranja hematoma potencijalno opasnih za vid, dugotrajna suhoća oka i ektropion, odnosno spuštanje i izvrtanje donjeg kapka.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Galerija Fotografija

Cjenik usluga

Pogledajte cjenik usluga, akcije, popuste i posebne ponude.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate madeže i izrasline na tijelu koje vam smetaju ili koje se mijenjaju, naručite se za njihovo uklanjanje ili za dermatološki pregled već danas u našoj Poliklinici! Ispunite naš online obrazac, pošaljite email ili nas nazovite. Obratite nam se s povjerenjem!

Uklanjanje madeža, fibroma i ateroma – cijena

Cijenu odstranjivanja madeža kao i naših ostalih usluga možete pogledati u Cjeniku usluga.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 15 recenzija pacijenata Poliklinika Kvaternik

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Adresa:

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt i telefon:

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

E-mail:

info@poliklinika-kvaternik.hr

Društvene mreže:

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Pitajte doktora