Zakažite termin

Podizanje kapaka

ESTETSKA KIRURGIJA

OPERACIJA KAPAKA

suvremene metoda dijagnostike i liječenja

stručno i iskusno osoblje poliklinike

visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Oči su najljepši ukras našeg lica. Kada razgovaramo, gledamo ljude u oči i time stvaramo ugodnu atmosferu, bolju komunikaciju i stječemo povjerenje. Iako su u mladosti oči naš najveći adut, kako starimo, s godinama nas počinju izdavati. Pojavljuju se masni jastučići i bore oko očiju, što cijelom licu daje umoran i stariji izgled.

 

Blefaroplastika je jedna od najučinkovitijih metoda pomlađivanja uz koju će vaši očni kapci ponovno zablistati.

 

 

  O zahvatu

 

Blefaroplastika je estetski kirurški zahvat na očnim kapcima kojim se odstranjuje višak kože i masnog tkiva, a Vašem licu vraća odmoran, mladenački izgled – nestaje višak kože na gornjim i donjim kapcima, vrećice ispod očiju, bore oko očiju, nema više jutarnje težine u očima, a same oči izgledaju veće.

 

Niti jedna druga metoda pomlađivanja kože lica nema takav učinak oko očiju kao estetska korekcija očnih kapaka blefaroplastika. Izvodi se u lokalnoj ili lokalno-potenciranoj anesteziji s minimalnim rizikom za pacijenta. Operacija očnih kapaka eliminira znakove starenja, te pridonosi regeneraciji i revitalizaciji kože. Prvi učinak vidljiv je odmah nakon estetske operacije očnih kapaka.

 

Izbor metode za kirurški zahvat gornjeg i donjeg kapka najbolje je usuglasiti s liječnikom. Ako postoji samo suvišak kože na gornjim i donjim kapcima, potrebno je odstraniti samo višak kože. Takva korekcija očnih kapaka traje kraće, oporavak je kraći, a mogućnost komplikacija minimalna.

 

Ako postoje masni jastučići ispod kapaka, zbog slabosti orbitalnog septuma i protruzije periorbitalne masti, potrebno je, osim kože, otvoriti i orbitalni septum i odstraniti masno tkivo. U tom slučaju korekcija očnih kapaka traje duže, potrebna je postoperativna antibiotska zaštita, oporavak je duži (do dva tjedna), a konačan rezultat vidljiv je tek nekoliko mjeseci poslije estetske operacije gornjih i donjih kapaka.

 

U našoj Poliklinici cilj nam je doći do idealnog rješenja za svakog pojedinačnog pacijenta. Naše osoblje i stručni tim liječnika pruža najbolju njegu te kroz individualne konzultacije i predoperativne preglede s pacijentima dogovara zahvat gornjeg i donjeg kapka koji im najviše odgovara s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, ciljeve i mogućnosti.

  Kandidati

 

Estetska korekcija očnih kapaka blefaroplastika je korektivan zahvat koji se izvodi na pacijentima s viškom kože na donjim i gornjim kapcima, te pacijentima s problemom masnih jastučića tj. koji imaju vrećice ispod očiju. Osim estetskih, to može uzrokovati i funkcionalne probleme jer zbog viška kože može doći do preklapanja kože preko gornje vjeđe što uzrokuje smetnje poput učestalog treptanja, zamora očiju, te smanjenog vidnog polja.

 

 

Korekcija očnih kapaka obično se izvodi kod pacijenata u četvrtom desetljeću života, no može se izvoditi i ranije, u ranim tridesetima, pa čak i dvadesetima, ako postoji nasljedna sklonost razvoju podočnjaka, s ciljem pomlađivanja kože.

Tim Poliklinike Kvaternik izuzetno je ljubazan, a atmosfera je neopisivo ugodna.

Svakom pacijentu posvećuju maksimalnu pažnju i individualan pristup.

Bilo mi je zadovoljstvo biti Vaš klijent! *

    Kristina Matić

U Poliklinici sam se za vrijeme zahvata u svakom trenutku osjećala sigurno i ugodno. Nakon zahvata blefaroplastike nisam imala nikakvih problema što pripisujem odličnoj brizi i uputama liječnika. Hvala na iznimno ugodnom tretmanu! *

    Eva Kladarić

Zahvaljujem Vam na cjelokupnom trudu i pozitivnom tretmanu koji ste mi pružili boraveći u Kvaterniku. Profesionalnost, okretnost, razumijevanje i brižnost svakako su glavne odlike Vaših liječnika. Svakako ću vam se ponovno vraćati. *

    Nives Ramljak

Ocijenjeno 4.9/5
na temelju 21 recenzijE pacijenata
Poliklinika Kvaternik

  Tijek zahvata

 

Korekcija očnih kapaka može trajati 1-3 sata, ovisno o složenosti problema, odnosno o tome radi li se samo gornja ili gornja i donja operacija kapaka.

 

Blefaroplastika gornjih kapaka

Kod gornje blefaroplastike u 90% slučajeva izrezujemo suvišak kože uz eventualno odstranjenje masnog tkiva u medijalnom očnom kutu. Rez se radi 8 mm iznad ruba trepavica u gornjem palpebralnom sulkusu, a postoperativni ožiljak potpuno je nevidljiv. Sam oblik i linija reza ovise o obliku oka i suvišku kože te se crtaju individualno.

 

Blefaroplastika donjih kapaka

Blefaroplastika donjeg kapka traje znatno duže nego gornjih kapaka. Na donjem kapku znatno je manji problem suvišak kože, a veći i češći problem su masni jastučići pa je potrebno otvoriti orbitalni septum i odstraniti orbitalnu mast.

 

Rez kože radi se 5 mm od ruba trepavica, postoperativni ožiljak je vidljiv nekoliko tjedana, a krajnji rezultat bit će vidljiv kroz nekoliko mjeseci. Kod blefaroplastike donje vjeđe obavezno se tijekom istog zahvata radi i lateralna kantopeksija, odnosno „sidreni šav“ kojim se donji očni kapci fiksiraju za rub orbite. Njime se sprječava ektropion u postoperativnom periodu, odnosno „spuštanje“ donjeg kapka i izvrtanje prema van.

 

 

 

  Priprema

 

Priprema za operativni zahvat ovisi o tipu operativnog zahvata i dobi pacijenta. Uglavnom se preporuča napraviti osnovne laboratorijske pretrage, kao što su krv i urin, a za pacijente preko 40 godina života svakako se preporuča izvaditi kompletnu krvnu sliku i koagulogram, odnosno analizu zgrušavanja krvi.

Dr. Irena Pirkl

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i tijela

Niti jedna druga metoda pomlađivanja kože lica nema takav učinak oko očiju kao blefaroplastika. U našoj Poliklinici cilj nam je doći do idealnog rješenja za svakog pojedinačnog pacijenta.

  Oporavak

 

Nakon estetske operacije očnih kapaka pacijent se otpušta na kućnu njegu, a sve što je potrebno u postoperativnom periodu dobiva u našoj Poliklinici. Prva dva dana potrebno je stavljati hladne obloge na oči, mazati šavove s antibiotskom mašću i spavati na lagano povišenom položaju. Osim toga, potrebno je održavati rez suhim.

 

Oteklina i podljevi ovise o tipu zahvata i dobi, a najčešće prolaze za 7-10 dana. U tom periodu naše osoblje vam je na raspolaganju 24 sata dnevno za pomoć i informacije kako bi vam taj period prošao što bezbolnije i ugodnije.

 

Šavovi se vade 6-8 dana nakon estetske operacije kapaka, nakon čega je moguć povratak svakodnevnim aktivnostima. Nakon skidanja šavova preporučuju se 3-4 tretmana limfne drenaže lica radi bržeg smirivanja otoka oko očiju i bolje obnove kože.

 

Pacijentima preporučamo redovite kontrole prvih godinu dana nakon operacije očnih kapaka kako bi bili sigurni da će krajnji rezultat biti na obostrano zadovoljstvo, kako nas tako i naših pacijenata.

 

 

 

  Mjere opreza

 

Korekcija očnih kapaka blefaroplastika može donijeti potencijalne komplikacije, no one su uglavnom rezultat nestručnosti. Tijekom uklanjanja viška kože može se dogoditi da se ukloni prevelika količina te da se skrati gornji kapak. Oko se tada ne može zatvoriti do kraja što može dovesti do keratopatije.

 

Osim toga, postoji mogućnost da se tijekom operativnog zahvata ošteti mišić, što može uzrokovati spuštanje gornjih kapaka – tzv. ptoza. Ptoza može biti prisutna kod pacijenta i prije korekcije očnih kapaka, te promaknuti liječniku prilikom pregleda, a najbolje rješenje i za nju jest operacija očnih kapaka.

 

Ostale nuspojave i komplikacije mogu uključivati asimetriju kapaka, stvaranja hematoma potencijalno opasnih za vid, dugotrajna suhoća oka i ektropion, odnosno spuštanje i izvrtanje donjeg kapka.

 

 

 

Kontaktirajte nas


Ako se želite riješiti umornog izgleda očiju, vratiti mladenački izgled i vidjeti jasnije, kontaktirajte nas već danas putem našeg online obrasca ili telefonskim pozivom i naručite se za pregled.

 

 

 

Podizanje kapaka – cijena

 

Cijenu podizanja kapaka te svih ostalih usluga možete pogledati u Cjeniku usluga. 

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz od liječnika
Pročitao/la sam uvjete poslovanja i suglasan/na sam za davanje osobnih podataka koje Poliklinika Kvaternik kao Voditelj obrade prikuplja za poboljšanje mog korisničkog iskustva.
Nužno je prihvatiti ove Opće uvjete.
Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijenite ovdje.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH