ESTETSKA KIRURGIJA

DERMALNI FILERI ZA LICE I USNE | HIJALURONSKI FILERI

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

DERMALNI FILERI ZA LICE I USNE | HIJALURONSKI FILERI

sto-su-dermalni-fileri

kako-djeluju

kada-se-odluciti

kako-izgleda-zahvat

priprema-pacijenata

oporavak

mjere-opreza

Izgledajte mlađe i odmornije uz najprirodniji tretman pomlađivanja lica. Dermalni fileri sastoje se od hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u našem organizmu, a vašem licu daje novi sjaj u trenu. Ovaj iznimno brz i učinkovit tretman možete obaviti i tijekom pauze na poslu.

sto-su-dermalni-fileri-hijaluronske-kis

Što su dermalni fileri hijaluronske kiseline?

Hijaluronski fileri za lice, odnosno dermalni fileri, koriste se za popunjavanje bora lica, kao što su bore oko očiju i bore oko usana, za izglađivanje linija na području lica, te vraćanje prirodnih kontura lica. Dermalni fileri su prirodan i izrazito učinkovit način za pomlađivanje kože, a na bazi su hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u našem organizmu.

Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja ima vrlo značajnu ulogu u stvaranju izvanstaničnog prostora kože i iznimno je važna u održavanju potrebne količine vode u koži, te u procesu cijeljenja kože.

Hijaluronski dermalni fileri bio-kompatibilni su s našim organizmom i prema tome se jednostavno biološki razgrađuju u tijelu na posve siguran i prirodan način. Oni se, za razliku od silikonskih dermalnih filera koji su se prije upotrebljavali, ne zadržavaju u tijelu i nisu permanentni, nego u potpunosti nestaju iz tijela kada se apsorbiraju. Njihov učinak, s druge strane, puno je dugotrajniji.

Hijaluronski dermalni fileri proizvode se u laboratorijskim uvjetima biotehnološkim procesom, a dolaze u obliku prozirnog, sterilnog gela. S obzirom na to da nisu životinjskog podrijetla kao što su to bili prijašnji silikonski dermalni fileri, nije ih potrebno testirati na alergije, tj. sve nuspojave i alergijske reakcije vrlo su rijetke.

povećanje usana

Kako hijaluronski (dermalni) fileri djeluju?

Hijaluronska kiselina koja se nalazi u našem organizmu, odnosno u našoj koži, s godinama se počinje gubiti. Uz hijaluronsku kiselinu, koža počinje gubiti i prirodni kolagen i potkožnu masnoću, a sve to zajedno uzrokuje gubitak elastičnosti kože. Uslijed toga, te samog procesa starenja i djelovanja gravitacijske sile, koža lica se objesi, postaje umornija, lice gubi na volumenu i stvaraju se bore.

Hijaluronski dermalni fileri nadomještaju upravo tu izgubljenu prirodnu hijaluronsku kiselinu i elastičnost kože lica, služe za popunjavanje boraomekšavaju grube linije i bore licaeliminiraju podočnjake i podižu upale obraze, a mogu se koristiti i za popunjavanje i povećanje usana. Dermalni fileri trenutačno vraćaju sjaj i mladolikost vašoj koži, te revitaliziraju vaše lice.

U Poliklinici Kvaternik koristimo najkvalitetnije, vrhunske dermalne filere koji svojim sastojcima omogućuju da vaše lice ponovno dobije te zadrži svoj prirodan izgled i konture.

Uz učinkovite i sigurne dermalne filere, najmodernije metode i tehnike njihove primjene, kao i profesionalan tim iskusnih stručnjaka, vaše lice će ponovno zasjati, stoga nam se sa sigurnošću možete obratiti. Svaki pacijent dobiva personalizirani pregled i tretman, a naše osoblje vam je dostupno u svakom trenutku.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Kandidati

Tretmanu hijaluronskim filerima mogu pristupiti sve osobe kod kojih su se počele pojavljivati prve izraženije bore na licu, kao npr. bore oko usta (pušačke bore), oko očiju, ili nazolabijalne bore. Prema tome, nema određene dobne granice. Kod nekih osoba bore se mogu pojaviti u puno ranijoj dobi, već u kasnim dvadesetim godinama, a kod nekih pak puno kasnije.

Mnogo faktora utječe na pojavu bora, a neki od glavnih su genetika i način života. Nekvalitetan san, nedovoljno sna, pušenje, izloženost stresu i umor utječu na prijevremeno stvaranje bora i čestih podočnjaka.

Dermalni fileri hijaluronske kiseline uglavnom se koriste za:

  • tretiranje bora od nosa prema usnama (nazolabijalne bore)
  • tretiranje bora oko usana (perioralne bore – pušačke bore)
  • tretiranje bora na vanjskoj strani očiju (periorbitalne bore)
  • vrećice ispod očiju
  • oblikovanje upalih obraza
  • lifting jagodica
  • lifting cijelog lica
  • povećanje usana
  • vraćanje prirodnih kontura lica
botox

Opis tretmana

Hijaluronski dermalni fileri koriste se za tretiranje svih zona lica. Njihovom aplikacijom u kožu popunjavaju se bore, ali se također vraća izgubljeni volumen lica – popunjavaju se upali obrazi, naglašavaju izgubljene linije brade i podižu kutovi usana. Osim toga, uslijed retrakcije molekula vode, koža se rehidrira.

Tretman dermalnim filerima vrlo je jednostavan, brz i učinkovit. Nakon detaljnih konzultacija, pregleda i razgovora s pacijentom, liječnik odabire dermalni filer koji će koristiti i započinje zahvat. Liječnik će nakon dezinfekcije kože lica najprije staviti kremu s anestetikom na lice kako bi se maksimalno ublažila ili uklonila bol od uboda injekcije. Injekcije su same po sebi vrlo tanke tako da se ubod skoro niti ne osjeti, niti stvara neugodan osjećaj.

Krema s anestetikom drži se na licu oko 15 minuta, nakon čega se uklanja, lice se očisti i aplikacija hijaluronskih filera može započeti. Pri zahvatu, liječnik ubrizgava filere kroz vrlo tanku iglicu na željeno područje lica. Nakon toga može uslijediti lagana masaža tog područja kako bi se osigurala glatka površina.

Hijaluronska kiselina iz dermalnih filera trenutačno se veže za molekule vode u licu i spaja s okolnim kolagenom, te je rezultat vidljiv odmah. U svakom trenutku tijekom zahvata možete pogledati, odnosno pratiti učinak i dobiti informacije o tome koliko je filera već ubrizgano.

Koliko traje tretman dermalnim filerima?

Ovisno o veličini područja koje se tretira, kao i o količini dermalnih filera koji se ubrizgavaju, tretman traje uglavnom između 30 i 60 minuta. Aplikacija dermalnih filera je brz i bezbolan postupak, a njihov učinak ovisno o vrsti filera i tretiranom području lica traje od 6 mjeseci do 2 godine. No, kako se tretmani mogu ponavljati u međuvremenu, učinak može biti i duži.

priprema-za-pregled i zahvat

Priprema za tretman

Svakom zahvatu hijaluronskim filerima prethodi pregled kod naših vrhunskih liječnika, konzultacije i razgovor. Liječnik upoznaje pacijenta sa samim zahvatom, objašnjava njegov tijek i moguće nuspojave. Pacijent će izraziti svoje želje, koje područje lica želi tretirati filerima i svoja očekivanja.

Osim toga, tijekom konzultacija naši liječnici će također napraviti detaljnu analizu lica i pregled, te ga snimiti kako bi dobili profesionalnu analizu kože.

Pacijenti trebaju skinuti šminku s lica te dobro očistiti lice i kožu prije zahvata.

Dr. Irena Pirkl Lončar

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata

U Poliklinici Kvaternik koristimo najkvalitetnije, vrhunske dermalne filere koji svojim sastojcima omogućuju da vaše lice ponovno dobije te zadrži svoj prirodan izgled i konture. S obzirom na to da nisu životinjskog podrijetla kao što su to bili prijašnji silikonski dermalni fileri, nije ih potrebno testirati na alergije, tj. sve nuspojave i alergijske reakcije vrlo su rijetke.
oporavak

Oporavak

Budući da tretman hijaluronskim filerima ne zahtijeva gotovo nikakvu pripremu, sam postupak je vrlo brz, a oporavak trenutačan ili bolje rečeno – nema ga.

Ovaj zahvat postao je vrlo popularan pod nazivom coffee break rejuvenation“, odnosno pomlađivanje kože za vrijeme pauze tijekom radnog vremena. Tretman u većini slučajeva traje svega 30 minuta (ili čak i manje), a odmah nakon tretmana pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima i obvezama. Prema tome, može se napraviti bilo kada.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

Nuspojave nakon tretmana dermalnim filerima vrlo rijetko se bilježe, no kod nekih osoba moguće je kratkotrajno crvenilo na područjima uboda igle, podljev i otok. Crvenilo uglavnom nestaje kroz nekoliko sati, a podljev i otok nakon nekoliko dana.

Pacijentima se preporučuje izbjegavanje izravnog izlaganja suncu, sauna i odlaska u solarij netom nakon zahvata, te pritiskanja područja lica koje je tretirano.

Sve nuspojave izrazito su rijetke, no ako se crvenilo, otok ili osjetljivost nastave, preporučuje se kontrolni pregled kod naših liječnika nakon 2 tjedna.

Najvažnija nuspojava tretmana dermalnim filerima je neskladno i neprirodno lice. Prvo i osnovno pravilo u tretiranju bora lica dermalnim filerima je umjerenost. Kako hijaluronski fileri sami po sebi nadoknađuju volumen, previše filera dovodi do podbuhlog ili puffy lica, odnosno prenaglašenosti određenog  područja, a obično su to usne ili jagodice. Prenaglašene jagodice ili usne skreću pažnju s najvećeg ukrasa našeg lica, a to su oči.

Druga važna zabluda u tretiranju dermalnim filerima je dob kada se treće s tretmanima. Ako imate  genetski  tanke usne, tada dermalne filere možemo koristiti rano u dvadesetima, dok izražena i voluminozna usta zrele žene u četrdesetim i pedesetim godinama života djeluju neprirodno.

U našoj Poliklinici ne povlađujemo trendovima, već se trudimo kroz individualan pristup i prije svega umjerenošću ostvariti prirodan i njegovan izgled naših klijentica i klijenata.

Cjenik usluga

Pogledajte cjenik usluga, akcije, popuste i posebne ponude.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate madeže i izrasline na tijelu koje vam smetaju ili koje se mijenjaju, naručite se za njihovo uklanjanje ili za dermatološki pregled već danas u našoj Poliklinici! Ispunite naš online obrazac, pošaljite email ili nas nazovite. Obratite nam se s povjerenjem!

Uklanjanje madeža, fibroma i ateroma – cijena

Cijenu odstranjivanja madeža kao i naših ostalih usluga možete pogledati u Cjeniku usluga.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 15 recenzija pacijenata Poliklinika Kvaternik

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Adresa:

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt i telefon:

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

E-mail:

info@poliklinika-kvaternik.hr

Društvene mreže:

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

""
1
Upišite Vaše imeIme
Upišite Vaše prezimePrezime
Upišite vaš telefonski brojTelefonski broj
Upišite vaše pitanjePostavite pitanje
0 /
dodajte fotografiju, dokument ili nalaz od liječnika
Odaberite datoteku
Previous
Next
Pitajte doktora