Zakažite termin
Dermatoskopija

Radiofrekvencijsko uklanjanje madeža u Poliklinici Kvaternik!

Poliklinika Kvaternik bogatija je za novi radiofrekvencijski aparat Ellman Surgitron koji omogućuje učinkovito uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena uz minimalna oštećenja i ožiljke na koži.

Aparat Ellman Surgitron funkcionira na temelju radiofrekvencija i omogućuje uklanjanje tkiva pomoću visokofrekventne izmjenične struje, a bez upotrebe ikakvog fizičkog pritiska.

Ovim aparatom moguće je tretirati sva područja na licu i tijelu na kojima se kožne promjene nalaze iznad razine kože.

Izbor metode uklanjanja madeža i drugih promjena ponajviše ovisi o tome radi li se o rizičnim promjenama (što određuje dermatolog) ili benignim promjenama. Rizične promjene tretiraju se kirurškim putem pri čemu se madež ili druga promjena izrezuju, a uzorak se šalje za PHD nalaz. Tretirano područje potrebno je šivati, zbog čega na tom mjestu ostaje primjetan ožiljak.

Ako se radi o benignoj promjeni koju pacijent želi ukloniti isključivo iz estetskih razloga, tada se preporučuje radiofrekvencijsko uklanjanje madeža jer se promjena skida ablacijom (odstranjuju se tanki slojevi kože), tretirano područje se ne šiva i na njemu ostaje minimalan ožiljak.

Prednost radiofrekvencijskog uklanjanja madeža nije samo u minimalnom riziku od nastanka madeža, već je kod ove metode ujedno prisutna minimalna bol nakon primjene lokalnog anestetika, kao i minimalna oštećenja okolne kože bez prisutnosti krvarenja.

________________________________________

Za sva pitanja oko pregleda i slobodnih termina, nazovite nas na broj 01 6131 900 ili 091 6337 708 ili ispunite kontakt formu.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH