Zakažite termin

Priznanje liječničkoj službi Dinama

DOKTOR VRGOČ NA KONFERENCIJI U BARCELONI

Veliko priznanje dobila je Dinamova liječnička služba u ime koje je doktor Goran Vrgoč sudjelovao na konferenciji ”Football Medicine Outcomes – We are winning” održanoj u Barceloni na stadionu Nou Camp početkom lipnja.

Sastanak održan pod pokroviteljskom FIFA-e i stručnih društava ESKA, ISAKOS, SIGASCOT okupio je oko 200 vodećih imena iz ortopedije, sportske medicine i rehabilitacije iz cijelog svijeta. Predstavnici iz 95 zemalja raspravljali su o sljedećim pitanjima kao što su koji je utjecaj i značaj našeg liječenje na izvedbe vrhunskih nogometaše, koji su rezultati prevencije, operacija i konzervativnog liječenja te jesmo spremni i sposobni mjeriti rezultate liječenja.

Tijekom godina ova konferencija razvila se u visoko specifičan sastanak, a rezultate i metode liječenja predstavili su liječnici istaknutih klubova kao na primjer Barcelona, Atletico Madrid, Olympique Lyonaisse, Chelsea, Bayern Munchen, Juventus i mnogi drugi. Upravo iz tog razloga ponosni smo što je poziv za sudjelovanje stigao i na ime liječnika iz medicinske službe modrog kluba.

Na sastanak je pozvan doktor Goran Vrgoč, liječnik GNK Dinamo, a ovo je već jedna od mnogih u nizu konferencija iz sportske medicine na koje se poziva liječnika iz redova modrog kluba. Doktor Vrgoč nedavno se vratio s petomjesečnog rada i edukacije na jednoj od najboljih Klinika u svijetu za liječenje sportskih ozljeda koljena i ramena u Lyonu te je u suradnji s prof. dr. sc. Jankovićem postigao da se ostvari direktna suradnja između Klinike i GNK Dinamo. Rezultat je operacija prednjih križnih ligamenata Nikole More kod najboljih liječnika u svijetu za tu vrstu ozljede s upotrebom najnovijeg operativnog zahvata koji predstavlja revoluciju u tehničkom rješavaju te teške ozljede. Spomenimo i to da se originalna tehnika rekonstrukcije prednjih križnih ligamenta Lyonove škole se u Hrvatskoj izvodi samo na Zavodu za ortopediju KB Sv. Duh kao standardni operativni zahvat, a Vrgoč je s timom iz ortopedske Klinke u Lyonu sudjelovao u razvijanju metode šivanja meniskusa koja je prihvaćena i bit će objavljena u američkom znanstvenom časopisu Arthroscopic Techniques.

– Raditi u Lyonu je bilo iznimno teško i zahtjevno jer se radi po 10 sati dnevno u operacijskoj sali s jednom pauzom od 30 minuta, a vikendom se obavlja znanstvenoistraživački rad u Klinici. Pravi „spartanski“ raspored. Tako da je svo vrijeme bilo posvećeno radu i učenju – rekao je Goran Vrgoč po povratku iz Francuske.

Na konferenciji XII World Congress of Performance Analysis of Sport u rujnu ove godine doktor Vrgoč bit će u ulozi predavača iz ozljeda prednjih križnih ligamenata u sportaša, a prezentirat će nova neobjavljena istraživanja koja je proveo u Klinici u Lyonu, a bacaju novo svjetlo na postupke liječenja ozljeda prednjih križnih ligamenata.

Sudjelovanje liječnika Dinama, ali i ostalih liječnika iz Hrvatske, na raznim konferencijama, sastancima, predavanjima i radionicama s drugim vrhunskim svjetskim stručnjacima svakako je iznimno važno za što bolji rad i rezultate kod operativnih zahvata i rehabilitacije ne samo nogometaša, već i svih ostalih hrvatskih sportaša.

Pročitajte više na ovom linku. Saznaj više

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH