Zakažite termin

Pregled otorinolaringologa

OTORINOLARINGOLOGIJA

PREGLED OTORINOLARINGOLOGA

suvremene metode dijagnostike i liječenja

stručno i iskusno osoblje poliklinike

visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Upale i tegobe s uhom, grlom i nosom vrlo su čest problem naše populacije, a uzroci mogu biti vrlo različiti. Otorinolaringološkim pregledom u Poliklinici Kvaternik na siguran i bezbolan način doći ćemo do glavnog uzroka bolesti uha, nosa i grla, te do optimalnih rješenja za svakog pojedinog pacijenta.

 

 

 Što obuhvaća pregled otorinolaringologa?

 

ORL pregled je osnovni specijalistički pregled uha, nosa i grla koji se obavlja uslijed učestalih problema i tegoba s uhom, grlom i nosom. Neke od najčešćih otorinolaringoloških bolesti, ali i bolesti općenito, jesu upalne bolesti uha, grla i nosa, kao i alergijske bolesti, a u Poliklinici Kvaternik pobrinut ćemo se da se svaka bolest i njezini simptomi utvrde što ranije i što bolje kako bi naši pacijenti mogli nastaviti sa svojim svakodnevnim životom zdravi i bez tegoba.

 

Pregled otorinolaringologa u Kvaterniku se obavlja uz detaljan razgovor s našim pacijentima kako bi što uspješnije došli do najboljeg rješenja. Kod nas možete doći bez straha jer nam je ugodnost pacijenata na prvom mjestu, a osobito kada se radi o našim najmlađim, a često i najdražim pacijentima.

 

Naši liječnici iznimno su stručni i pažljivi kada su u pitanju vaši mališani, a neki od najčešćih problema zbog kojih nam oni dolaze su problemi s krajnicima  i povećanim trećim krajnikom. ORL pregled je potpuno bezbolan i brz, te ga uvijek pokušamo učiniti zabavnim i ugodnim za djecu kako bi i nama i njima, te njihovim roditeljima bilo lakše.

 

 

 Simptomi i indikacije

 

Pregled otorinolaringologa potreban je uslijed različitih zdravstvenih stanja i tegoba povezanih s uhom, grlom i nosom, a one uključuju:

 

 

Bolesti nosa:

 

● tegobe s disanjem kroz nos

● upale nosa i paranazalnih sinusa

● alergijski rinitis

● alergije gornjih dišnih putova

● glavobolje

● krvarenja iz nosa

● hrkanje

 

 

 

Bolesti uha:

 

● upale uha

● slabiji sluh

● zujanje u ušima

● začepljenost ušiju

● bol u uhu

● klempave uši (odrasli i djeca)

 

 

 

Bolesti grla i ždrijela:

 

● upale sluznice usne šupljine i jezika

● smetnje pri gutanju

● upale tonzila i faringitisi

● upale trećeg krajnika (kod djece)

● refluksni faringolaringitisi

● bolesti glasnica i promuklost

● bol i kašalj

● upale limfnih čvorova vrata

● tumori i ciste

Zbog čestih upala uha stalno sam išla liječnicima, ali tek su me u Kvaterniku detaljno pregledali i došli do pravog uzroka i rješenja. Pregled je dogovoren odmah čim sam nazvala, nema čekanja, sve se obavlja vrlo brzo ☺*

 

    Renata Cegledi

Brzina, stručnost, profesionalnost, ma sve na nivou! U Kvaterniku se uvijek osjećaš kao da si im najvažniji pacijent i vratio bih se tu svaki put. Detaljan pregled i strpljivi liječnici. *

 

 

    Tomislav Dragić

Želim pohvaliti cijelo osoblje Poliklinike Kvaternik, nema im ravnih! Puno puta sam vodila sina liječnicima, ali nigdje ga nisu pregledali na ovako nježan, brižan i zabavan način. Pregled krajnika obavljen bez straha i bez plakanja. Svaka vam čast! *

    Ljubica Lukić

 Tijek pregleda

Pregled otorinolaringologa u našoj poliklinici započinje anamnezom i razgovorom o simptomima i tegobama koje muče naše pacijente, nakon čega slijedi detaljan i sistematičan pregled uha, grla i nosa kako bi odredili glavni izvor bolesti, te je izliječili u njenom korijenu.

 

Pregled otorinolaringologa sastoji se od nekoliko dijelova, te se redom izvode pregled uha i srednjeg uha, pregled nosa i sinusa, te pregled ždrijela, grla i usne šupljine. Nakon toga  slijedi pregled  vrata, štitnjače i žlijezda slinovnica. Cijeli pregled je potpuno bezbolan i kratkotrajan.

 

Pregled uha obuhvaća pregled uške, vanjskog i unutarnjeg zvukovoda, prohodnosti ušnog kanala te pregled bubnjića, a obavlja se posebnim instrumentom koji se zove otoskop. Također se utvrđuje kvaliteta sluha, odnosno ima li pacijent problema sa zujanjem u ušima, te se provjerava ravnoteža, odnosno utvrđuje se zdravlje srednjeg uha.

 

Pregled nosa uključuje pregled nosnih šupljina i nosne pregrade, odnosno utvrđuje se prohodnost obje nosne šupljine, potencijalna zakrivljenost nosne pregrade, pojava i priroda sekreta u nosu, je li došlo do upale sinusa te postoje li alergije.

 

Pregled grla obuhvaća pregled usne šupljine, jezika, ždrijela, grkljana i glasnica. Utvrđuje se je li došlo do upale, suženja, postoje li polipi, otok, ili eventualno povećanje limfnih čvorova. Pregled se izvodi palpacijom vrata i njegovih struktura, te direktnim pogledom na strukture u unutrašnjosti usne šupljine i grla, najčešće uz pomoć fiberendoskopa.

 

Nakon detaljnog pregleda, otorinolaringolog će zaključiti koji je izvor tegoba, te preporučiti način liječenja, terapiju, ili pak, prema potrebi, dodatne otorinolaringološke pretrage i preglede, poput endoskopskog pregleda.

 

 Priprema 

 

Za pregled otorinolaringologa nije potrebna posebna priprema.

Dr. Irena Pirkl

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i tijela

Upale i tegobe s uhom, grlom i nosom vrlo su čest problem naše populacije stoga uvijek naglašavamo važnost ORL pregleda. To je potpuno bezbolan, a vrlo važan pregled i za odrasle i za djecu. Kada su djeca u pitanju pregled uvijek pokušamo učiniti zabavnim i ugodnim kako bi i nama i njima, kao i njihovim roditeljima bilo lakše, a pregled što učinkovitiji. *

 Mjere opreza

 

ORL pregled je potpuno neinvazivan i bezbolan pregled te ne postoje rizici niti nuspojave.

 

 

Kontaktirajte nas


Ako želite saznati više o ORL pregledu u našoj poliklinici ili dogovoriti termin za sebe ili svoje dijete, javite nam se već danas, i naručit ćemo vas za pregled u najkraćem mogućem roku. Obratite nam se s povjerenjem i pobrinut ćemo se za vaše zdravlje! Nazovite nas, ispunite online obrazac ili nam pošaljite email.

 

 

 

ORL pregled – cijena

 

Cijenu otorinolaringološkog pregleda, kao i cijenu svih naših usluga možete pogledati u Cjeniku usluga

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz od liječnika
Pročitao/la sam uvjete poslovanja i suglasan/na sam za davanje osobnih podataka koje Poliklinika Kvaternik kao Voditelj obrade prikuplja za poboljšanje mog korisničkog iskustva.
Nužno je prihvatiti ove Opće uvjete.
Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijenite ovdje.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH