OTORINOLARINGOLOGIJA

PREGLED OTORINOLARINGOLOGA

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

PREGLED OTORINOLARINGOLOGA

sto-je

simptomi

tijek

priprema-pacijenta

nuspojave

Upale i tegobe s uhom, grlom i nosom vrlo su čest problem naše populacije, a uzroci mogu biti vrlo različiti. Otorinolaringološkim pregledom u Poliklinici Kvaternik na siguran i bezbolan način doći ćemo do glavnog uzroka bolesti uha, nosa i grla, te do optimalnih rješenja za svakog pojedinog pacijenta.

endoskopija

Što obuhvaća pregled otorinolaringologa?

ORL pregled je osnovni specijalistički pregled uha, nosa i grla koji se obavlja uslijed učestalih problema i tegoba s uhom, grlom i nosom. Neke od najčešćih otorinolaringoloških bolesti, ali i bolesti općenito, jesu upalne bolesti uha, grla i nosa, kao i alergijske bolesti, a u Poliklinici Kvaternik pobrinut ćemo se da se svaka bolest i njezini simptomi utvrde što ranije i što bolje kako bi naši pacijenti mogli nastaviti sa svojim svakodnevnim životom zdravi i bez tegoba.

 

Pregled otorinolaringologa u Kvaterniku se obavlja uz detaljan razgovor s našim pacijentima kako bi što uspješnije došli do najboljeg rješenja. Kod nas možete doći bez straha jer nam je ugodnost pacijenata na prvom mjestu, a osobito kada se radi o našim najmlađim, a često i najdražim pacijentima.

 

Naši liječnici iznimno su stručni i pažljivi kada su u pitanju vaši mališani, a neki od najčešćih problema zbog kojih nam oni dolaze su problemi s krajnicima  i povećanim trećim krajnikom. ORL pregled je potpuno bezbolan i brz, te ga uvijek pokušamo učiniti zabavnim i ugodnim za djecu kako bi i nama i njima, te njihovim roditeljima bilo lakše.

 

dijagnostika i lijecenje spolno prenosivih bolesti

Simptomi i indikacije

Pregled otorinolaringologa potreban je uslijed različitih zdravstvenih stanja i tegoba povezanih s uhom, grlom i nosom, a one uključuju:

 

Bolesti nosa:

● tegobe s disanjem kroz nos

● upale nosa i paranazalnih sinusa

● alergijski rinitis

● alergije gornjih dišnih putova

● glavobolje

● krvarenja iz nosa

● hrkanje

 

Bolesti uha:

● upale uha

● slabiji sluh

● zujanje u ušima

● začepljenost ušiju

● bol u uhu

● klempave uši (odrasli i djeca)

 

Bolesti grla i ždrijela:

● upale sluznice usne šupljine i jezika

● smetnje pri gutanju

● upale tonzila i faringitisi

● upale trećeg krajnika (kod djece)

● refluksni faringolaringitisi

● bolesti glasnica i promuklost

● bol i kašalj

● upale limfnih čvorova vrata

● tumori i ciste

Dr. Irena Pirkl Lončar

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata

Upale i tegobe s uhom, grlom i nosom vrlo su čest problem naše populacije stoga uvijek naglašavamo važnost ORL pregleda. To je potpuno bezbolan, a vrlo važan pregled i za odrasle i za djecu. Kada su djeca u pitanju pregled uvijek pokušamo učiniti zabavnim i ugodnim kako bi i nama i njima, kao i njihovim roditeljima bilo lakše, a pregled što učinkovitiji.
endoskopija

Tijek pregleda

Pregled otorinolaringologa u našoj poliklinici započinje anamnezom i razgovorom o simptomima i tegobama koje muče naše pacijente, nakon čega slijedi detaljan i sistematičan pregled uha, grla i nosa kako bi odredili glavni izvor bolesti, te je izliječili u njenom korijenu.

Pregled otorinolaringologa sastoji se od nekoliko dijelova, te se redom izvode pregled uha i srednjeg uha, pregled nosa i sinusa, te pregled ždrijela, grla i usne šupljine. Nakon toga  slijedi pregled  vrata, štitnjače i žlijezda slinovnica. Cijeli pregled je potpuno bezbolan i kratkotrajan.

Pregled uha obuhvaća pregled uške, vanjskog i unutarnjeg zvukovoda, prohodnosti ušnog kanala te pregled bubnjića, a obavlja se posebnim instrumentom koji se zove otoskop. Također se utvrđuje kvaliteta sluha, odnosno ima li pacijent problema sa zujanjem u ušima, te se provjerava ravnoteža, odnosno utvrđuje se zdravlje srednjeg uha.

Pregled nosa uključuje pregled nosnih šupljina i nosne pregrade, odnosno utvrđuje se prohodnost obje nosne šupljine, potencijalna zakrivljenost nosne pregrade, pojava i priroda sekreta u nosu, je li došlo do upale sinusa te postoje li alergije.

Pregled grla obuhvaća pregled usne šupljine, jezika, ždrijela, grkljana i glasnica. Utvrđuje se je li došlo do upale, suženja, postoje li polipi, otok, ili eventualno povećanje limfnih čvorova. Pregled se izvodi palpacijom vrata i njegovih struktura, te direktnim pogledom na strukture u unutrašnjosti usne šupljine i grla, najčešće uz pomoć fiberendoskopa.

Nakon detaljnog pregleda, otorinolaringolog će zaključiti koji je izvor tegoba, te preporučiti način liječenja, terapiju, ili pak, prema potrebi, dodatne otorinolaringološke pretrage i preglede, poput endoskopskog pregleda.

priprema-za-pregled i zahvat

Priprema

Za pregled otorinolaringologa nije potrebna posebna priprema.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

ORL pregled je potpuno neinvazivan i bezbolan pregled te ne postoje rizici niti nuspojave.

Cjenik usluga

Pogledajte cjenik usluga, akcije, popuste i posebne ponude.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Kontaktirajte nas

Ako želite saznati više o ORL pregledu u našoj poliklinici ili dogovoriti termin za sebe ili svoje dijete, javite nam se već danas, i naručit ćemo vas za pregled u najkraćem mogućem roku. Obratite nam se s povjerenjem i pobrinut ćemo se za vaše zdravlje! Nazovite nas, ispunite online obrazac ili nam pošaljite email.

ORL pregled – cijena

Cijenu otorinolaringološkog pregleda, kao i cijenu svih naših usluga možete pogledati u Cjeniku usluga.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 15 recenzija pacijenata Poliklinika Kvaternik

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

info@poliklinika-kvaternik.hr

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Pitajte doktora