Ortoped Zagreb

Ortopedija (ortopedska kirurgija) je grana medicine koja se bavi bolestima i ozljedama sustava za kretanje, odnosno mišićno-koštanim sustavom, i obuhvaća pacijente svih dobnih skupina.

Glavna područja djelovanja ortopeda uključuju mišićno-koštane traume, bolesti kralježnice, sportske ozljede, degenerativne bolesti, infekcije, tumore i urođene bolesti.

Ortopedija u Poliklinici Kvaternik - najbolji ortoped u Zagrebu

U Poliklinici Kvaternik nudimo razne operativne zahvate iz područja ortopedije te uspješne i učinkovite metode dijagnostike, liječenja i rehabilitacije.

Glavne ortopedske usluge koje možete pronaći u našoj Poliklinici dijelimo na kirurške i nekirurške ortopedske tretmane te na ortopedske usluge iz dječje ortopedije, točnije, UZV kukova za bebe.

Nekirurški ortopedski tretmani uključuju usluge viskosuplementacije zglobova (injekcije za obnovu hrskavice), liječenje zglobova matičnim stanicama, regeneracije hrskavice ACP metodom (autolognom kondicioniranom plazmom), tj. PRP, odnosno ACP terapijom, gdje se hrskavica regenerira plazmom te uz pomoć raznih pripravaka kortikosteroidima.

Kirurške ortopedske usluge u Poliklinici Kvaternik pokrivaju ortopedske zahvate na stopalu, koljenu te ramenu, s tim što i kod ovih ekstremiteta nudimo i usluge konzervativnog liječenja, ovisno o stadiju bolesti.

Kirurški ortopedski tretmani za predio stopala fokusirani su na operaciju Hallux valgusa (čukalj), tj. na korekciju deformiteta prednjeg dijela stopala, konkretno, nožnog palca, a do čega dolazi uslijed određenog načina života (neadekvatna obuća) i zdravstvenih stanja.

Kirurški ortopedski tretmani za predio ramena uključuju konzervativna i operacijska liječenja artroze ramena, osteonekroze ramena ili avaskularna nekroze glave humerusa te artropatije ramena. Radi se o nizu uspješnih i učinkovitih operativnih zahvata koje odabiremo ovisno o razini i vrsti oštećenja, te uznapredovalosti bolesti. Također, u ponudi imamo i usluge artroskopske stabilizacije ramena koje pati od iščašenosti, tj. od nestabilnosti.

Artroskopske zahvate vršimo na predjelu kuka, gležnja i lakta, sa specijalizacijom na artroskopiju koljena koju koristimo za izvedbu velikog broja operacija koljena kao što su odstranjivanje ili šivanje meniska, uklanjanje odlomljenih dijelova hrskavice, fiksiranje odlomljenog dijela hrskavice ili kosti, liječenje prijeloma površine kosti u zglobu, rekonstrukciju oštećenih ligamenata koljena, i sl. Osim za operativne zahvate, artroskopija koljena koristi se i za postavljanje dijagnoze, sprječavanje daljnjih oštećenja zglobova i/ili njihovog propadanja.

Spomenuli bismo i to da što se tiče kirurških ortopedskih tretmana za predio koljena, u Poliklinici Kvaternik možemo ponuditi operacijsku rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta koju izvodimo izvornom ACL-ALL tehnikom ili drugim operativnim tehnikama kao što su bone-tendon-bone, All Inside (s jednom tetivom i bez vijaka), SAMBBA (korištenje jedne tetive hastringsa i puknutog ACL-a), učetverostručeni hamstring graf, itd. (o tehnici koju koristimo za operativni zahvat odlučuje više faktora i konzultacija s pacijentom).

Ako pak postoji potreba za operacijskom rekonstrukcijom stražnjeg križnog ligamenta, istu radimo artroskopski, gdje koristimo presatke (koštane fragmente fiksirane vijkom i/ili podesivim sustavom za fiksaciju) kao i kod operacije prednjih križnih ligamenata.

Isto tako, u ponudi naših ortopedskih usluga ističe se i UZV koljena. Ultrazvučnim pregledom koljena možemo otkriti niz upalnih i degenerativnih promjena koljena ili tetiva, a UZV koljena ima vrlo značajnu ulogu i u otkrivanju poremećaja arterijske i venske cirkulacije u nogama.

Poliklinika Kvaternik – usluge privatne ortopedije u Zagrebu

Poliklinika Kvaternik – usluge privatne ortopedije u Zagrebu

U Poliklinici Kvaternik nudimo najbolja rješenja za sve Vaše ortopedske probleme, a idealan način liječenja i vrsta zahvata ovisit će o individualnom stanju pacijenta koji će naši iskusni liječnici odrediti anamnezom, detaljnim pregledom i potrebnim dijagnostičkim pretragama.

Kod nas su pacijenti zbrinuti od početka do kraja procesa liječenja, a uz našu sveobuhvatnu uslugu, vrijeme oporavka se znatno smanjuje i pacijenti se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima vrlo brzo.

Ako ste u potrazi za ortopedom u Zagrebu, kontaktirajte nas i dogovorite ortopedski pregled kod naših iskusnih specijalista iz područja ortopedije.

Glavni ortopedski zahvati koje obavljamo:

Zašto odabrati Polikliniku Kvaternik

Pristup kroničnoj rani

Pristup kroničnoj rani

Koristimo holistički pristup bolesniku - liječimo bolesnika, a ne samo ranu na bolesniku

Najviši standardi kvalitete

Najviši standardi kvalitete

Koristimo svjetski priznati koncept tretmana rana, najbolja suvremena pokrivala za vlažno cijeljenje i terapiju negativnim tlakom.

Detaljna dijagnostika

Detaljna dijagnostika

Temeljitim pregledima dolazimo do uzroka kronične rane i lijećimo je u korijenu.

Zadovoljstvo pacijenta

Zadovoljstvo pacijenta

Uspješno i učinkovito liječimo sve rane, a svi pacijenti od nas odlaze s iznimno pozitivnim iskustvom.

Zadovoljstvo pacijenta

Ljubaznost i profesionalnost

Naše osoblje je iznimno pristupačno i profesionalno, a pacijenti su nam uvijek na prvom mjestu.

VIŠE O ORTOPEDIJI

Što je ortopedija?

Ortopedija, odnosno ortopedska kirurgija je grana medicine koja se bavi bolestima i ozljedama sustava za kretanje, odnosno mišićno-koštanim sustavom, i obuhvaća pacijente svih dobnih skupina. Glavna područja djelovanja ortopedije uključuju mišićno-koštane traume, bolesti kralježnice, sportske ozljede, degenerativne bolesti, infekcije, tumore i urođene bolesti.

Razvojni poremećaji i bolesti sustava za kretanje najčešće nastaju tijekom djetinjstva kada su prirodni rast i razvoj najintenzivniji. Ortopedija se razvila iz potrebe da se ti poremećaji preveniraju ranom intervencijom i da se upravo intenzivan potencijal rasta i razvoja iskoristi kao alat uz minimalnu intervenciju za pravovremeno sprječavanje, korekciju i liječenje deformacija.

Grane ortopedije

Kirurgija zgloba

Kirurgija zgloba obuhvaća liječenje, operaciju, rekonstruktivnu kirurgiju te zamjenu kuka, koljena, ramena i lakta. Najveći zglob u tijelu, a ujedno i jedan od najopterećenijih, te jedan od glavnih razloga posjeta ortopedu jest koljeno.

Ono je stalno opterećeno pri hodu, uzrok je brojnih tegoba i šepanja. Složenost građe, ranjivost zbog velikog stupnja slobode rotacijskih kretnji, padovi tijekom života, a naročito sportske povrede i ozljede velike energije, trošenja hrskavice uslijed opterećenja, dobi i različitih metaboličkih i endokrinoloških promjena, čine koljeno najčešći predmet interesa svakog ortopeda.

Brojne su mogućnosti dijagnostike i uspješnog liječenja tegoba, kako konzervativnim načinima liječenja (npr. liječenje lijekovima, vježbama, minimalno invazivnim procedurama tipa punkcija i blokada, viskosuplementacije i PRP-om te ortotikom), tako i operativnim zahvatima u općoj i regionalnoj anesteziji.

Kralježnica

Kralježnica je kraljica sustava za kretanje. U sebi čuva i štiti dio centralnog živčanog sustava – kralježničku moždinu. Finim sustavom perifernih živaca omogućuje pokrete, ali i nosi lubanju u kojoj mozak određuje i modulira sve pokrete našeg tijela. Shvaćamo važnost zdrave, uspravne ali i savitljive kralješnice onog trenutka kad neki dio tog nevjerojatnog mehanizma zbog boli počne privlačiti našu pozornost. Bolovi u vratu ili rukama, tegobe kod disanja, poremećaji probave, tegobe kod prenošenja tereta ili pri stajanju, križobolja, ishijalgična bol koja se širi u jednu ili obje noge, utrnulost pojedinih dijelova tijela upućuju na promjene u statici ili dinamici kralježnice.

Svakodnevna statička i dinamička opterećenja uz neravnotežu fizičke aktivnosti i odmora, neiscrpan su izvor tegoba koje svakodnevno opterećuju velik broj ljudi. Uzroci variraju od prirođenih anomalija, različitih funkcionalnih i razvojnih poremećaja do fiksiranih deformacija, ozljeda i degenerativnih promjena uslijed neravnoteže statodinamičkih opterećenja i prirodnog procesa starenja, gubitka koštane mase, kolagena i hrskavičnog matriksa. Složenost anatomije kralješnice, segmentalna građa, regionalna raspodjela, različite osovine kretanja u različitim dijelovima tijela, te prijelazni segmentni koji su zbog navedenih specifičnosti često zahvaćeni, znače da se problemi s kralješnicom mogu manifestirati dugim nizom simptoma.

Stopalo i gležanj

Jedan od najčešćih problema s kojima se ortopedi susreću jesu spuštena stopala. To je kolokvijalni naziv za sve oblike statičkih i dinamičkih promjena stopala svih dobnih skupina:

  • beba – od faze prohodavanja i uspostavljanja ravnoteže pri dvonožnom hodu u djece
  • vrtićaraca koji malo gaze unutra ili van ili izvrću pete
  • školaraca čija stopala intenzivno rastu i mijenjaju se te ih bole pete, prsti ili svodovi
  • malih i velikih sportaša čiji su sportski zahtjevi kod skokova i sportskih opterećenja ukomponirani s bolovima rasta i naprezanjima
  • odraslih, pogotovo starijih ili težih ljudi gdje opterećenja uslijed promijenjene i sve lošije statike dovode do bolova, razvoja natisaka i degenerativnih promjena brojnih zglobova na stopalu

Evolucijski nekada organ hvatanja, penjanja i periferni senzorni organ, prilagodljiv i podatan za različite zahtjeve i namjene, uredno obuven i zaključan u cipelu, stopalo podnosi sve naše prohtjeve i nosi nas kroz život. Bol nas upozorava da smo pretjerali i da moramo posvetiti više brige, njege i potpore svojim svodovima, mišićima i tetivama stopala, da zaslužuju odmor i pomoć prije nego popuste pod teretom koji smo im nametnuli.

Kirurgija šake

Ova podspecijalizacija obuhvaća liječenje raznih problema i ozljeda šake, ručnog zgloba i gornjih ekstremiteta. Bavi se sportskim ozljedama, urođenim anomalijama, ozljedama ligamenata i tetiva, te raznim operativnim zahvatima kao što je presađivanje amputiranih prstiju. Šaka ima izrazito kompleksnu i jedinstvenu građu, najsavršeniji je organ sustava za kretanje, ima vrlo značajnu ulogu u našoj svakodnevici, te je stoga njeno pravovremeno liječenje izrazito važno.

Dječja ortopedija

Dječja ortopedija kao uža specijalizacija ortopedije djeluje u velikom broju slučaja preventivno, koristeći rast i razvoj djeteta, uz najčešće minimalne, ali pravovremene intervencije u sprječavanju i liječenju poremećaja u razvoju i kasnijem nastajanju deformacija i poremećaja sustava za kretanje, naročito hoda, a u našoj populaciji najčešće kuka i kralježnice.

Razvojni poremećaj zgloba kuka, (DDH, LCC, iščašenje dječjih kukova) relativno je čest u našoj populaciji. Detektira se sustavnim ranim probirom svih beba, otkrivanjem i praćenjem rizičnih kategorija malih pacijenata u ranoj novorođenačkoj i dojenačkoj dobi. Upotpunjen ultrazvučnim pregledom te eventualnim liječenjem, najčešće do dobi prohodavanja bude saniran i dijete spremno za prohodavanje kada za to neurorazvojno bude zrelo.

Ortopedska onkologija

Ortopedska onkologija je uža grana ortopedije koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i odstranjivanjem dobroćudnih i zloćudnih tumora kostiju te mekog tkiva udova i ponekad kralježnice. Kako se tumori mogu pojaviti na mnogo različitih anatomskih područja, ova grana zahtijeva kreativnost u liječenju i operativnim zahvatima, te multidisciplinaran pristup, obuhvaćajući radiologiju, patologiju, te medicinsku, dječju i radijacijsku onkologiju.

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

info@poliklinika-kvaternik.hr

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Pitajte doktora