Najbolji restorani u Zagrebu u Hrvatskoj

Grad Zagreb jedan je od najljepših gradova Hrvatske koji nudi mnoštvo atrakcija za turiste, ali i lokalno stanovništvo. Osim po ljepoti, grad je poznat po svojoj povijesti, znamenitostima, muzejima, kazalištima i gurmanskoj kuhinji. Bez obzira jeste li ljubitelj tradicionalne hrane ili želite probati nešto novo, u Zagrebu ćete sigurno pronaći nešto za svoje nepce. U nastavku donosimo najbolje restorane koje možete posjetiti u Zagrebu.

Restoran Zelen Dvor

Smješten u zapadnom dijelu grada, restoran Zelen Dvor je kultni zagrebački restoran poznat po tradicionalnoj kuhinji i širokoj ponudi jela. U ponudi restorana možete pronaći jela poput domaćih juha, roštilja, svježe ribe, janjetine i teletine, no to su samo neka od jela koje možete probati. Također, Zelen Dvor nudi i veliki izbor vina koje upotpunjuju gurmansko iskustvo. Povijest restorana seže čak u davnu 1937.godinu kada je na mjestu restorana otvorena gostionica u kojoj su se okupljali ugledni ljudi koji su prepoznali potencijal gostionice koja je kasnije pretvorena u restoran.

Restoran Vinodol

Vinodol je restoran u Donjem gradu koji nudi tradicionalne kontinentalne i mediteranske specijalitete. Posebnost restorana je priprema tradicionalnih jela na moderan način koji stimuliraju razna osjetila. Ponuda jela se redovito mijenja i upotpunjuje sa sezonskim namirnicama. Osim što se može pohvaliti jelovnikom, ambijent restorana je melem za oči. Okružen je zelenilom koje je privlačno svim naraštajima, a ukoliko posjetite restoran u proljetnim ili ljetnim mjesecima, moći ćete uživati u prekrasnom pogledu sa vanjske terase.

Restoran Takenoko

Ako želite probati nešto što nije tradicionalno, u restoranu Takenoko možete se prepustiti okusima koji su malo neobičniji za ovo područje i isprobati jela iz dalekog Japana. Osim što kombiniraju egzotične okuse, kuhari Takenoko restorana sa strašću pripremaju hranu kako bi vaš svaki zalogaj bio avantura okusa, a to je ono što ovaj restoran čini posebnim. Spajanje japanske i peruanske kuhinje u kojoj kombiniraju sastojke, okuse i metode obje kuhinje, pokazali su kako neobične kombinacije mogu biti veoma ukusne. Autentični okusi, ugodna atmosfera i ljubazno osoblje stvaraju neponovljivo iskustvo koje će vam se sigurno svidjeti.

Restoran Vegehop

U slučaju da ne jedete meso, ne brinite, imamo rješenje i za vas. Vegehop je restoran čija je specijalnost serviranja jela bez mesa. Smješten je u centru grada i nudi širok izbor ukusnih jela pripremljenih od svježih i sezonskih sastojaka. U Vegehopu možete pronaći jela bazirana na žitaricama, mahunarkama, klicama, algama i drugim namirnicima koje su bogate nutrijentima. Vrhunski kuhari predani su svojem poslu te serviraju hranu koju kreativno kombiniraju koristeći razne vrste biljaka i začina kako bi stvorili ukusan i zdrav obrok koji doprinosi zdravlju i dobrobiti za organizam. Stoga ako pazite da hrana koju konzumirate bude svježa i ukusna ovo je pravo mjesto za vas.

Zaključak

Bez obzira kakvu vrstu hrane preferirate, u Zagrebu ćete uvijek pronaći hranu koja vas neće razočarati. Od tradicionalnih jela na kojima ste odrastali do nekih novih okusa koje pruža azijska, vegeterijanska ili mediteranska kuhinja. Svaki od tih restorana odvesti će vas na sočno putovanje tako da nije bitno koji restoran odaberete.

Ovaj tekst o restoranima u Zagrebu donosi Poliklinika Kvaternik, najbolja Estetska Poliklinika u Zagrebu.

Poliklinika Kvaternik

Adresa: Šubićeva ul. 27, 10 000 Zagreb

Tel: 01 613 1900

Email: info@poliklinika-kvaternik.hr

Radno Vrijeme: PON-PET 12:00 – 20:00

 

View Poliklinika Zagreb in a full screen map

View Poliklinika Zagreb in a full screen map

Pitajte doktora