ESTETSKA KIRURGIJA

Tretman krvnom plazmom (Vampirski tretman)

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

Tretman krvnom plazmom (Vampirski tretman)

sto-je-prp-tretman

kada-se-odluciti

kako-izgleda-tretman

priprema-pacijenata

oporavak

mjere-opreza

ACP tretman idealan je tretman pomlađivanja lica za sve one koji to žele učiniti na potpuno prirodan način – i to uz pomoć vlastitog organizma. Ovaj tretman vodeći je zahvat koji koristi vašu krv za stimuliranje matičnih stanica i stvaranje novog kolagena u vašoj koži. Obnovite svoju kožu i zaustavite znakove starenja na jednostavan i prirodan način uz ACP tretman u Poliklinici Kvaternik.

povećanje usana

Što je ACP tretman?

Tretman pomlađivanja vlastitim matičnim stanicama našao je svoju primjenu u već nekoliko grana medicine, uključujući i estetsku kirurgiju. Estetska kirurgija primjenjuje ACP tretman u svrhu pomlađivanja kože već desetak godina, a pokazao se vrlo uspješnim te rezultira iznimnim zadovoljstvom prirodnim izgledom kod svih naših pacijenata.

ACP ili plazma bogata trombocitima jest tretman koji estetska kirurgija koristi u svrhu pomlađivanja kože lica, vrata, dekoltea, a ponekad i kože na rukama. Ovo je vrlo jednostavan i siguran način za regeneraciju tkiva i pomlađivanje kože, a poznat je još i pod nazivom vampirski tretman, jer se koža pomlađuje vlastitom krvlju, koristeći izvanrednu moć liječenja koju imaju njezini trombociti i faktori rasta.

ACP ili vampirski tretman izgleda tako da se iz vaše krvi odvaja plazma bogata trombocitima koji sadržavaju i nekoliko faktora rasta (PDGF, IGF, VEGF, TGF, FGF). Upravo su trombociti najvažniji elementi regeneracije tkiva te proizvode navedene faktore rasta koji potiču rast i razvoj novih stanica. Plazma se odvaja iz vaše krvi posebnom tehnikom centrifuge, a zatim ubrizgava u kožu vašeg lica, vrata, dekoltea ili ruku.

Kako je svaki pacijent drugačiji i svaki tip kože individualan, u Poliklinici Kvaternik ponajprije ćemo obaviti detaljnu analizu i pregled kože pacijenta, te razgovarati o željenim rezultatima i realnim ciljevima. Cilj nam je obaviti najbolji mogući posao u skladu s vašim željama, no također nam je važno da znate koji su rezultati realni i što ćemo postići ovim tretmanom u vašem individualnom slučaju.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Kada se odlučiti za ACP tretman?

ACP ili plazma bogata trombocitima tretman je pomlađivanja matičnim stanicama iz vaše krvi, a  namijenjen je svim osobama koje žele regenerirati svoju kožu, osvježiti svoj izgled, te pomladiti kožu lica i vrata. Idealan ste kandidat za ovaj tzv. vampirski tretman, odnosno za pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama ako želite postići sljedeće rezultate:

 • pomlađivanje kože lica
 • poboljšanje izgleda bora oko očiju
 • smanjenje ožiljaka od akni
 • smanjenje bora mrštilica
 • smanjenje bora smijalica
 • smanjenje bora oko usta
 • smanjenje nazolabijalnih bora
 • pomlađivanje kože na rukama

ACP tretman se ne preporučuje, odnosno ne primjenjuje u sljedećim slučajevima:

 • trudnoća
 • disfunkcija trombocita
 • autoimune bolesti
 • kritična trombocitopenija
 • hemodinamska nestabilnost
 • kronične bolesti jetre
 • sepsa
 • akutna i kronična oboljenja
 • antikoagulacijska terapija
botox

Kako izgleda tretman pomlađivanja matičnim stanicama?

Prvi korak ovog tretmana pomlađivanja vlastitom krvlju jest upravo vađenje krvi. Naši liječnici će standardnom procedurom izvaditi određenu količinu pacijentove krvi, uglavnom oko 15 ml. Ovaj postupak izgleda poput uobičajenog vađenja krvi stoga će i bol biti minimalna, poput one koju i inače osjetite pri vađenju krvi.

Nakon toga, liječnik će odvojiti plazmu od ostalih sastojaka krvi posebnom tehnikom odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, te će se na taj način dobiti ACP, odnosno plazma bogata trombocitima koji sadrže faktore rasta i potiču stvaranje novog kolagena.

Tako dobivena plazma tada se vrlo malim i finim iglicama ubrizgava u vašu kožu. Ubodi su mali i nježni stoga će i bol ili neugodnost biti zanemariva. Potpuni učinak tretmana očekuje se kroz nekoliko mjeseci, koliko traje proces stvaranja novog kolagena.

Koliko traje ACP tretman?

Trajanje ACP tretmana je otprilike 45 minuta, uključujući vađenje i pripremu krvi.

priprema-za-pregled i zahvat

Priprema pacijenta za ACP tretman pomlađivanja matičnim stanicama?

Pacijent se ne mora posebno pripremati za ovaj tretman.

Priprema prije samog tretmana u našoj Poliklinici uključuje vađenje krvi, koje izgleda kao uobičajeno vađenje krvi, koja se potom stavlja u centrifugu kako bi se odvojila plazma.

Dr. Iva Brkić

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalizant plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata

ACP tretman je vrlo jednostavan i siguran način za regeneraciju tkiva i pomlađivanje kože, a ono što ga čini sigurnim i sve popularnijim jest to što koristimo vaše vlastite matične stanice. Upravo zbog toga ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija, a naši pacijenti odmah se vraćaju svojim uobičajenim aktivnostima.
oporavak

Oporavak nakon ACP tretmana

Ovaj tretman potpuno je siguran, a kod nas se obavlja vrlo nježno i oprezno malim iglicama, kako bi bio što ugodniji za naše pacijente. Odmah nakon tretmana postoji mogućnost pojave crvenila na mjestima uboda igle, male natečenosti ili minimalne boli, no sve to u pravilu nestaje u roku od nekoliko sati, a u potpunosti kroz nekoliko dana. Nakon tretmana pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Mjere opreza

S obzirom da je ovakvo pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama potpuno prirodno, tj. da se plazma bogata trombocitima izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.

ACP pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama potpuno je prirodan, siguran i jednostavan tretman.

Cjenik usluga

Pogledajte cjenik usluga, akcije, popuste i posebne ponude.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate madeže i izrasline na tijelu koje vam smetaju ili koje se mijenjaju, naručite se za njihovo uklanjanje ili za dermatološki pregled već danas u našoj Poliklinici! Ispunite naš online obrazac, pošaljite email ili nas nazovite. Obratite nam se s povjerenjem!

Pitajte doktora