Zakažite termin

Tretman krvnom plazmom

ESTETSKA KIRURGIJA

Tretman krvnom plazmom
(Vampirski tretman)

suvremene metode dijagnostike i liječenja

stručno i iskusno osoblje poliklinike

visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

PRP tretman idealan je tretman pomlađivanja lica za sve one koji to žele učiniti na potpuno prirodan način – i to uz pomoć vlastitog organizma. Ovaj tretman vodeći je zahvat koji koristi vašu krv za stimuliranje matičnih stanica i stvaranje novog kolagena u vašoj koži. Obnovite svoju kožu i zaustavite znakove starenja na jednostavan i prirodan način uz PRP tretman u Poliklinici Kvaternik.

 

 

 

Što je PRP tretman?

 

Tretman pomlađivanja vlastitim matičnim stanicama našao je svoju primjenu u već nekoliko grana medicine, uključujući i estetsku kirurgiju. Estetska kirurgija primjenjuje PRP tretman u svrhu pomlađivanja kože već desetak godina, a pokazao se vrlo uspješnim te rezultira iznimnim zadovoljstvom prirodnim izgledom kod svih naših pacijenata.

 

PRP platelet rich plasma ili plazma bogata trombocitima jest tretman koji estetska kirurgija koristi u svrhu pomlađivanja kože lica, vrata, dekoltea, a ponekad i kože na rukama. Ovo je vrlo jednostavan i siguran način za regeneraciju tkiva i pomlađivanje kože, a poznat je još i pod nazivom vampirski tretman, jer se koža pomlađuje vlastitom krvlju, koristeći izvanrednu moć liječenja koju imaju njezini trombociti i faktori rasta.

 

PRP ili vampirski tretman izgleda tako da se iz vaše krvi odvaja plazma bogata trombocitima koji sadržavaju i nekoliko faktora rasta (PDGF, IGF, VEGF, TGF, FGF). Upravo su trombociti najvažniji elementi regeneracije tkiva te proizvode navedene faktore rasta koji potiču rast i razvoj novih stanica. Plazma se odvaja iz vaše krvi posebnom tehnikom centrifuge, a zatim ubrizgava u kožu vašeg lica, vrata, dekoltea ili ruku.

 

Kako je svaki pacijent drugačiji i svaki tip kože individualan, u Poliklinici Kvaternik ponajprije ćemo obaviti detaljnu analizu i pregled kože pacijenta, te razgovarati o željenim rezultatima i realnim ciljevima. Cilj nam je obaviti najbolji mogući posao u skladu s vašim željama, no također nam je važno da znate koji su rezultati realni i što ćemo postići ovim tretmanom u vašem individualnom slučaju.

 

 

 

 

Kada se odlučiti za PRP tretman?

 

PRP platelet rich plasma ili plazma bogata trombocitima tretman je pomlađivanja matičnim stanicama iz vaše krvi, a  namijenjen je svim osobama koje žele regenerirati svoju kožu, osvježiti svoj izgled, te pomladiti kožu lica i vrata. Idealan ste kandidat za ovaj tzv. vampirski tretman, odnosno za pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama ako želite postići sljedeće rezultate:

 

 • pomlađivanje kože lica
 • poboljšanje izgleda bora oko očiju
 • smanjenje ožiljaka od akni
 • smanjenje bora mrštilica
 • smanjenje bora smijalica
 • smanjenje bora oko usta
 • smanjenje nazolabijalnih bora
 • pomlađivanje kože na rukama

PRP tretman se ne preporučuje, odnosno ne primjenjuje u sljedećim slučajevima:

 

 • trudnoća
 • disfunkcija trombocita
 • autoimune bolesti
 • kritična trombocitopenija
 • hemodinamska nestabilnost
 • kronične bolesti jetre
 • sepsa
 • akutna i kronična oboljenja
 • antikoagulacijska terapija

Oduševljena sam ovim tretmanom! Jednom riječi – wow! Od super ekipe u Kvaterniku i brzog tretmana, do lica bez bora, ma čista petica.

 

Preporučujem Polikliniku Kvaternik svima, a ja ću vam se sigurno vratiti!

    Ivana Lukić

Volim isprobavati nove stvari, a volim izgledati i mlado. Pa tako kad mi je frendica preporučila ovaj vampirski tretman, kako to zovu, pomislila sam zašto ne. Rezultati su i bolji nego što sam očekivala, sve izgleda skroz prirodno, a moje lice je kao novo. Hvala vam!

    Sonja Barbarić

Jako pristupačno i veselo osoblje, liječnici stručni, znaju što rade.

 

Za svaku pohvalu!

 

Rezultatima PRP tretmana sam također vrlo zadovoljna, i svakako ću vas preporučiti svojim prijateljicama.

    Leona Hržić

Kako izgleda tretman pomlađivanja matičnim stanicama?

 

Prvi korak ovog tretmana pomlađivanja vlastitom krvlju jest upravo vađenje krvi. Naši liječnici će standardnom procedurom izvaditi određenu količinu pacijentove krvi, uglavnom oko 15 ml. Ovaj postupak izgleda poput uobičajenog vađenja krvi stoga će i bol biti minimalna, poput one koju i inače osjetite pri vađenju krvi.

 

Nakon toga, liječnik će odvojiti plazmu od ostalih sastojaka krvi posebnom tehnikom odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, te će se na taj način dobiti PRP platelet rich plasma, odnosno plazma bogata trombocitima koji sadrže faktore rasta i potiču stvaranje novog kolagena.

 

Tako dobivena plazma tada se vrlo malim i finim iglicama ubrizgava u vašu kožu. Ubodi su mali i nježni stoga će i bol ili neugodnost biti zanemariva. Potpuni učinak tretmana očekuje se kroz nekoliko mjeseci, koliko traje proces stvaranja novog kolagena.

 

Trajanje PRP tretmana je otprilike 45 minuta, uključujući vađenje i pripremu krvi.

 

 

 

Priprema pacijenta za PRP tretman pomlađivanja matičnim stanicama?

 

Pacijent se ne mora posebno pripremati za ovaj tretman.

 

Priprema prije samog tretmana u našoj Poliklinici uključuje vađenje krvi, koje izgleda kao uobičajeno vađenje krvi, koja se potom stavlja u centrifugu kako bi se odvojila plazma.

Dr. Iva Brkić

Specijalist otorinolaringologije

Subspecijalizant plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata

PRP tretman je vrlo jednostavan i siguran način za regeneraciju tkiva i pomlađivanje kože, a ono što ga čini sigurnim i sve popularnijim jest to što koristimo vaše vlastite matične stanice. Upravo zbog toga ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija, a naši pacijenti odmah se vraćaju svojim uobičajenim aktivnostima.

Oporavak nakon PRP tretmana

 

Ovaj tretman potpuno je siguran, a kod nas se obavlja vrlo nježno i oprezno malim iglicama, kako bi bio što ugodniji za naše pacijente. Odmah nakon tretmana postoji mogućnost pojave crvenila na mjestima uboda igle, male natečenosti ili minimalne boli, no sve to u pravilu nestaje u roku od nekoliko sati, a u potpunosti kroz nekoliko dana. Nakon tretmana pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

 

 

 

Mjere opreza

 

S obzirom da je ovakvo pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama potpuno prirodno, tj. da se plazma bogata trombocitima izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.

 

PRP pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama potpuno je prirodan, siguran i jednostavan tretman.

 

 

Kontaktirajte nas

Ako i vi želite osvježiti svoj izgled ili pomladiti svoju kožu na potpuno prirodan način, ili želite saznati više o PRP tretmanu, kontaktirajte nas i dogovorite svoj termin pregleda ili konzultacija već danas!

 

 

 

Tretman krvnom plazmom – cijena

 

Cijenu tretmana pomlađivanja krvnom plazmom te svih ostalih usluga možete pogledati u Cjeniku usluga

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

Dodajte fotografiju, dokument ili nalaz od liječnika
Pročitao/la sam uvjete poslovanja i suglasan/na sam za davanje osobnih podataka koje Poliklinika Kvaternik kao Voditelj obrade prikuplja za poboljšanje mog korisničkog iskustva.
Nužno je prihvatiti ove Opće uvjete.
Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite nam se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijenite ovdje.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH