ESTETSKA KIRURGIJA

Zatezanje kože trbuha – Abdominoplastika

Suvremene metode dijagnostike i liječenja

Stručno i iskusno osoblje poliklinike

Visoka kvaliteta uz pristupačne cijene

sto-je-abdominoplastika

jeste-li-kandidat

tijek-zahvata

priprema-za-operativni-zahvat

oporavak

uzv-abdomena

Što je abdominoplastika?

Višak kože na trbuhu može predstavljati veliko opterećenje, kako fizičko tako i psihičko, a ponekad može dovesti i do zdravstvenih poteškoća. Najčešće se javlja kod osoba koje su značajno smršavjele, a u jednakoj mjeri i kod žena i kod muškaraca. Kod žena se često još pojavljuje i nakon trudnoće i poroda.

Ovaj se problem u većini slučajeva ne može riješiti tjelovježbom zato što koža s vremenom gubi na svojoj elastičnosti te se ne može prilagoditi novoj silueti tijela, osobito kada se radi o gubitku značajnog broja kilograma i količine masnog tkiva.

Čak niti zahvat poput liposukcije nije rješenje za ovaj problem jer se liposukcijom uklanjaju samo masne naslage ispod kože. A upravo iz tog razloga, zahvat liposukcije i abdominoplastike često obavljamo u kombinaciji kod pacijenata kod kojih je to moguće.

Abdominoplastika je, dakle, uklanjanje viška kože s trbuha, odnosno zatezanje kože trbuha, kojim se vrlo učinkovito rješava problem masnog tkiva i viška kože na području trbuha (abdomena).

U Poliklinici Kvaternik ovaj zahvat obavljaju iskusni stručnjaci, a uvijek mu prethodi detaljan pregled, anamneza i razgovor s pacijentom.

kada-se-odluciti-za-tretman-filerima

Kandidati

Idealni kandidati za abdominoplastiku, odnosno uklanjanje viška kože s trbuha su:

  • Žene kojima se nakon trudnoće i poroda višak kože ne povlači u dovoljnoj/zadovoljavajućoj mjeri uslijed smanjene elastičnosti kože;
  • Osobe kojima se višak kože na trbuhu ne povlači nakon značajnog gubitka kilograma te kojima taj višak predstavlja estetski ili  psihološki problem
  • Osobe kojima se s godinama, često genetski uvjetovano, pojavljuje višak kože na trbuhu te uzrokuje nezadovoljstvo zbog narušene figure, odnosno siluete tijela.
tijek-zahvata-rinoplastike

Tijek zahvata abdominoplastike

Zatezanje kože na trbuhu ili abdominoplastika izvodi se u općoj anesteziji.

Najčešće se koristi kombinacija tri različite tehnike: prvo se izvodi opsežna liposukcija na trbušnom zidu, bočnim stranama i često daleko u leđima pacijenta. Zatim se oslabljeni trbušni mišići kirurški zatežu kako bi se osigurala zategnutost trbušnog zida.

Konačno, višak kože uklanja se iznad stidnih dijelova, u liniji donjeg rublja, i pupak se ponovno postavlja tako da se napravi mala rupa na zategnutoj koži trbuha.

Postupak se završava postavljanjem dviju malih silikonskih cijevi ili odvoda (drenova) koji izlaze u području stidnih dijelova i obično se uklanjaju nakon 24 sata.

priprema-za-pregled i zahvat

Priprema za zahvat

Kao i pred svaki zahvat koji se obavlja u općoj anesteziji, prije abdominoplastike potrebno je obaviti sve potrebne laboratorijske pretrage i EKG, te pregled kod anesteziologa.

U konzultaciji s liječnikom, također je potrebno privremeno prestati piti protuupalne lijekove poput aspirina i andola.

oporavak

Oporavak nakon abdominoplastike

U rukama iskusnih stručnjaka Poliklinike Kvaternik, abdominoplastika polučuje visoku razinu uspjeha i zadovoljstva među pacijentima.

Oporavak nakon abdominoplastike je relativno brz, no s obzirom na vrstu zahvata, preporučuje se što veće mirovanje unutar prvih 10 dana od operacije.

Ako su se i trbušni mišići morali zategnuti tijekom operacije, tada pacijent treba izbjegavati podizanje teških predmeta šest tjedana nakon zahvata. A ovisno o vrsti posla koju pacijent obavlja, možda neće biti u mogućnosti raditi jedan ili dva tjedna nakon zahvata.

Osim toga, 6 tjedana od operacije pacijent nosi i steznik, odnosno trbušni pojas, i treba izbjegavati veće fizičke aktivnosti.

Sve detaljne smjernice za oporavak s obzirom na vrstu zahvata i Vašeg općeg stanja dat će Vam naši liječnici po otpuštanju iz Poliklinike.

Abdominoplastika cijena

Cijenu abdominoplastike, kao i naših ostalih usluga, možete pogledati u cjeniku usluga.

Cjenik usluga

Akcije i popusti

Bankovne kartice – bez kamata i naknada putem POS uređaja

Odstranjivanje madeža

Uglavnom se zamišljaju kao smeđe promjene, tj. izrasline iznad razine kože, no mogu biti vrlo raznovrsni izgledom. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži, pojedinačno ili u grupama, a najčešće su smeđe boje. Njihova pojava nije vezana za životnu dob te se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Zakažite konzultacije

Odstranjivanje bradavica

Ovo su virusne izrasline, obično multiple, tj. pojavljuju se u grupama te se vrlo lako i često šire i na okolna područja na tijelu, a potencirane su vlažnošću kože.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje fibroma

Vezivne izrasline koje se pojavljuju u skupinama, a najčešće se nalaze na vratu, licu, dekolteu i različitim pregibima na tijelu.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje ateroma

Oni su proširene i začepljene žlijezde lojnice koji nastaju pojačanim lučenjem lojne žlijezde. Manifestiraju se u obliku čvorića na koži, odnosno ciste ili vrećice i skloni su inflamiranju.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje hemangioma

Poznati i kao vaskularni tumori, to su oštećenja tkiva koja se pojavljuju kod beba u roku od nekoliko tjedana nakon rođenja. Obično se javljaju oko vrata i glave, a predstavljaju najčešće tumore kod djece. Uglavnom nestaju kroz nekoliko mjeseci, no neki mogu trajati i godinama, te se takvi trebaju redovito pregledavati. Hemangiomi se mogu javiti i u odrasloj dobi.

Zakažite konzultacije

Uklanjanje lipoma

Javljaju se u obliku mekanih, pomičnih potkožnih čvorića, formiraju se od inkapsuliranog masnog tkiva, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu.

Promjene na koži uglavnom je potrebno i preporučljivo ukloniti, i to što prije kako bismo spriječili njihovo razvijanje i prevenirali moguće zdravstvene probleme ako se radi o kancerogenim izraslinama. One se u cijelosti odstranjuju, sve se kancerogene stanice uklanjaju iz organizma, a izrasline se potom vrlo rijetko ponovno pojavljuju.

Zakažite konzultacije

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas s povjerenjem sa svim dodatnim pitanjima ili se naručite već danas na prvi pregled i konzultacije za zahvat abdominoplastike. Tim Poliklinike Kvaternik uvijek Vam je na raspolaganju!

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku ili nas nazovite.

Za povlačenje privole i slaganje s našim uvjetima obratite se na info@poliklinika-kvaternik.hr ili svoje postavke promijeniti ovdje.

Adresa:

Poliklinika Kvaternik, Šubićeva ulica 27
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt i telefon:

Tel: +385 1 6131900
Mob: +385 91 6337 708

E-mail:

info@poliklinika-kvaternik.hr

Društvene mreže:

facebook.com/PoliklinikaKvaternik
WhatsApp

""
1
Upišite Vaše imeIme
Upišite Vaše prezimePrezime
Upišite vaš telefonski brojTelefonski broj
Upišite vaše pitanjePostavite pitanje
0 /
dodajte fotografiju, dokument ili nalaz od liječnika
Odaberite datoteku
Previous
Next
Pitajte doktora